Zari
ohodnotit

Eso v rukávu

Ace in the Hole

Žánr:
Rok:
1951
Délka:
111 minut
„Nejlíp se prodává špatná zpráva.“

Komentáře k filmu Eso v rukávu

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
Petrkey
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.10.2019
No to byla ale síla!   Nevzpomínám si na jiný   noir, který by mě tak   emotivně pohltil.
Billy Wilder vyždímal z   Kirka Douglase opravdu co se   dalo. A nejen to, dalším   podpisem je kamera a   scénář. I hudba je pro toto   noirové období o něco   výraznější, než klasická   a s nemalou měrou   podškrtává toto celkově   skvělé drama. I žluté,   výrazné titulky na   černobílém podkladu jsem   svým způsobem ocenil. Jen   málo chybí do 10.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.10.2017
Dnes naprosto úžasný   snímek, který měl bohužel   v době uvedení neskonalou   smůlu. Diváky do kin   nepřitáhl. Příběh na   základě skutečné události   o muži uvízlém v jeskyni a   neúspěšném novináři   který ho náhodně objeví a   následně organizující jeho   záchranu hlavně kvůli   úžasnému příběhu pro   noviny. Ono místo se záhy   stane poutním místem, kde se   lidé začnou sjíždět pro   podporu uvíznutého a hlavně   se všichni bavící. A   záchranné práce zatím   probíhají. Podaří se ho   však zachránit? Mělo by.   Dobrý příběh musí také   dobře skončit. Krapet   bravurní, ale po filmové   stránce zajímavé.   Nejzásadnější věc, která   z toho všeho vyznívá   především je postoj   novináře k tragédii. Noviny   se musí prodávat a aby se   prodávali, musí mít velmi   dobrý obsah. A tak jde mnohdy   i morálka stranou. Film i po   tolika letech vyvolává velmi   silný dojem. Kirk Douglas v   roli onoho novináře jako   obvykle předvedl nejlepší   herecký výkon. Ambiciózní,   neetický a egoistický   reportér v jeho podání je   uvěřitelný ve všech   ohledech. Jedná se tedy o   snímek, který musel uzrát v   čase, aby byl hodnocen   okázale a s respektem.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama