Duben
ohodnotit

Druhá míza

Crush

Žánr:
Rok:
2001
Délka:
112 minut
Premiéra v ČR:
19.9.2002
„Tři dámy už nebaví chovat se slušně. Mohl by ten Pan Nesprávný být najednou Pan Pravý?“
Popis / Obsah / Info k filmu Druhá míza
Lékařka Molly, policistka Janine a učitelka Kate jsou nerozlučné kamarádky z malého anglického města. Ani jedna nemá partnera, a tak se pravidelně scházejí a probírají své nepovedené milostné zkušenosti. Molly je třikrát rozvedená, Janine má z nezdařeného manželství syna, procházejícího právě pubertou, takže jejich názory na muže nejsou příliš lichotivé. A Kate, která žije stále sama, jim přizvukuje, dokud se nezamiluje do svého bývalého žáka Jeda. Molly a Janice jsou přesvědčeny, že mnohem mladší Jed není pro Kate ten pravý, a rozhodnou se jejich vztah překazit. To však má nečekaně tragické následky.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Druhá míza
Kate, Janine a Molly jsou tři úspěšné atraktivní ženy kolem čtyřicítky. Žijí v anglické vesnici Cotswold.
Scházejí se jednou týdně, aby si postěžovali na neutěšený stav svých milostných životů, vypijí značné množství džinu, jedí čokoládu a kouří cigarety a zároveň se trumfují politováníhodnými historkami o svých setkáních s opačným pohlavím. Kate, bývalá Američanka,je ředitelkou místní školy a odolává lehkému nadbíhání školního duchovního Geralda. Molly je šik a sexy lékařka, která má za sebou tři zkrachovalá manželství. Janine je policejní inspektorka se zatvrzelým dospívajícím synem, jedinou upomínkou na její manželství s jednou studentskou láskou.
Kate jde na pohřeb své předchůdkyně, Marjory Yeatesové, kterou Gerald velebí z kazatelny jako pilíř této
společnosti. Kate pláče, aniž by přesně věděla proč - když v slzách zachytí pohled ztepilého mladíka,
varhaníka. Později, když Kate cirkuluje mezi ostatními přítomnými, se chlapec představí jako Jed, její bývalý
žák. Dochází k okamžité oboustranné náklonnosti a najednou se ocitnou na hřbitově, na památném kameni,
oddávajíce se rychlému sexu. Poté, Kate v rozpacích spěšně odchází. Kate, Janine a Molly stráví večer v The Rotary Club Scottish Country Dance, kde se jim Kate svěří se svým sexuálním zážitkem. Přítelkyně jsou překvapeny a pohoršují se nad věkovým rozdílem mezi Kate a Jedem. Molly to popisuje jako „Katin poslední úlet."
Kate, která vycítí nesouhlas kamarádek, jim další sexuální setkání s Jedem tají. Domnívají se, že se její tajná
romance týká Geralda. Molly a Janine zjistí pravdu a uvědomí si, že by to jejich přítelkyně mohla s Jedem
myslet vážně. Rozhodnou se, že ji zachrání předtím, aby se ztrapňovala s mnohem mladším mužem. Díky jejich
detektivní práci v tajných lékařských spisech a policejním záznamům, vyjdou najevo jisté informace o Jedově
minulosti. Vyzradí je Kate. Když to nepomůže, vezmou ji na cestu do Paříže. Postarají se o jídlo, vylákají ji na
nákupy, zařídí luxusní hotel a předhodí jí dokonce i pohledného Francouze. Cestou si Kate uvědomí, že miluje
Jeda a spěchá domů do jeho náruče. On ji požádá o ruku a Kate šťastně chystá svatbu.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Druhá míza
Kate, Janine a Molly, pohledné čtyřicátnice, jsou nerozlučné kamarádky. V malém středoanglickém městě, kde žijí, mají významná postavení, ale když se každé pondělí sejdou, baví se při cigaretách a sladkostech raději o mužích než o své práci. Nejzkušenější je Molly, která má za sebou tři dramatické rozvody, a Janine ze studentské lásky zůstal nezvládnutelný syn, jenž se právě potýká s pubertou. Není divu, že muži v jejich očích nedopadají právě nejlépe, a dosud svobodná Kate jim ochotně přizvukuje. Až do okamžiku, kdy na pohřbu kolegyně přeskočí jiskra mezi ní a mladým Jedem, jejím někdejším žákem. Z chvilkové vášně se rodí hlubší vztah a kamarádky zneklidní, že jejich "spolku" hrozí rozpadnutí. Navíc jsou šokovány patnáctiletým věkovým rozdílem mezi milenci, a tak Molly vymyslí plán, jak "nešťastnou" Kate zachránit. Její počínání má fatální následky... Film v komediální nadsázce promlouvá o tom, že ani nejlepší přátelé se sobě navzájem nemohou nadměrně plést do života.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Jsou tři, třicítku už dávno překročily a mají na 365 dní minimálně 300 trapných příhod, které prožívají, většinou spojených s muži. O ty nejtrapnější, týkající se navazování vztahů, svádějí ve svém klubu bitvu. Často je boj na prvních místech opravdu těsný ... A přitom jsou to velmi přitažlivé inteligentní ženy, duchaplné, vtipné a přesto osamělé. Jejich klub, to jsou hovory o mužích, cigarety, hovory o mužích, čokoláda, hovory o mužích, sklenka vína a hovory o mužích …

Autor/Zdroj: /mraveniště


Popis / Obsah / Info k filmu Druhá míza
Ačkoliv se snímek scenáristy a režiséra Johna McKaye Druhá míza blíží k romantickým komediím, nesplňuje nebo úmyslně popírá některé základní atributy oblíbeného subžánru. Spíš než rozvíjení typizované situace "muž a žena se potkávají a postupně zjišťují, že jsou stvořeni jeden pro druhého" nabízí feministicky zabarvenou úvahu o emancipovaných zralých ženách, které si sice umějí užívat, ale občas jim jejich přílišná samostatnost vadí. - Protagonistkami vyprávění jsou tři ženy středního věku, žijící v idylickém, ale beznadějně nudném anglickém maloměstě. Cynická lékařka Molly a svědomitá policejní šéfka Janine už za sebou mají manželské svazky, krásná, ale upjatá ředitelka dívčí školy Kate však zůstala na ocet a teď tajně touží po dítěti. Kamarádky se pravidelně scházejí a upřímně se zpovídají ze svých citových karambolů. Kate však poruší všechna pravidla spolku, když přítelkyním zatají informace o vztahu se svým bývalým žákem Jedem Willisem, zaměstnancem místního pohřebního ústavu. Nejdřív jí jde pouze o dlouho odpíraný sex, potom se však odhodlá ke svatbě s milovaným i milujícím mladíkem. Naplnění "skandálního" svazku zabrání Jedova tragická smrt, nepřímo zaviněná nepřejícnou Molly. Rozhádané ženy se však nakonec smíří, neštěstí dokonce utuží jejich vztah, a Kate se dočká vytouženého dítěte. - Soustředění na ženské hrdinky zvýrazňuje atraktivní obsazení: Imelda Stauntonová a Anna Chancellorová (nezapomenutelná Hen alias "Kachna" ze Čtyř svateb a jednoho pohřbu) obstarávají komickou polohu. Ta spoléhá na eskapády dvojice žárlivých kamarádek, snažících se všemožnými způsoby zabránit přítelkyni v nerozvážném životním kroku. Andie MacDowellová obhajuje v roli Kate svou zavedenou romantickou polohu (Čtyři svatby a jeden pohřeb, Zelená karta, Na Hromnice o den více...). Mužské postavy včetně matně rozehraného Jeda a dalšího Kateina nápadníka, místního duchovního, se jeví jako vysloveně podružné a tvoří zjevnou slabinu poněkud nevyrovnaného filmu, oscilujícího navíc mezi žánrovou nadsázkou a neústrojnými realistickými prvky i mezi sentimentem a situačním i slovním humorem hrubšího zrna. Snímek tak zůstává jen poněkud svévolným pokusem oživit tradiční žánrovou výbavu novými prvky.
Alena Prokopová Filmový přehled 2002/9,

Autor/Zdroj: Prokopová Alena/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

05:30 - 06:00

18 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Auto moto test

05:40 - 06:00

8 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:55 - 06:00

53 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Prima - Jak se staví sen (2007) [TV po...

04:35 - 06:00

73 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10