Zari
ohodnotit

Do hlubiny

Into the Blue

Další název:
Do hlbiny (SK)
Rok:
2005
Délka:
110 minut
„Boj o pirátský poklad a ztracený kokain.“
Popis / Obsah / Info k filmu Do hlubiny
Jared se živí jako potápěč, ale touží najít poklad. Při potápění se svojí přítelkyní Sam, bratrem a jeho přítelkyní Amandou najdou několik artefaktů, z kterých usuzují, že by mohli objevit loď s pokladem. Najdou však také letadlo s mrtvolou, plné kokainu. Nechtějí nález ohlásit, protože by neměli přístup do oblasti s vrakem. Bratr s Amandou však vymyslí vlastní plán, vyloví balík kokainu a chtějí ho prodat. Shodou okolností však padnou na pravého majitele a ten vyhrožuje Jaredovi, že ublíží jim i Sam, když vše okamžitě nevyloví.
Při dalším ponoru přijde Amanda o život a Jared rozjíždí akci na Saminu záchranu...


Autor: efCZa

Popis / Obsah / Info k filmu Do hlubiny
Když čtyři mladí potápěči narazí na legendární vrak, který dle pověstí ukrývá zlato v hodnotě mnoha miliónů dolarů, zdá se, že se jim konečně splnil velký sen. Nedaleko však odhalí další, tentokrát mnohem hrozivější "poklad". Všichni čtyři si slíbí, že budou o nálezu mlčet, aby mohli vrak lodi vyzvednout dříve, než se o něm dozví konkurenční lovec pokladů, který by je o něj mohl připravit. V sázce je však až příliš mnoho a velmi brzy se ukáže, jak byl jejich slib pevný. Kromě možné zrady na ně navíc v hlubině čeká celá řada dalších nebezpečí. Z lovců se náhle stává kořist. Příběh filmu Do hlubiny může být fikcí, ale mánie, související s hledáním pokladů, ukrytých ve vracích na dně moří, je zcela reálná. Bahamy, u jejichž břehů se od 15. do 18. století potopilo více než 500 španělských galeon, proto byly při hledání vhodného místa pro natáčení velmi logickou volbou.. Jen kousíček od břehu zeje obrovská, několik set metrů hluboká propast, která přitahuje spousty lososovitých ryb. A tam, kde jsou ryby, jsou i žraloci - převážně jde o mírumilovné karibské útesové žraloky, ale místy také o nevypočitatelné tygří žraloky. Oba tyto druhy tvoří ve scénáři Matta Johnsona důležitou součást příběhu.


Popis / Obsah / Info k filmu Do hlubiny
Jared a jeho dívka Sam žijí v přívěsu poblíž pláže na Bahamách. Zatímco Sam pracuje v aquaparku, Jared dělá příležitostné práce jako potápěč a sní, že objeví jeden z vraků pirátských lodí potopených v místních vodách. Jednoho dne přijíždí na Bahamy jeho dlouholetý kamarád Bryce. Má s sebou dívku Amandu, se kterou se seznámil na letišti. Dohodnou se, že se spolu budou potápět a hledat dávno ztracené vraky lodí. Jared skutečně objeví artefakty pocházející zřejmě ze starého vraku. Všichni čtyři se znovu vydají ke dnu a objeví další, je možné, že se dostali na stopu legendární pirátské lodi Zephyr. Během pátrání však narazí na trosky letadla plného kokainu. Zatímco Bryce s Amandou si chtějí drogy nechat, Jared a Sam jsou proti. Dohodnou se, že nález neohlásí, aby neprozradili polohu Zephyra. Jared chce zajistit vybavení potřebné k vyzvednutí pokladu, zjistí však, že Bryce je zadlužený. Aby se dostal z dluhů, chce s Amandou vyzvednout část kokainu a prodat ho majiteli nočního klubu Primovi. Netuší však, že spolupracuje s drogovým dealerem Reyesem, kterému drogy patřily. A ten chce svůj kokain zpět.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Do hlubiny
Jared a Sam žijí poklidným životem na Bahamách, Sam pracuje v akváriu a Jared se potápí s turisty. Oba se rádi potápějí a Jared doufá, že jednou nalezne podmořský poklad. Když za Jaredem přiletí jeho dlouholetý kamarád Bryce s přítelkyní Amandou, najdou na mořském dně několik věcí, které naznačují nález bájného pokladu lodi Zephyr. Aby toho nebylo málo, objeví na mořském dně i ztroskotané letadlo, na jehož palubě najdou kokain v hodnotě sto milionů dolarů.

Amanda by nejraději hned kokain vyzvedla a prodala. Stejně smýšlí i Bryce, ale Jared by se rád zaměřil na bájný poklad a Sam by nejraději nález drog nahlásila. Nakonec se všichni shodnou, že se zaměří na objevení lodi Zephyr, letadla s drogami si nebudou všímat a až nahlásí nález vraku lodi Zephyr, aby jim poklad nemohl nikdo vzít, oznámí i nález letadla. Amanda vidí v drogách snadno vydělané peníze a při hledání pokladu se vrátí do letadla, kde jí dojde kyslík. Když se všichni vynoří a Amandu nevidí, Jared se znovu ponoří a plave pro ni k letadlu, neboť mu došlo, že Amanda nechce drogy nechat na místě. Bryce s Amandou se shodnou, že by bylo dobré se obohatit, a v noci se vrátí k letadlu, kde vyzvednou několik balíčků kokainu. Druhý den ho jdou nabídnout místním dealerům. Jenže šéf drogového kartelu Reyes už po svém letadle pátrá, a Bryceovi s Amandou tak začne jít o život...

Zdroj: FTV Prima


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Do hlubiny 2 (2009)

 Do hlubiny 2 (2009)
Do hlubiny 2 n
Into the Blue 2: The Reef
Žánr: akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Stephen Herek

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných (2000) [TV se...

01:20 - 02:15

3 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

ČT2 - Šikmá věž v Pise

01:05 - 02:05

18 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

01:10 - 02:10

13 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:35 - 01:30

48 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Odtud až na věčnost (From Here to Eternity)

Odtud až na věčnost
From Here to Eternity

Consolation Marriage

Consolation Marriage
Consolation Marriage

Naposled navštívené:
Odtud až na věčnost (From Here to Eternity)

Odtud až na věčnost
From Here to Eternity

Consolation Marriage

Consolation Marriage
Consolation Marriage