Zari
ohodnotit

Directing Hell

Žánr:
Země:
Rok:
2011
Délka:
79 minut

Obsah filmu Directing Hell

 
Directing Hell (= režisérské peklo) je dokumentárním snímkem o uznávaném řeckém režisérovi Nikovi Nikolaidesovi. Nikos, který zemřel v září 2007. Byl kontroverzním umělcem, který se nebál používat jako sdělovací prostředky nahotu, násilí, nejrůznější společenské a politické narážky a podobně. Podle herců, kteří se v jeho filmech objevili, pracovat s Nikolaidesem bylo opravdu peklo. Podobně jako filmové charaktery, i oni při natáčení velmi trpěli a vše si autenticky prožívali s postavami, které většinou na konci každého snímku naleznou vykoupení až ve smrti.

Nikos Nikolaides je znám především pro filmy jako "Singapore sling: O anthropos...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

MARi0
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.3.2012
Directing Hell
Uveden na Mezinárodním filmovém festivalu v   Athénách 2011.
V době, kdy jsem se nacházel v   hlavním městě Řecka, zde zrovna probíhal   mezinárodní filmový festival. Samozřejmě že   jsem si tuto událost nemohl nechat ujít a   společně se svým spolubydlícím z Japonska   jsme se na blind vypravili na nějaký film.   Organizace byla tak zmatená, že jsme nakonec   byli vůbec rádi, že jsme se na něco   dostali.
Directing Hell je dokumentární film o   řeckém režisérovi Nikovi Nikolaidisovi, který   je v této zemi něco jako u nás Menzel, nebo   třeba Svěrák. Prostě každý ho zde zná. Já   i můj parťák jsme o něm ale slyšeli úplně   poprvé. Celé je to vlastně oslava jeho   životní tvorby, objevují se zde ukázky z jeho   filmů s komentářem, co tím měl vlastně na   mysli. Ale jelikož my ani jeden z těch filmů   nikdy neviděli (a ani o něm neslyšeli), šlo   všechno úplně mimo nás.
Závěrečná diskuze   poté byla vedena pouze v Řečtině, to na co   jsem zvyklí z Karlových Varů, dvojjazyčnost,   zde bohužel neznali, takže jsme udělali to, co   osobně neuznávám - jakmile se objevil   řečník, odešli jsme...


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama