Duben
ohodnotit

Dina

Jeg er Dina

Další název:
I Am Dina
Žánr:
Rok:
2002
Délka:
125 minut

Obsah filmu Dina

 
V prádelně na rodinném panství zaviní malá Dina tragickou nehodu. V jediném dni tak ztratí zároveň matku i lásku otce. Začne se skrývat před lidmi. Vyrůstá v divokou, nezvladatelnou bytost. Aby si udržela vzpomínku na matku, vytvoří si vlastní svět zabydlený přízraky. Vyroste v silnou a neovladatelnou mladou ženu a žije v těsném spojení s přírodou a démony... Film byl natočen podle románu Herbjorga Wassma.
Febiofest 2004

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Dina >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.2.2010
Z tohoto filmu jsem byl nadšen a taky velmi mile   překvapen,vůbec jsem nečekal něco   takového.Příběh o dívce (ženě),kterou od   malička doprovází téměř na každém kroku   smrt a stále je kolem ní,je opravdu výborně   vyprávěn a natočen.Už ten začátek a potom i   celý film.
Je zde slušné herecké   obsazení.Maria Bonnevie v roli Diny byla vskutku   úchvatná,parádně zahraná role-klobouk   dolů.Taky se mi líbil M.Mikkelsen v roli   nerudného Nielse,to bylo taky dost dobře   zahrané.
Vřele doporučuju.
Lynette
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.6.2009
Zmatená Dina
Tento film je docela zvláštní, sice kvalitní,   precizně natočený, ale není pro každého.   Obzvláště pokud si někdo přečetl knihu,   podle které byl film natočen, asi nebude tak   úplně spokojen. Docela drsný příběh   odehrávající se v nehostinné severské   krajině zanechává pocit chladu a   nepříjemných pocitů. Po otřesné scéně, kdy   zemřela na následky neštastné nehody matka   malé Diny jsem byla docela v šoku, scéna jak z   hororu, rozmýšlela jsem se, zda se mám dívat   dál. Nedalo mi to a vydržela jsem až do konce.   Bylo zajímavé se vžít do charakteru hlavní   postavy a pochopit jí z psychologického   hlediska. Maria Bonnevie za tuto roli byla právem   oceněna jako nejlepší herečka. Dávám 7 / 10.
Faye
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2007
Tragedie, která zaviní, že se z bezstarostného   dítěte stane zmatené „zvířátko“ , které   si cestu k dospělosti objevuje pomocí instinktů   a „svých styků se smrtí“. A objevuje ji bez   zábran se všemi krajnostmi vášně pro to co   miluje, obdivuje, potřebuje, chce anebo už   nechce!!! Musím přiznat, že po úvodním   "hororu" z prádelny jsem jen stěží   odolávala pokušení film vypnout! Naštěstí   jsem vytrvala a můžu tento mysteriózní film   jen doporučit.


Hodnocení:n12345678910
Dina (2002)Dina (2002)Dina (2002)Dina (2002)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10