Zari
ohodnotit

Čtyři přátelé

Four Friends

Další název:
Georgia's Friends
Žánr:
Rok:
1981
Délka:
114 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Čtyři přátelé
Vystěhovalec Danilo Prozor přijíždí se svou matkou do New Yorku, kde na ně čeká jeho otec. Vyrůstá v Indianě a jeho nejlepšími přáteli na střední škole jsou Tom Donaldson a David Levine. Posléze odchází Danny na Northwestersnskou univerzitu, kde se spřátelí s postiženým Louiem Carnahanem. Jeho dávná láska Georgia pozve Dannyho na svou svatbu, setkává se svými kamarády. S úžasem sleduje, že si Georgia bere Davida, ale dítě čeká s Tomem. Danny se seznámí se sestrou Louie Adrianou, jejichž rodina patří k nejbohatším v zemi. Požádá Adrianu o roku, ale megamolanskému otci se nelíbí a podmíní sňatek dostudováním Danila. Na Vánoce dochází k zásadnímu zvratu - Louieho stav se zhorší a Danny uvědomí jeho rodinu, zejména otce. V létě se chystá svatba Dannyho s Adrienou, ale vztahy mezi budoucím ženichem a otcem Carnahanem zůstávájí napjaté.

Při svatební hostině Carnahan vytáhne pistoli, zastřelí dceru, težce zraní Dannyho a pak obrátí zbraň proti sobě. Po propuštění z nemocnice se Danny dozvídá o Louiově smrti. Smrt jeho kamaráda ho těžce zasáhne. Nachází klid v Pensylvánii, kde pracuje jako ocelářský dělník. Jeho rodiče odjíždí do tehdejší Jugoslávie a Danilo se rozhlíží po místech svého mládí.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Čtyři přátelé
Mladý Jugoslávec Danilo přichází s matkou do Chicaga. Ve škole se spřátelí se spolužáky Tomem a Davidem. Jejich životní názory se sice v mnohém liší, ale jedno mají společné: všichni milují okouzlující a bláznivou Georgii. Po řadě milostných nezdarů se čtyřlístek rozejde. Až po letech se v New Yorku Danilo s Georgií znovu setkávají.


Autor: Veronika42

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - F.L. Věk (1970) [TV seriál]

10:40 - 11:30

34 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Francie, má láska

10:15 - 11:20

59 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Můj přítel Monk (2002) [TV ser...

10:50 - 11:45

24 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

44 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Reklama