Zari
ohodnotit

Crossroads

Žánr:
Rok:
2002
Délka:
94 minut
Premiéra v ČR:
20.6.2002
„Sny se mění, ale přátelé zůstávají. Popová královna Britney Spearsová v hudební road movie.“
Popis / Obsah / Info k filmu Crossroads
Lucy (Britney Spears), Kit (Zoe Saldana) a Mimi (Taryn Manning) jsou od dětství nerozlučné kamarádky. Žijí v městečku v Georgii. Čas už tak pokročil, že se mohou považovat za dospělé. Zrovna totiž udělaly maturitu. Nad krabicí, plnou dětských tajemství, kterou si kdysi zahrabaly a v níž teď, o půlnoci po maturitním večírku, objevují své dávné sny, uzraje důležité rozhodnutí. Vydají se na dobrodružnou cestu ve starém Buicku, model ´73, do Los Angeles. A jak je to s jejich cíli? Mimi je těhotná, ale chce se stát zpěvačkou a stihnout v Los Angeles konkurs. Lucy navštíví svou matku, kterou neviděla mnoho let. Kit hodlá překvapit svého snoubence; spíš se to ale povede jemu. Posádku oldsmobilu doplňuje ještě kytarista a šofér v jedné osobě Ben, na kterého na cestě čeká láska.

Blonďatá popová královna Britney Spears se pokusila o další krok ve své kariéře a předvedla se svým fanouškům i jako herečka v hudební road movie Crossroads.
Svěží film o snech a nadějích tří kamarádek na život a na smrt, které se právě chystají přeskočit z hravého teenagerovského období do problematické dospělosti, natočila režisérka Tamra Davis, sama manželka hudebníka, s populární Britney a dalšími herci, jako jsou Anson Mount, Zoe Saldana, Taryn Manning.

Příběhy mladých lidí, kteří cestují napříč Spojenými státy, podbarvené písničkami, které neodmyslitelně patří k Britney Spears, evokují nálady mládeže na začátku 21. století včetně módy, vztahu k rodičům, lásce a touhy po uskutečnění tajných snů.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Crossroads
Lucy (Britney Spears), Kit (Zoe Saldana) a Mimi (Taryn Manning) jsou od dětství nerozlučné kamarádky. Žijí v městečku v Georgii. Čas už tak pokročil, že se mohou považovat za dospělé. Zrovna totiž udělaly maturitu. Nad krabicí , plnou dětských tajemství, kterou si kdysi zahrabaly a v níž teď, o půlnoci po maturitním večírku, objevují své dávné sny, uzraje důležité rozhodnutí. Vydají se na dobrodružnou cestu ve starém Buicku, model '73, do Los Angeles. A jak je to s jejich cíli? Mimi je těhotná, ale chce se stát zpěvačkou a stihnout v Los Angeles konkurs. Lucy navštíví svou matku, kterou neviděla mnoho let. Kit hodlá překvapit svého snoubence, spíš se to ale povede jemu. Posádku oldsmobilu doplňuje ještě kytarista a šofér v jedné osobě Ben, na kterého na cestě čeká láska.

Autor/Zdroj: /mraveniště


Popis / Obsah / Info k filmu Crossroads
Ve filmu Crossroads (v překladu Křižovatky) se populární zpěvačka Britney Spearsová objevuje poprvé ve filmové roli, a to v příběhu, který je na míru šitý jejím posluchačkám. Jedna z největších hvězd současného popu představuje osmnáctiletou Lucy, která s kamarádkami z dětství Kit a Mimi a s neznámým mladíkem Benem vyrazí hned po maturitě na cestu do Kalifornie za splněním svého dávného snu. Lucy chce poznat svou matku, která kdysi rodinu opustila, Kit jede za snoubencem a těhotná Mimi se má zúčastnit pěveckého konkurzu. Žádné z nich se sice nesplní přesně to, co si přály, ale díky cestě obnoví své přátelství; Lucy se navíc zamiluje a uspěje při konkurzu místo Mimi. – Režisérka Tamra Davisová samozřejmě dává prostor pěveckým kreacím hlavní představitelky. Vyprávění se však většinou točí kolem klasických teenagerských témat (vztah k rodičům, první sexuální zkušenost, partnerská věrnost, splnění dětských snů), jež s ohledem na cílovou diváckou skupinu zpracovává povrchně melodramatickým způsobem. Snímek, přeplněný banalitami, může jako takřka užitkové zboží těžko oslovit někoho mimo školácké dívčí publikum.
Zdeno Kubina Filmový přehled 2002/6

Autor/Zdroj: Kubina Zdeno/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

172 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Jak se žilo v New Yorku roku 1...

08:30 - 09:20

21 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

21 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:45 - 09:10

6 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Padající květináč

Padající květináč

Christian Bocher

Bocher Christian

Vis a vis

Vis a vis
Vis a vis

Naposled navštívené:
Padající květináč

Padající květináč

Christian Bocher

Bocher Christian

Vis a vis

Vis a vis
Vis a vis