Crossroads (2002)

Crossroads
57.2 %
 
 
    Žánr: road-movie
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 20.6.2002        
    Délka: 94 min.
„Sny se mění, ale přátelé zůstávají. Popová královna Britney Spearsová v hudební road movie.“
Lucy (Britney Spears), Kit (Zoe Saldana) a Mimi (Taryn Manning) jsou od dětství nerozlučné kamarádky. Žijí v městečku v Georgii. Čas už tak pokročil, že se mohou považovat za dospělé. Zrovna totiž udělaly maturitu. Nad krabicí, plnou dětských tajemství, kterou si kdysi zahrabaly a v níž teď, o půlnoci po maturitním večírku, objevují své dávné sny, uzraje důležité rozhodnutí. Vydají se na dobrodružnou cestu ve starém Buicku, model ´73, do Los Angeles. A jak je to s jejich cíli? Mimi je těhotná, ale chce se stát zpěvačkou a stihnout v Los Angeles konkurs. Lucy navštíví svou matku, kterou neviděla mnoho let. Kit hodlá překvapit svého snoubence; spíš se to ale povede jemu. Posádku oldsmobilu doplňuje ještě kytarista a šofér v jedné osobě Ben, na kterého na cestě čeká láska.

Blonďatá popová královna Britney Spears se pokusila o další krok ve své kariéře a předvedla se svým fanouškům i jako herečka v hudební road movie Crossroads.
Svěží film o snech a nadějích tří kamarádek na život a na smrt, které se právě chystají přeskočit z hravého teenagerovského období do problematické dospělosti, natočila režisérka Tamra Davis, sama manželka hudebníka, s populární Britney a dalšími herci, jako jsou Anson Mount, Zoe Saldana, Taryn Manning.

Příběhy mladých lidí, kteří cestují napříč Spojenými státy, podbarvené písničkami, které neodmyslitelně patří k Britney Spears, evokují nálady mládeže na začátku 21. století včetně módy, vztahu k rodičům, lásce a touhy po uskutečnění tajných snů.

režie:
Tamra Davis
 
 
hraje:
Britney Spears (Lucy), Ant Mount (Ben), Zoe Saldana (Kit), Taryn Manning (Mimi), Dan Aykroyd (Pete, Lucyin otec), Kim Cattrall (Caroline, Lucyina matka), Justin Long (Henry), Beverly Johnson (Kitina matka), Richard Voll (Dylan), Jamie Lynn Spears (malá Lucy)
 
 
scénář:
Shonda Rhimes
 
 
kamera:
Eric Alan Edwards
 
 
hudba:
Trevor Jones, Daniel Carlin (supervize), Chad Hugo (soundtrack: "Shake Ya Ass Clean Radio Edit"), Dido ("I'm Not a Girl, Not Yet a Woman")
 
 
výprava-architekt:
Waldemar Kalinowski
 
 
kostýmy:
Wendy Schecter, Isabela Braga
 
 
střih:
Melissa Kent
 
 
zvuk:
Susumu Tokunow
 
 
produkce:
Ann Carli
 
 
titulky-česká verze:
Lenka Pospíchalová
 
 
zpěv:
Madonna (performer: "Open Your Heart"), Britney Spears (performer: "I Love Rock 'n Roll", "I'm Not a Girl, Not Yet a Woman", "Overprotected"), Shania Twain ("Man! I Feel Like a Woman!"), Beastie Boys ("So Have I For You")
 
 
zvláštní efekty:
Beverley Hartigan (koordinátorka), Ultimate Effects
 
 
II. režie:
Robert Lorenz (Nevada)
 
 
koproducent:
Robert Lee, Jonathan McHugh
 
 
vizuální efekty:
Gregory Creaser
 
 
výkonný producent:
Van Toffler, David Gale, Clive Calder, Larry Rudolph, John Wright
 
 
digitální efekty:
Digiscope, Pacific Title Digital
 
 
kaskadér:
Danielle Reierson
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.