Zari
ohodnotit

Komentáře k filmu Cimrman v říši hudby

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
fred.appl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.5.2009
Dosti prznění Cimrmanova odkazu!!!
Vážený předpisníku/-nice   (vytvořeno podle   'předřečník') Tinku/-o!
Neprzněte nám laskavě   Cimrmanův vzácný odkaz!   Nenechte se pomýlit   pomatenými tendencemi   pseudocimrmanologických   nedouků ani dezinterpetacemi   agentů nejmenovaných   velmocí s imperiálními   choutkami, kteří děj   inkriminované Cimrmanovy   operety umísťují do   Afriky.
Cimrman si sice   dovedl pohrávat s   historickými i místopisnými   fakty neméně virtuózně   jako jeho kolega William   Shakespeare, který umístil   Čechy na mořské pobřeží   (byli oba géniové, a tudíž   vnímali, že podstatnější   je hledisko vyšší pravda   lidské, než přízemní   pohled popisný), ale Cimrman   i tentokrát přesně věděl,   co dělá a proč to dělá.   Africe také vyhradil Mistr   prostor v jiných opusech, a   když tentokrát napsal   operetu (včetně oné   skvostné miniatury o   plukovníku Colonelovi v   bílých šortkách)   "Úspěch českého   inženýra v Indii,"   odehrával se její děj v   Indii. - A Indie, věřte tomu   nebo ne, opravdu, ale opravdu   neleží v Africe!
Může se Vám to   nelíbit, můžete proti tomu   protestovat, ale to je asi tak   všechno, co proti tomu   můžete dělat.
;)
Out-Of-Way
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.12.2009
Jak je vidět a také slyšet,   i největší génius všech   dob dokáže vytvořit něco   velmi hloupého a   nezajímavého.   Cimrmanologové se také nijak   nevyznamenali a jejich   seminář není vtipný, ale   dost často velice trapný a   zasmál jsem se, bohužel, jen   jednou. Naštěstí je to   jediný případ, kdy mne DJC   zklamalo, a ani Cimrmana za   toto dílo nemůžu   pochválit.
Tink
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.8.2008
U cimrmanů nejde dát pod   deset:) Tato inscenace je   spíše více o rozmluvě   "vědců"   (cimrmanologů) doplněná o   scénky. Přeneseme se do   Afriky a písněmi vzdáme   hold například pivu:) No a   nejlepší scéna?   Jednoznačně Svěrákův   "baletní" tanec v   čele s písní plukovník   Collonel:-D DOKONALÉ!!!!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

20 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Nové objevy v Pompejích

11:05 - 12:00

45 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Tescoma s chutí (2009) [TV poř...

11:45 - 12:00

5 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

20 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Reklama