Zari
ohodnotit

Obsah filmu Chaplin v zábavním parku

 
Polodokumentární, exteriérový film Chaplin v zábavním parku (Kid Auto Races at Venice; 1914) byl natočen režisérem Lehrmanem 10. ledna 1914 v době konání skutečných závodů dětských aut na pláži losangelských Benátek. Jedním z diváků je i tulák (Chaplin), který zpozoroval přítomnost filmového režiséra (Lehrman) a jeho kameramana (Frank D. Williams), kteří se snaží natočit co nejlepší záběry zachycující tuto událost. Tulák se usilovně snaží dostat do záběru, ale je neustále upozorňován, aby šel z cesty. Odhodlán se ve filmu objevit, nepolevuje ve své snaze a neustále se vrací a promenáduje před kamerou a dráždí tak režiséra, který se posléze...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Jean-Paul
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.6.2010
Je to tulák, není to tulák… je to tulák!!!
Film jako takový je pouze improvisovaným a na   filmové plátno zaznamenaným výstupem Chaplina   na automobilových závodech dětských aut. Jako   takový by samozřejmě upadl v zapomnění nebýt   právě Chaplina a především jedné vpravdě   historické skutečnosti… poprvé se zde   americkému publiku představuje postava tuláka.   Sice to ještě není přesně to, co znají   milióny diváků na celém světě, ale hrubé   obrysy této postavy zde již jsou. Nejedná se   ani o první film Chaplina v této masce, tím je   Chaplin v hotelu, ale jde o první film s touto   maskou, který americké publikum mělo možnost   zhlédnout, Chaplin v hotelu byl do kin uveden až   o dva dny později... a zrodila se legenda,   legenda zářící dodnes. Z tohoto důvodu   dávám i tak vysoké hodnocení, které si tento   snímek jinak nezaslouží.
scareface68
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.6.2009
A zrodila sa legenda...
V tejto krátkej groteske sa Charlie po prvý   krát predstavil v kostýme tuláka, v klobúku a   s paličkou.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Chaplin v zábavním parku (1914)Chaplin v zábavním parku (1914)Chaplin v zábavním parku (1914)Chaplin v zábavním parku (1914)
Reklama