Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Čestné kolo
POZOR SPOILER

Na cyklistický stadion přicházejí dva muži. Jsou to zkušení cyklisté, kteří již něco dokázali. Ti dva se jmenují Josef Kroupa (Rudolf Jelínek) a jeho kamarád je Jan Pokorný (René Přibil). Ten první bude kapitánem družstva a kamarád jeho zástupce. A toto družstvo pojede Závod míru.
Nyní jsou seznámeni se zbytkem týmu. Je to předseda sekce cyklistiky i vedoucí mužstva Pravoslav Vavruška (Jiří Pleskot) s trenérem Jiřím Duškem (Josef Somr). Nu a pak závodníci samotní, František Sláma (Jaroslav Szekuj), Viktor Božek (Ivan Vyskočil), Zdeněk Čápek (Petr Hübner) a Karel Zaoral (Oldřich Vlach).
Tým doplní doktor Kamil Kučera (Zdeněk Ornest), mechanik Pavel Rajlich (Jiří Hrzán) a masér Ladislav Pečenka (Josef Hlinomaz). Vedoucí výpravy je Hálek (Václav Lohniský)
Jede se první etapa, kterou vyhrává Čásek.
O trenérovi se říká, že má zájem odejít do Tunisu, ale on to nekomentuje.
Pepa sám dojel sedmdesátý druhý a Pokorný pátý. A to už se tu kličkuje a říká se, že měl Josef během jízdy spoustu defektů. Dokonce už to bylo i oznámeno veřejnosti. Pepovi se tato lež nelíbí, ale výrazněji nezakročí.
Druhou etapu Josef vyhrává. Po ní se pohádá s Pavlem, na kterého tím padá podezření za špatnou práci ohledně vymyšlených defektů.
Na další etapě má potíže a dojíždí padesátý. A začíná se znova diskutovat proč. Dokonce padnou slova o demonstrativním pozdním dojezdu.
Na další etapě má Jan potíže s nohou a Pepa s kolem, což rozčílí Václava. Dochází k rozepři a Pepa se na to míní …
Problémy pokračují a dojde málem i ke rvačce.
Následuje exkurze, ke se starý dělník řídí starými novinami a seká Pepovi poklony.
A pak, přímo na etapě hází Pepa kolo do příkopu a končí. Že je kolem toho haló je jasná věc. K němu se přidává i Jan a oba muži zůstávají bez prostředků v cizině. Slíbený hotel se nekoná, protože i přes sliby nebyl zajištěn. Následuje cesta vlakem domů.
Po letech se u Pepy opět objevuje novinář, který tehdy u všeho byl…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Čestné kolo
Dramatizace dvou povídek Oty Pavla, inspirovaných skutečnými osudy předních československých cyklistů, Jana Veselého a Jana Kubra. Dramatická atmosféra zákulisí velkých závodů, konfliktů s trenéry, vnitřního napětí postav v mezních situacích.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Čestné kolo
Dramatizace dvou povídek Oty Pavla inspirovaných skutečnými osudy našich předních cyklistů. Zákulisí velkých závodů, konflikty s trenéry, vnitřní napětí postav.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

16:25 - 17:15

9 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství královských paláců

15:50 - 16:35

44 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

64 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:30 - 16:40

64 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Reklama