Duben
ohodnotit

Cesta do nemožna

Žánr:
Rok:
2019
Délka:
80 minut
Premiéra v ČR:
9.1.2020

Obsah filmu Cesta do nemožna

 
Životní cesty a osudy generála Dr. Milana Rastislava Štefánika ve velmi netradičním a inovátorském zpracování – v podobě stylizovaného animovaného dokudramatu.

4. května 1919 při letecké nehodě zemřel Milan Rastislav Štefánik, významná historická osobnost, která přispěla ke vzniku Československé republiky. Přestože generál Štefánik zemřel ve věku 38 let, jeho krátký život ale v mnoha směrech připomíná dobrodružný román. Je téměř neuvěřitelné, že muž z chudé rodiny i přes své chatrné zdraví dosáhl tolika cílů.

Světoběžník, doktor filozofie v oboru astronomie, badatel, matematik, pilot, rytíř Čestné legie, francouzský generál, diplomat...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.1.2021
Vizuálně i obsahově zajímavě pojatý   "dokument" o životě a díle Milana   Rastislava Štefánika. Sice jsem se z něj nic   nového nedozvěděla, přesto ale tento   kombinovaný trikový snímek se záměrně   starobyle vyhlížející animací beru jako   originální poctu tak mnohavrstevné osobnosti,   jakou M.R.Š. bezesporu byl. Zpracování tu   určitě není dokonalé, ovšem nudné rozhodně   také ne.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.1.2021
Dokument? né tak úplně:-)
Tento film, který představuje život jedné   významné osoby našich dějin je velmi   zvláštní a netradiční. Ono spíše se jedná   o Slovenského představitele, ale beru to   dohromady, týká se to sjednocení našich zemí.   Mně film hodně připomínal a evokoval spousty   obrazů, filmů, PC her a celkově vám některé   scény zapadnou někam "tohle jsem už někde   viděl" Vizuální stránka filmu odkazuje na   tvorbu francouzského průkopníka kinematografie   Georgese Mélièse, ale vidíte zde podobnost s   Julesem Vernem, Karlem Zemanem a dalšími   tvůrci. Ale to je pouze můj názor, tak mi   snímek přišel. Přes originální vizuál a   zajímavé nápady a vůbec celá ta výtvarná   stylizace byla fajn, se film poněkud táhne a   nebaví tolik obsahově. Je vidět, že naši   tvůrci když chtějí, umí být v lesčems   hodně dobří, ale zde tomu kus chybí, aby   člověk dal upřímně třeba 80%. Bohužel   kromě těch krásných obrázků, scén, není   moc důvod si film pouštět znovu a to je škoda!   - 60%.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10