Zari
ohodnotit

Brouk v hlavě [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
2002
Délka:
94 minut
„Co všechno může způsobit zprvu nevinný, ale vzápětí málem zkázonosný nápad prověřit manželskou věrnost? Viktor Preiss v hlavní roli slavné komedie Georgese Feydeaua.“
Popis / Obsah / Info k filmu Brouk v hlavě
Ocitáme se v hotelu „U Něžné kočičky“. Majitel Ferraillon právě nadává svým zaměstnancům kvůli alkoholu. Přichází sem i mladý pan Kamil Champsboisy, který nemá patro a tudíž špatně mluví. Je zde i se svou milenkou, kterou hledá její otec. Nenajde ji díky otáčivému zařízení a naříkajícímu dědkovi. Ovšem mladý pán zde v tom fofru na útěku opomene své šle. Viktor Emanuel Champboisy tyto obdrží poštou, ale zachytí je jeho žena a domnívá se, že jí manžel zahýbá. Netuší, že on, obávaje se o svou mužnost, nosí šle jiné a tyto Kamilovi daroval. Aby zjistila věrnost svého muže, nechá napsat zvací dopis do onoho hotelu. Tento napíše její přítelkyně Luisa de Histangue, která má žárlivého a temperamentního muže. Jen další náhodou se při otevírání dopisu naskytne dávný ctitel Marcely, Tourne. A tak je na rande poslán on. Kamil dostane od lékaře nové umělé patro a může mluvit. Viktor ukáže dopis před Luisiným manželem Homenidesem, a ten se hodně rozzlobí, protože poznal písmo své ženy. Tak se do hotelu ihned vydává i se zbraní v ruce. V něm jsou již na pokoji Tournel a Marcela. Ta spatří svého muže, aniž tuší, že je to jen Bouton, hotelový sluha. Tudíž se mu později snaží vše vysvětlit, což on, zcela pochopitelně, nechápe. Záměna se však vysvětlí. Setkávají se zde i s Kamilem, který ovšem mluví, což Marcelu poplete dokonale. Jenže pak se tu objevuje pravý Marcelin manžel, omylem považován Ferraillonem za sluhu. Je nucen se převléci. Dostavuje se i Luisa. A za ní její žárlivec. Nastává honička a přesouváme se opět k Viktorovi domů. Ten je považován za blázna a do toho přichází i Bouton. Pro jejich podobu si je splete i lékař. Bouton se dá od něj rozeznat snad jen tím, že je v jednom kuse opilý. Když si pak tito dva stanou tváří v tvář, překvapení je oboustranné.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Brouk v hlavě
Viktor Emanuel Champsboisy je svou manželkou podezírán, že má milenku, protože v poslední době začal mít potíže s plněním „manželských povinností“. Aby vyzkoušela jeho věrnost, nechá svému muži napsat dopis svou dobrou přítelkyní, která se vydává za jeho neznámou obdivovatelku a vyzve ho ke schůzce v lehce pochybném hodinovém hotýlku. Viktor Emanuel je samozřejmě na neznámou velmi zvědav, ale pošle tam za sebe svého přítele Tournela, který by už dlouho rád svedl jeho ženu Marcelu. Manžel Marcelininny přítelkyně Luizy pojme podezření, že dopis psala jeho žena (což je samozřejmě pravda) a že se chce opravdu s nějakým cizím mužem sejít a proto se rozhodne ji v hotelu usvědčit a všechnny přítomné postřílet. A tak se stane, že se na jednom místě – t. j. v tomto hotýlku sejdou všichni zúčastnění, včetně Viktorova příbuzného Kamila, který v hotýlku hledá svoji první erotickou zkušenost. Aby se vše ještě více zkomplikovalo, v hotelu pracuje sluha Bouton, který je k nerozeznání podobný Viktorovi Emanuelovi. Dojde samozřejmě k plejádě nedorozumění, záměn, omylů a pronásledování, která se vysvětlí a uzavřou až doma – v bytě Viktora Emanuela, který je konfrontován se svým dvojníkem-sluhou Boutonem a pro všechny přítomné tak končí zápletka smírně a happy-endem.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - 13. komnata (2006) [TV cyklus]

21:10 - 21:40

5 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - V karavanu po Česku (2021) [TV...

21:00 - 21:25

15 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Hell’s Kitchen Česko (2024) [T...

20:20 - 21:45

55 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - Dvojka na zabití 2

20:15 - 21:40

60 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Tara Frederick

Frederick Tara

Past na Chrise (CrissCross)

Past na Chrise
CrissCross

Naposled navštívené:
Tara Frederick

Frederick Tara

Past na Chrise (CrissCross)

Past na Chrise
CrissCross