Zari
ohodnotit

Babovřesky 2

Další název:
Old Gossipton 2
Žánr:
Rok:
2014
Délka:
106 minut
Premiéra v ČR:
20.2.2014
Popis / Obsah / Info k filmu Babovřesky 2



Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou.
Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám.

Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě.…. do vesnice přichází kontrolor z „kraje“ a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací…

A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem….

zdroj: TZ Falcon


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Babovřesky 2



Na rozdíl od komedie Babovřesky (2013), která se stala nejúspěšnějším filmem v českých kinech za rok 2013 (vidělo ji přes 653 000 diváků), se v pokračování zamýšlené trilogie Babovřesky 2 (2014) vzdal režisér a spoluscenárista Zdeněk Troška do značné míry dvojsmyslů a erotických oplzlostí a ubyla i komunální satira a kritika politických poměrů (z níž zbyly jen drobné narážky). Tvůrci se zaměřili jen na „pohodové“ letní vyprávění z malebné jihočeské vesnice. Použili přitom stejné schéma i stejné postavy jako v jedničce. Zápletka se tentokrát točí kolem příjezdu pětice špičkových hokejistů za zdejším chalupářem, trenérem Filipem, což je spjato se snahami sedmi místních babek vnutit bohatým sportovcům trojici vnuček. To se samozřejmě neobejde bez odporu dosavadních ctitelů děvčat, místních mládenců s pochybným IQ. Starosta obce zase musí řešit problém s příjezdem kontrolora z ministerstva, z nějž se vyklube někdejší milenec paní starostové. Problém má i mladý farář Šoustal, jehož působení ve vsi se nelíbí na vyšších církevních místech. Naprostá většina jednoduchého a průhledného děje se odvíjí na návsi a v přilehlých malebných staveních. – Stylem humoru může film se zbytečnou délkou uspokojit jen nenáročného diváka. Svůj komerční účel (s nímž je spjat i nezastíraný product placement) však nepochybně splní, ačkoliv se zdá, že efekt nebude tak velký jako u prvního dílu. – Souběžně s premiérou vyšla kniha Babovřesky aneb U nás ve vsi je to hezký (nakl. Bondy, Praha 2014).
Filmový přehled 2014


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Babovřesky 3 (2015)

 Babovřesky 3 (2015)
Babovřesky 3 n
 
Žánr: komedie
Země: Česká republika
Režie: Zdeněk Troška

(pokračování)

Babovřesky (2012)

 Babovřesky (2012)
Babovřesky n
 
Žánr: komedie
Země: Česká republika
Režie: Zdeněk Troška

(pokračování)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Anna Maria Mühe

Mühe Anna Maria

Naposled navštívené:
Anna Maria Mühe

Mühe Anna Maria