Duben
ohodnotit

A co dál?

A sega nakade?

Další název:
А сега накъде?; And Where Do We Go from Here?
Žánr:
Země:
Rok:
1988
Délka:
88 minut
Premiéra v ČR:
1.10.1989
„Psychologické portréty adeptů hereckého umění.“

Obsah filmu A co dál?

 
V tvorbě bulharského režiséra Rangela Valčanova nalezneme řadu filmů, tíhnoucích k obraznému, metaforickému výrazu. Dobře si v tom rozuměl s básníkem Volerim Petrovem, scenáristou filmů Slunce a stín (1962) a S láskou a něhou (1978). Vrcholu pak Valčanov dosáhl v Lakýrkách neznámého vojína (1979) a v groteskně parodickém Posledním přání (1983). Se scenáristou Georgim Danailovem už natočil úspěšnou filozofickou komedii Kam pak jdete? (1985), nastolující problematiku mravního a ekologického vědomí. To je zašifrováno i do mozaikovitého děje jejich posledního filmu A co dál? Stojí v něm proti sobě dvacet šest adeptů herectví a „neviditelná"...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Ústřední půjčovna filmů
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
bulharská
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu A co dál? >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Mlapiska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.10.2007
Zajímavá a nejednoduchá metafora totalitního   režimu, která se nám zobrazuje v podobě   jakéhosi hereckého konkurzu, přičemž komise,   která tahá za nitky, není vidět – je skryta   v šeru. Je zde nádherně znázorněn   odosobněný přístup, obrovská manipulace s   uchazeči a fakt, že je s nimi zametáno jako s   kusem hadru. Soudím, že součástí metafory   bylo i to prostředí, které působilo hodně   stísněně (stíny, zamčené dveře). Každý z   uchazečů konkurzu zde svádí boj: boj s   porotou, s ostatními uchazeči i boj se sebou   samými. Svůj osobní boj svádí i dívka,   která se na konkurz již nemůže dostat dveřmi,   a tak se zkouší do divadla dostat po   střeše.
Ze začátku byl film takřka   dokonalý, jenže později děj zabředával až   do příliš překombinovaných a divných   fantazií a zvratů. Ty mě připadaly přehnané,   ale možná jsem je jen moc nepochopila a unikl mi   jejich skrytý význam. Závěr, který vypadal   jak výjev z renesančního obrazu jsem potom   nepochopila už vůbec – co tímhle chtěl jenom   básník (režisér) říci?


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190575
Osobností: 697870
Fotografií: 764026
Plakátů: 376658
Obsahů a biografií: 178301

Poslední komentáře

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10