Duben

Komentáře uživatele Filmuska

Filmuska

Filmuska zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 12
Clona
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.5.2014
Táhlé , nudné
plné zdlouhavých a   nicneříkajících   dialogů,oproti nedávno   odvysílanému seriálu   "Případy prvního   oddělení" totální   slabota - škoda peněz TV   koncesionářů.S bídou   tříbodovka
Chlapci a chlapi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.6.2011
Na svou dobu špičkový   seriál.Ti , kdo měli na   vojně problémy jsou   zatrpklí a budou jej   shazovat, ti,kteří na   vojenskou základní službu s   odstupem času vzpomínají v   dobrém se rádi na něj znovu   podívají.
Konfident (eŠteBák)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.3.2014
Výborný film - po dlouhé době !
Akorát ten příběh s   polským uprchlíkem v malém   dopravním letadle,   mířícím z Polska do   Rakouska je "hodně   přitažený za vlasy".V   té době bylo vyloučeno   dostat se s takovým letounkem   až do oblasti Hodonínska a   téměř k hranicím s   Rakouskem.Už po překročení   státní hranice Polska a   Československa by byl letoun   zachycen radary, případně   vidovými hláskami a   nejpozději někde v prostoru   kolem Ostravy donucen k   přistání.Proti MIGům   neměl nejmenší šanci.
Jinak 9 bodů - výtečně   zpracované jako celek.
Lidice
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.11.2011
Jen připomínka
V letech 1941 až 1943 bylo   vypáleno,srovnáno se zemí,   prostě vymazáno z mapy 421   vesnic a osad v Bělorusku a   na Ukrajině.Byly   zlikvidovány tisíce   žen,dětí a starých lidí.A   to jen jako součást plánu   Barbarossa - plán   "spálené země",   který vykonávaly zvláštní   jednotky SS a SD.
  Proti tomu gigantickému   číslu stojí pár českých   a moravských osad -   Lidice,Ležáky   ,Javoříčko,Vařákovy   paseky...
Zamysleme   se....
Neznámé dějiny Spojených států. (The Untold History of the United States)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.9.2014
Dík České televizi
Ještě jsou v dramaturgii   programů odvážní a   slušní lidé.Stačí   shlédnout a obrázek o USA si   každý myslící člověk   udělá sám.
Těžko   podezřívat O.Stonea z   nějaké nanávisti ke své   zemi, prostě shrnul jen fakta   a skutečnosti o kterých se   dnes mluvit nesmí.
Otčím (The Stepfather)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.9.2014
Dylen Walsh v roli Davida   Harrise bezkonkurenčně   nejlepší ze všech herců   tohoto filmu,výborná mimika   tváře v jednotlivých   vypjatých situacích, 80%   kvality filmu jistí jeho   herecký výkon.
Práče
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.5.2014
Nepřesný obsah filmu
Malý Franta nemohl být   zařazen k československé   jednotce po osvobození   koncentračního tábora v   Osvětimi, jak je uvedeno u   obsahu filmu.Děj filmu se   odehrává na podzim roku 1944   v době Karpatsko - dukelské   operace / čemuž odpovídají   i skvěle vybrané exteriéry   s podzimními   náladami/,zatímco   koncentrační tábor   Auswitz/Osvětim/ osvobodila   Rudá armáda až v lednu   1945.
Případy 1. oddělení
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.1.2014
Něco se povedlo !
Konečně normální   "pěšácká"   kriminálka.Úplnej oddech od   sraček typu Kriminálka   Anděl,Kriminálka Las Vegas   apod.
Vynikající   režie,dobré herecké   obsazení.děj dle   skutečných   událostí.Myslím ,že v   současnosti tento typ žánru   prozatím bez konkurence.Jen   tak dál ČT, za těch 135.-   Kč měsíčně si to divák   zaslouží !!!
Byl jsem u natáčení
O letních prázdninách v   roce 1975 jsem se zúčastnil   jako student-brigádník   natáčení této inscenace v   miniroličce mladého   cembalisty-frekventanta   církevní školy v   historickém klášteře na   Starém Brně./tehdejší   Mendelovo náměstí/.Mým   největším zážitkem bylo   setkání s tehdejší   superhvězdou divadelních a   filmových postav panem Karlem   Hogerem.Ale hlavně mi ve   vzpomínkách utkvěl herec   pan Zdeněk Hradilák, který   už 22 let není mezi námi.Na   "place" to byl   člověk plný humoru,který   rozdával ostatním plnou   měrou klid a pohodu.A nikdy   nezapomenu na pana   prof.Jiřího   Bělku,režiséra této   inscenace,jeho vysokou   profesionalitu a   vstřícnost.V neposlední   řadě musím vzpomenout i   tehdejšího asistenta režie   pana Mgr.Eugena Sokolovského-   syna slavného režiséra   Evžena Sokolovského a   herečky pí Myriam Hynkové.
Unaveni sluncem 2: Odpor (Utomljonnyje solcem 2: Predstojanije)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.10.2011
Připojuji se k   předcházejícímu   příspěvku.Skutečně   perfektně natočený   film.Naprosto reálně ukazuje   neuvěřitelný chaos v   prvních dnech napadení SSSR,   kdy naprosto selhalo vedení v   čele se Stalinem.Příkladem   je nesmyslné nasazení   praporu nevycvičených a   špatně vyzbrojených kadetů   a neozbrojených vojáků   trestního praporu proti   německým tankům.Trochu   nevěrohodně působí scéna   upálení vesničanů ve   stodole oddílem   Wehrmachtu.Toto odporné   vyvražďování prováděly   výhradně zvláštní   jednotky SS a SD, které   postupovaly v týlu fronty a   plnily úkol tkzv.   "spálené země".   Jinak film super.
Velké sedlo
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.8.2011
Nesprávný název role
Postava, kterou stvárnil   ostravský herec Karel Vochoč   se jmenuje dle scénáře   náměstek Nocárek nikoli   Kočárek, jak je uvedeno v   přehledu herců
Železnice na střechu světa (Man Made Marvels: The World's Highest Railway)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2014
Úžasný dokument
Kdysi jsme byli stavařská   velmoc, dnes jsme, víte   kde.....
To co   dokázali číňané touto   superstavbou, předvedli   celému světu na jak vysoké   úrovni je v této zemi   technika,stroje,logistika a v   neposlední řadě   "mozky" , které to   dokázaly / byť za 40 let/   nakreslit,spočítat a   realizovat. Zbývá jen dodat   - HLUBOKÁ POKLONA
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10