Duben

Komentáře uživatele Stan.K.

Stan.K.

Stan.K. zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 28
15 minut (15 Minutes)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.10.2010
fantazie v podání Rodena
Myslím,že výkonem   Rodenovým byl dokonce   překonán de Niro.Velmi   zdařilý film.¨Karel Roden   je podle mého názoru   "malým"českým   A.Hopkinsem.
3 dny na zabití (3 Days to Kill)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.5.2014
Kevin
Costner mne tradičně   nezklamal.Mnoho náhod a   nepravděpodobností činí   místy z filmu sci-fi,ale to   nevadí,přece jen se dá   shlédnout,s citem a   porozuměním.Určitě o   "něčem",současné   české filmy mu nemohou sahat   ani po kotníky.
Anatomie zrady
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.5.2020
Překvapení,zklamání
Film je dobře odvedená   profesionální práce ale   PROČ byl natočen a uveden v   době osvobození;to si   nedokáži vysvětlit mi   nedochází. Proč natáčet   takový epos o největším   vlastizrádci naší moderní   historie!! Věřím,že je   více vhodných témat než   toto.Byl jsem zklamán,i když   musím přiznat,že o tomto   "případu" nás ve   škole neučili a je vždy   dobře vědět co nejvíc.
Bastardi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.4.2011
jedinná chyba.../?/
Tento film má jedinnou   chybu,je příliš pravdivý a   mnoho pravdy je divákovi   vždy nepříjemné.Musí   přemýšlet a to bolí.Na   sponsorství filmu je   vidět,že   "státní"sponzoři   neměli zájem.Přesto se   podařilo i tím,že   herci,kteří obvykle nejsou   "už"obsazováni   zahráli jako z partesu.Přeji   II.podobný úspěch.
Dubček
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.8.2018
na rozdíl...
od NEpamětníků musím   /bohužel/konstatovat:slabota,   prázdnota.Onu dobu jsem   zažil trochu jinak-jako   obyčejný řadový občan
Experiment (Das Experiment)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.9.2010
Experiment-Das
Viděl jsem oba Experimenty a   musím jednoznačně hodnotit   výše tento-starší.Je víc   strhující-i když je delší   než remake USa,kde pravda je   herecký výkon hlavního   představitele více do   "duše".
Hořící keř
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.3.2014
Očekávání
z mimořádného dokumentu   doby se nenaplnilo.Sáhodlouze   to vysvětlil jarda 53,nechci   jeho názory dublovat.Ti kdo   dobu zažili vědí,že   vyprávění polopravd je   krátkozraké.Hned po   shlédnutí jsem   film"vymazal" a   zachoval si v paměti   skutečnou dobu,lidi i   příběh tak jak se stal.
Jan Hus
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 15.10.2018
Jan Hus/?/
Lituji těch,kteří uvěří   a...nezajímají se o   historii,je snadné   manipulovat mládí.Drama   určitě ano,ale bohužel   poplatné dnešní   době.Věřím,že pokud by se   režie ujal p.Strach dopadlo   by vše podstatně lépe.
Komorník (The Butler)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2014
Komorník
Po shlédnutí filmu mohu   konstatovat,že mám více   jasno oamerické   demokracii.Musím vzvednout   herecké výkony hlavních   postav zvláště pak   představitele.Velmi   pozoruhodné je maskérské   umění u hlavních   postav,naopak u prezidentů   zpodobnění spíše budilo   úsměv.
nemohu však   pominout,že celý film mě   velmi zaujal.těším se na   dabing.
Králova řeč (The King's Speech)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.2.2011
Ozdravění duše
Jsem přesvědčen,že výkony   představitelů jsou velmi   pravdivé a   emotivní.Zvlášť výkon   Lionelův.Hudba je vybrána   velice citlivě a celý film   působí velmi   harmonicky.Jedinou vadou/ne   však filmu ani herců/je   skutečnost doby,že Britanie   byla jedním z škodných v   Mnichovské zradě pro ČR.Ale   to skutečně neubírá na   kráse děje,hudby a výkonů   představitelů.
Líbánky
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.3.2014
zklamání
Očekával jsem příběh ze   života,reál,výkony herců   jak by příslušelo českému   filmu.
Bohužel....nic.Za zmínku   stojí dvě věci:výkon   J.Černého a krásné   prostředí v němž se   natáčelo.
Mr. Morgan's Last Love
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.12.2013
Velmi dojemné
Vidět Pana herce M.Caineho   opět v roli o něčem/viz   film Mr.Brown/je   zážitkem,který zanechá   pocit o naplnění   života.Konec filmu je dost   nestandartní,ale proto snad   Vás udrží po celý děj v   citovém napětí.
Na hraně temnoty (Edge of Darkness)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.9.2010
Zdařilý výkon
Výkon M.Gibsna je opět bez   chyby.Ději se dá těžko   uvěřit-fikce,skutečná   událost?/ačkoliv?/Určitě i   ostatní herecké výkony   nejsou zanedbatelné.Film   nutí přemýšlet.
Nedodržený slib (Nedodržaný sľub)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2010
nemá chybu
Herecký výkon hlavního   představitele je   nadprůměrný,pravdivost   dějě je umocněna v   současné době diskutovanou   tématikou.Měl by vidět   každý kdo pochybuje o   holokaustu.
Občanský průkaz
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.4.2011
polopravdy....
Z pohledu mladší divácké   generace je film úspěšný   neboť mladí dobu o kterou se   jedná neprožili na   tvrdo.Divák,který onu dobu   prožil ví,že že vše   nebylo tak jak tvůrci/by   rádi/prezentují.Herci se   svých rolí ale zhostili   velmi profesionálně,tím   také film a děj   zhodnotili/ke škodě   polopravd/.
Osmy
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.7.2019
úcta
jen a pouze z úcty k minulým   tvorbám p.STRACHA dávám   5;dobu jsem zažil,nemám co   dodat.I mistr se může   občas utnout,je to lidské.
Padre Pio
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2011
Pater Pio
Ačkoliv jsem nevěřící v   Boha,film mne naprosto   zaujal-a to pro svou kritiku   církve-po deseti letech je   stále nadčasový-,pro velkou   a krásnou hudbu,kameru a   výkony všech   představitelů-i těch   menších rolí.Doporučuji ke   shldnutí,zamyšlení.
Past
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.2.2020
Zuzana Stivínová
a její herecký výkon opět   zazářil;dá se směle   přirovnat k výkonu seriálu   HBO Pustina.Film je   odvážným počinem pro   režiséra a i pro ostatní   herce,kteří měli odvahu   zahrát záporáky.Musím   velmi kladně hodnotit   výkony/herecké/"malého   Štěpničky".
Piknik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.3.2014
Jeden z mála...
českých filmů,který má co   říci/pokud možno   nezkresleně/o době pro   mladší generaci dost   dávné.Na rozdíl od   Hořícího keře není vidět   manipulace s fakty/pro nás   starší dost důležitá   informace/,brilantní   obsazení zbylou legendou   našich herců a solidní   kamera dodaly filmu velmi   mnoho.
Post Bellum
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.11.2010
Shlédl jsem film s určitými   rozpaky.Děj je příliš   syrový,drsný až místy   vulgární./snad ta doba byla   tak zvláštní/.Herecké   výkony,kamera velmi   dobré.Myslím,že kdo nechce   dlouho usnout po shlédnutí   filmu měl by jej vidět.
Pustina
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2017
PUSTINA....
to je seriál hodný ocenění   a to mezinárodně;herecké   výkony jsou bez chyby s   plným nasazením a   syrovostí.Zde by byl   příklad pro ČT jak udělat   seriál.JE VELKÁ ŠKODA,ŽE   MOŽNÁ spousta diváků jej   neuvidí.Nejsou zde malé   role.Kamera,hudba na   špičkové úrovni-
Rašín
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.10.2018
Rašín
Je jedním z mála   filmů/díky jeho   režizérovi/,který má co   říci o naší"důvodně   ?"zapomenuté historii.Ve   filmu není malých   rolí;škoda jen,že podobné   hrané dokumenty náš film   nezvládl
Staříci
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.10.2020
emoce a...
prožité události u hlavně   starší generace mohou   výrazně ovlivnit hodnocení   příběhu.Herecké výkony   jsou velmi pozoruhodné a   zasluhují úctu a pokoru   diváka.jen těžko lze   uvěřit tomu,že na   představitelích obou   hl.rolí nezanechal prožitek   role "do života"   dnes.
Takoví jsme byli (The Way We Were)
 
Přidáno: 18.10.2010
rozporuplné pocity
Film jsem viděl teď   poprvé.Musím dát za   pravdu"aroře 45"v   plném rozsahu.Výše mého   hodnocení zachránil   nádherný výkon B.Streisand
Teorie tygra
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.9.2016
doba,která...
poskytla možnost tomuto   překrásnému filmu je   nepříjemná,je vidět,že   dobří herci,krásná   kamera,dokonalá hudba mne   dokázaly nadchnout jako nikdy   předtím,rád se k filmu   vrátím ještě   několikrát.Nemá to prostě   chybu.
Zločin v Polné
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2016
Zločin v Polné
Osobně si myslím,že tak   dobře provedený   skorodokument je pro mne   velkým přínosem.Herecké   obsazení je vybráno   pečlivě.Dialogy jsou bohaté   ,jedná se přece o skutečnou   událost.Doporučil bych   mladší generaci,neboť ani   já coby starší jsem do doby   shlédnutí miniserie   nevěděl nic.samozřejmě se   k filmu vrátím,stojí zato.
Ženy v pokušení
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2010
krása
Není snadné potkat dnes   dobrý film-obzvláště   český.Tentokrát potkáváme   film vynikající,založený   na úžasných výkonech   všech tří hlavních   představitelek.Neméně je   vynikající výkon pana   režiséra.
Život nikdy nekončí (L'homme de chevet)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.1.2011
Hloubka...
to je hlavní silou a tahounem   příběhu.City ,vnitřní   boj,síla osobností,nutnost   se zamyslet to vše jsou   úžasné klady filmu i jeho   všech představitelů.Je s   podivem,že nikdo se dosud   neodvážil vyslovit   názor.kdyby to jen trochu   šlo,rád bych poděkoval   všem představitelům za   hluboký zážitek.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10