Duben

Komentáře uživatele corea

corea

corea zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 65
13
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.2.2019
Babluani je Gruzínec, který   samozřejmě nesedí na zadku   ve své domovině, ale dělá   kariéru ve světlých   zítřcích Západu. Moc jí   zatím nedal, jako režisér a   scénárista má za sebou jen   dva zcela zapomenuté filmy ve   Francii, a svou prvotinu,   která jako jediná svým   nápadem někoho zaujala,   konkrétně Amíky tak, že mu   nabídli udělat remake s   pořádnou produkcí. Jenže   výsledek a jeho sledovanost   nakonec ukázal, že to bylo   špatné rozhodnutí. Filmů,   kde si zazobanci hrají o   životy chudáků, už vzniklo   dost, a pokud se ta myšlenka   nerozvine hodně napínavě a   inovátorsky, zapadne sotva v   šedém průměru. Nápad,   který fungoval v původním   spíše artovém podání,   jako hollywoodský thriller   kulhá. První část, kde se   objevuje hlavní postava, se   nepříjemně vleče, a teprve   vstup do hry vás zvedne ze   židle. Jenže se na ní   vrátíte, když zjistíte,   že to je vše. Navíc ve vás   začne klíčit   svatokrádežná myšlenka,   proč by se vlastně ti   zbohatlíci předháněli v   sázení na své koně, když   takové bingo v domově   spokojeného stáří je   zhruba stejně napínavé. A   co ty sázky, kurňa? Co to je   za vybraná společnost,   která, obklopená ochrankou a   s vymakanými operačními   postupy, se pak handrkuje   jestli vsadí půl nebo celý   mega? Film má svá světlá   místa a herecky je v pohodě,   dá se říct, že využil   potenciál předlohy, jenže   právě ta je na současný   thriller už dost   dýchavičná.
Ainbo: Hrdinka pralesa (Ainbo: Spirit of the Amazon)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.12.2022
Amazonii zachvátil zlý duch   Judeakuruna a ve jménu zlata   slupne jednu fantasy vesničku   jako malinu. Indiánská   slečna ve věku "akorát   na potomstvo" zachraňuje   situaci s pomocí dvou   neschopných strážných   duchů-zvířat. Animace je na   slušné úrovni, příběh se   dá přečkat, přesto to moc   nedokážu přijmout jako   pohádku pro děti - pro   dětský pohled mi tu přijde   až moc zla a velmi málo   odlehčení - ti dva průvodci   jsou spíš trapní než   vtipní.
Barbie: Ve světě her (Barbie Video Game Hero)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.3.2019
Někdo má titul Ing., někdo   MUDr., Barbie ovšem TM.   Patrně něco jako Tuplovaná   mrcha, každopádně je to   titul mezinárodně   uctívaný. Snad pod jeho   dojmem došla k závěru, že   když asi mentálně patří k   osobnostem jako Hawking nebo   Berners-Lee, naprogramuje   veselou sadomaso hru pro malé   anorektičky. Hru ji ovšem   žere nějaký vir, tak se v   ní ocitne, aby ji   zachránila. Nebo tak nějak,   rozplést její logiku   naráží na větší cooly,   než měl Vlad. Následuje   barevná jízda nejlevnější   animace, během níž musí   názorně předvést, že   když skupina mentálně   narušených osob táhne za   jeden provaz, zaručeně   zvítězí. Pro holčičky do   12 let sledovatelné, jiné   divácké skupiny by se filmu   měly vyhnout. Naneštěstí   jsem už několik Barbie TM   musel přežít, ale i v její   vlastní sebekonkurenci je to   podprůměr.
Benedetta
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.12.2022
Ačkoliv podle některých   diváků je film   nejednoznačný a otevřený   různým výkladům, naprosto   nesouhlasím. Pokud vám tedy   jako zázrak Boží stačí   posrání žoldnéře   ptáčkem, vaše rozhodnutí.   Netuším, jaká byla   historická Benedetta, ta   filmová je žena s   hysterickými a   psychopatickými rysy, které   dělá dobře na sebe   upozorňovat a získávat moc   a ve své době k tomu byla   víra optimální. Měla   skutečně v klášteře   lesbický poměr? Zase kdo   ví, pokud ano, nedivil bych   se, k podivu je spíše   křesťanské popírání   tužeb, které člověku   vtisknul sám Stvořitel.   Verhoeven se prvku chopil jako   jediného nosného, nečekejte   morální a filozofické   diskurzy, děj směřuje k   amatérskému pornu, které   má zajistit reklamu. A abych   se vrátil ke své první   větě, film prostě jen kydá   hnůj na křesťanskou   církev, což může být   stokrát oprávněné, ale   morálně stejně je na tom i   muslimská a židovská, a o   těch se kupodivu stejná   díla netvoří. Verhoeven si   jen vybral povolený cíl a   plivnul si prvoplánově a   senzacechtivě.
Brána temnoty (Pay the Ghost)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.1.2020
Bez valného nadšení   dokoukatelné, hlavně si u   toho člověk uvědomí, jak   moc může dílo pozvednout   nebo potopit obsazení. Na   mysli mám v tomto případě   Cagea, jehož grimasy jak   balvan stahují film o   dobrých 20-30 procent dolů.   Těžko říct, jak to dělá,   ale je film od filmu   šílenější neherec.
Captain Marvel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.8.2019
Dá se to přečkat do konce,   ale od marvelovského světa   jsem zvyklý na vyšší   standard. Přitom tu není   žádný velký zádrhel, až   na přehnanou stopáž   (vzhledem ke skromnějšímu   ději) nastavovanou   rozplizlými psychedelickými   výbuchy a představami. Krom   těhle scén je film   vizuálně příjemný a   chytlavý, tak akorát   proložený občasným   fórkem. Jenže to nebere za   srdce, hlavní hrdinka a její   osudy mi zůstaly putna a beru   to jako výsledek celkem   plytkého děje i nevýrazné   představitelky. Jak by řekl   Austin Powers, prostě tomu   chybělo "mužo".
Cena lidské duše (The Humanity Bureau)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.3.2019
Cage je podprůměrný herec,   který si jméno udělal na   silně přeceňovaných   filmech - to mi nevymluvíte.   Nejpíš nejsem s tím   názorem sám, protože Cage   je sice herecky stále velmi   plodný, ale jsou to už,   hmm..., díla na úrovni   seagalovek ze stejného   období, chybí mu už jen   nabrat 30-40 kilo :-) The   Humanity Bureau (viděl jsem   pod názvem Osudový verdikt)   je bohužel pokračování   toho směru. Příběh se   odehrává v blízké   budoucnosti, kdy USA zasáhla   ekonomická krize, klimatické   změny, hladomor a občanská   válka. Po tomto úvodním   prohlášení jsem čekal   něco roztomile vtipného,   třeba jak Venezuela a Kuba   posílají ussákům   humanitární balíčky a   zubožení rapeři se o ně   perou s vícehvězdičkovými   generály. Tak nic, zase to   vzali existenciálně   vážně, a pic ho, namísto   úřadu pro rozdělování   zahraniční pomoci je prý v   USA nejmocnější Úřad pro   populaci, který se stará o   občany, co nejsou   dostatečným přínosem pro   společnost. Takoví jsou   odvezeni z jejich vidláckých   domovů do města nazvaného   Nový ráj. Cage je jedním z   úředníků, kteří na   místě ověřují, že osoby   vytipované úřadem se o sebe   nedokážou postarat a měly   by být přemístěny. Při   jedné z kontrol narazí na   svobodnou matku se synem, a   jeho názory i postavení se   začnou hroutit... Klidně i z   tohohle by se dal udělat   koukatelný film, ale s mnohem   lepším scénářem a herci.   Co je to za poničený svět,   kde údajně nefunguje výroba   zboží a potravin, voda je   neskutečně drahá, ale   jakési město bez problému   funguje, Cage i ostatní si   jezdí auty, všichni   vypadají dobře živení..   Čím se teda živí, když   nás film každou chvíli   krmí pohledy na vyprahlou   krajinu s nějakou kostrou   krávy? Měl jsem jistou   teorii, ale tu mi film   nepotvrdil. Paní svobodná   matka sice prý nemá co k   obědu, ale harant (mimochodem   obludně protivný) nacvičuje   ve škole představení, kde   přísahá USS vlajce. Bože,   jsem vážně jediný, kdo by   v takovém případě radši   vylez z baráku a hledal po   okolí housenky, semena,   cokoliv co nesežere mně? A   to jsme pořád někde v   třetině filmu, ujišťuju   vás, že pak scénárista   přidal ke šňupání i   vaječinu z lysohlávek.   Kromě nesmyslného světa se   i postavy chovají, jako by   jim velkým otvorem unikala   inteligence. Nu což. Dycky   Kanada!
Cesta do říše krále pírek (Resan till Fjäderkungens Rike)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.9.2019
Příjemná animace, vlastně   na evropské poměry až   nezvykle dobrá. Příběh   záměrně nesmyslný a   nelidský. Takhle se máš   chovat, milé dítě, abys   bylo platným členem   společnosti - můžeš   přiměřeně milovat rodiče,   ale buď připraveno, pokud   přijde příkaz (zde   jakéhosi chobotnicového   Barnevernetu), je opustit a   nejvýš občas můžeš   poslat krátký vzkaz.   Nevzpouzej se nevyššímu,   milé dítě, naopak mu   pomáhej a chval ho v jeho   všeobjímající dobrotě a   moudrosti, kterou se nesnaž   chápat. Je třeba dodržovat   pravidla, která ti   služebníci nejvyššího   sdělí. Pravidla jsou   všechno, ty nejsi nic, zkus   Pravidla porušit a rozplyneš   se v nicotu, rozumíš?   Rozumíš, ty malý zmetku???   Jen povolné a na nic se   neptající idioty naše   západní totalita, ehm, tedy   jásává a pravá   demokracyje, potřebuje.
Cesta za smířením (I onde dager)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.12.2022
Konečně zase film, kterému   nemusím udělit odpad. Není   to bůhvíjaké veledílo, ke   kterému bych se vracel, ale   pobavilo, je tu mile   pochmurná atmosféra Severu a   manželského soužití,   doplněná uvěřitelnou akcí   s pár vikingsky jemnými gore   záběry. Za skvělý   závěrečný odkaz na možnou   emerickou verzi přidávám 10   procent nahoru.
Čínský obchodník (Čung kuo tchuej siao jüan)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.3.2019
Oproti mnoha koprodukcím   výhradně čínský snímek,   který si tak může říct   svůj názor na svět. Pokud   máte problém s názorem, že   by Číňan mohl být   slušnější než Američan,   tak si to samozřejmě vůbec   nepustíte a zůstanete u   osvědčené o dva řády   horší demagogie v   obráceném gardu. Jinak je to   docela solidně zvládnutý   dobrodružný film, který do   ansámblu dostal dvě   zajímavá jména, Seagala a   Tysona. Zvlášť Seagal tam   má jen štěk, nicméně   dostane nečekaně na budku,   což je velmi osvěžující   (a obecně se mi ty bojové   scény líbily). Čínský   hrdina (nevím, proč mu furt   říkají obchodník, když je   to telekomunikační expert)   není žádný Bruce Lee ani   Superman, takže když se   dostane do úzkých, bude si   muset vystačit s odvahou a   profesní šikovností. S   kolegyní zastupují čínskou   firmu, která se má   zúčastnit tendru na   výstavbu telekomunikační   sítě v nějaké africké   zemi, kde právě utichly boje   předchozí občanské války.   Zájemců o zakázku je ale   víc a mír také není v   zájmu všech. Docela pěkně   je zobrazena atmosféra stále   doutnajících sporů v uměle   vytvořených multietnických   státech, panující na mnoha   místech v Africe.   Nenáročná filmová   jednohubka, jejíž zádrhelem   je mírně přepálená   stopáž a naprosto   nevěrohodná romatická   linka.
Divnosvět (Strange World)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.12.2022
Pomocí rasové degenerace a   propagace homosexuality (a   dalších vtipných   genocidních prostředků,   které najdete v ostatních   filmech a masédiích   řízených USA) se jistě dá   snížit populace natolik,   abychom nepotřebovali   energii, kterou jen ničíme   svět vyhrazený ne-lidem.   Když se uskromníme, budou   někteří moci přežít v   krásném a barevném   disneyově snu, kde povolenou   úrodu rajčat budou zase   rozvážet koně.
Dobytí Tygří hory (Zhi qu weihu shan)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.8.2019
Vůbec mi nevadí čínští   soudruzi bojující za   osvobození své země od   Japonců a následně od   gangsterů podporovaných   Západem. U tohoto filmu mám   problém s příliš   pohádkovým ztvárněním   jinak vážně se tvářící   zápletky, přepálenou   délkou a stylizací   vyloženě pro čínské   publikum (zahraniční   koprodukce jsou   přizpůsobené i   nečínskému publiku a   obecně jsou řekněme   mentálně   pochopitelnější).   Vizuálně dobře zvládnuté,   včetně efektů a boje, jen   kamera a střih mě občas   vytáčely postupy, které   byly až nepříjemné a snad   to byla snaha připodobnit se   západní filmařině, ovšem   nejméně 20 let dozadu.   Vrcholem filmu je útok tygra,   nesmírně silná scéna a   skvěle podaná ve všech   ohledech. Na velké OLED   totální zážitek. Jako   filmová jednohubka se to   celkově dá, největším   nepřítelem ale není ten   srandovní lord Jestřáb,   nýbrž přehnaná délka.
Dvě nevěsty a jedna svatba
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.2.2019
V zásadě milé překvapení.   Polívková samozřejmě není   krasavice a její   přehrávající herectví by   v jiném typu filmu porazilo i   slona , ale v takové milé   prosluněné a opravdu i   romantické komedii nic z toho   nevadí. Jednoznačně to   celé táhne a dokonce ony   vypravěčské etudy, které   hrozí poklepáním na čelo,   působí u ní tak nějak   lidsky. Děj odpovídá   žánru, není složitý,   naštěstí ani příliš   natahovaný a občas se i   zasmějete. Hlavní je ale   obecně příjemný civilní   pocit, a když k němu   přidáte pivo, přežijete i   Brutus. :-) Obsahem i   zpracováním by to nebyl   žádný zázrak, prostě na   jedno skouknutí, to jen v   české kapitalistické   tvorbě to zázrak je, vidět   něco, u čeho člověk   neumírá nudou, trapností a   stále extremnějším   ideologickým ohlupováním.
Elysium
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.3.2019
Obrovské prachy nasypané do   obrovského sajrajtu   apokalyptické budoucnosti   (která přitom vypadá jako   předměstí Chicaga už v   současnosti), srdceryvných   flashbacků do dětství s   pohledy na svatý obrázek   zeměkoule (jejich celkovou   dobu tipuju přes šest   minut!) a snahy o   angažovanost hraničící s   přitroublostí. Ani   propracovaný vizuál   nedokáže přehlušit   neustálý tichý divácký   hlásek Booože , za co. Nic   proti angažovanosti a   apokalyptické současnosti,   ale ať to má hlavu a patu. V   Elysiu mají krabici s   plexisklem, do které   strčíte vola bez xichtu, a   za tři vteřiny se vyspraví,   ale nedokáží zastavit   kosmické plavidlo vyrobené z   několika starých karavanů,   ledniček a mikrovlnky. Což   mi připomíná, že NASA by   se evidentně mělo stydět,   nejlepšími kosmickými   konstruktéry jsou evidentně   mexické zločinecké gangy,   které rovněž disponují   nejlepšími světovými IT   specialisty. Kdyby to celé   byla humorná parodie, tak   všechny ty nesmysly by   fungovaly jako dokonalé gagy,   jenže film se bere smrtelně   vážně a neuplyne pár   minut, aby se vás nesnažil   neumětelsky dojmout. I   když.. V roce 2154 je   vrcholem techniky exoskeleton   z pár trubek, řízený   jednotkou s displejem, co   vypadá jako by ho vymontovali   ze staré hry Nu pogodi, a   Damonovi to přikurtujou k   palici čtyřma šroubkama.   Takže většinu filmu   pobíhá se svítící   obrazovečkou na hlavě.   Netvrďte mi, že už při   natáčení se všichni   neváleli smíchy. Možná je   tento film zcela nepochopen a   přitom geniální...
Falco (Falco - Verdammt, wir leben noch!)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.3.2019
Povedený životopisný   snímek z hudební branže,   kterým jsem si udělal radost   po plytké Bohemian Rhapsody.   Falca jsem přitom nikdy moc   nebral krom pár hitů, které   se jeho zbylé tvorbě spíše   vymykaly. Nezpochybnitelně   byl talentovaný a   představoval osobnost,   jakých na evropském   kontinentu moc nebylo. Filmu   se podařilo ji postihnout   docela široce, včetně   obtížných vztahů,   uměleckých obav, koloběhu   nabuzování a otupování   prášky a alkoholem, ale i   touhy dělat muziku a dělat   ji po svém. Rubey v roli   Falca předvedl dokonalý   výkon a film nastartoval jeho   hereckou kariéru. To, že   jako zpěvák dokázal   nazpívat jeho písně, bych   očekával, ale i jako herec   působí po celou dobu   uvěřitelně a lidsky   čitelně. Za celým filmem je   vidět poctivá precizní   práce a snaha ukázat   člověka s tím, co dokázal,   i v čem selhal (opět   propastný rozdíl proti   Boh.R.)...
Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.3.2019
Extremně dlouhé a ještě o   dva řády nudnější než   první díl, který jsem snesl   jako nevalný průměr. Toto   už je pouze pro zavilé   fanoušky Rowlingové. Je tu   milion postav, kupodivu   všechny protivné, které se   průběžně tváří zavile   vážně a pronášejí pindy,   jako by utekly z poslanecké   sněmovny ČR. Po dlouhé   době film, který jsem   prostě nedokoukal. Celý   snímek je postaven pouze na   vizuálních efektech,   neustále se tu něco bortí a   tříští a poletuje nebo se   prohání nějaká   rádobypříšera, ačkoliv to   nemá žádný smysl a je to   pouze a jen náhražka děje a   atmosféry.
Florida Projekt (The Florida Project)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.3.2019
Přehnaně dlouhý film   sestavený z nekončící   série příhod v nevalném   kalifornském motelu či   ubytovně, kde krom těch, co   se musí živit prací (podle   pražské terminologie socky)   najdeme i zjevy, které mají   k práci odpor (podle mé   terminologie bílí cigáni   či asocky). Do druhé   kategorie se řadí hlavní   hrdinka se svou dcerou.   Nesmyslný oficiální popis   vytváří dojem milé   dětské postavičky, která   si nenechává vzít dětský   svět... Božíčku, je to   malý spratek, o níž se   matka stará jen když   potřebuje píchnout při   nějaké zlodějně nebo na   někoho emocionálně   zapůsobit, a holčička se   chová přesně tohoto   vedení, že si může dovolit   cokoliv a když něco chce,   dá se to ukrást, nebo se   dají peníze vyžebrat.   Postavy jsou zachyceny docela   věrně, jen se nijak   nevyvíjí, žádná postava   nepřiroste k srdci, ani celý   film se nevyvíjí, jen   ubíhají dny a divák   usíná. Pokud je z toho   někdo nadšen, měl by   navštívit Ostravu, třeba   Vítkovice nebo Přívoz, a   užít si skutečné   atmosféry.
Halloween
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.2.2019
Green není Carpenter - tím   by mohlo být řečeno vše.   Podle všeho se do režie   těhle dvou mušketýrů po 40   letech žádnému aspoň   průměrnému rejžovi   nechtělo, a vzhledem ke   scénáři debilnímu i na   žánr slasheru se není co   divit. Osobně si radši dám   parodii na vyvražďováky,   kde bývá aspoň sranda,   samotný slasher je přímo   postavený na atmosféře, a   kde ta chybí, zbude jen   čirá hloupost, ze které se   dá tak dobře si utahovat. To   je bohužel případ   halloweenského návratu.   Obstarožní vrahoun opět   zdrhá na svobodu, a místo   aby s ledovým klidem porcoval   v Kaufu konkurenci, co by mu   chtěla vyfouknout polské   máslo po 34.9.-, zbaběle jde   po Curtisové. Ta už chuděra   vypadá na pěkných 85 let, a   krom nasranosti na malý   důchod zjevně nemá nic,   čím by se vrahovi, kterého   nezastaví kulky ani nože,   ubránila. A to jsou tihle dva   geronti pořád ještě   nejpropracovanější postavy,   o ostatních se nedá říct   vůbec nic. Vlastně omyl - je   tu psychiatr, co touží být   jako svůj vzor. Na to bacha,   tenhle typ filmu nemá být ze   života :-)
Hastrman
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.3.2019
Obtížné hodnocení, když   se z velké části opírá   jen o pocity a všeobecný   dojem z celého díla. V   oblasti řemeslného   zpracování je Hastrman na   výši, kamera je dobrá,   působivé zakomponování   přírodních scenérií spolu   s hudbou, režijně jako   prvotina příjemné   překvapení, herecky   pozitivně působí hlavně   představitel hlavního   hrdiny. Dál ale musím   přejít k tomu méně   pozitivnímu. Obsazení   hlavní ženské postavy není   dobré, zjevně se dělo podle   prvoplánové představy   'animální sexice', to sice   uvěřitelné je, ale jinak je   herecký výkon oné slečny   či paní podprůměrný a   přispívá k   nesrozumitelnosti chování   dané postavy. Všeobecná   nejasnost a nepochopitelnost   chování jednotlivých postav   se ovšem táhne celým filmem   jako výsledek chabého   scénáře, jen u postavy   Kartynky to viditelně przní   i herečka. Volně se tak   dostávám k hlavnímu   zádrhelu filmu - scénář je   evidentně typicky české   nahonem nahozené povídání   o ničem. Potřebuju na novou   chatu? Tak ať to odsejpá,   musí to být atraktivní,   trochu fantasy, realita by   nikoho nezajímala, pak tam   vrazíme trochu sexuelního   napětí a pohledů na mokrá   trička, dáme pár flašek   kapitána Morgana, a za dva   dny máme knížku nebo   scénář. Nejdelší na   celém procesu jistě je   sepsat umělecké   zdůvodnění díla, aby fond   kinematografie sebral   občanům několik mega či   desítek mega a slavnostně je   předal českým umělcům.   Film si v mnoha ohledech hraje   na kvalitní filmařinu, ale   to hlavní - kvalitní   příběh, mu chybí.
Hellboy
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.1.2020
Někdo umí, někdo neumí.   Marshall neumí, a vydatně ho   v tom neumětelství podporuje   i scénárista a herci. Tohle   "dílo" stálo 3/4   rozpočtu původního   Hellboye, OMG, přitom je to   jako srovnávat Bentleye s   Trabantem. Dialogy a obecně   chování postav a mnohé   situace vypadají spíš na   komediální amatérskou   parodii, jenomže tenhle   filmek se bere vážně a má   to být jakože fantasy   drasťák. Pokud tedy někomu   stačí k uspokojení pár   roztržených Londýňanů,   tak mu jeho vkus neberu, ale v   rovině příběhu a   zpracování je to děs.   Zpočátku jsem čekal, kdy se   Hellboy konečně odmaskuje a   přestane vypadat jako   nateklé rudé přirození   původněamerické občanky   postižené pohlavní   chorobou, ale pak už bylo   jasné, že takhle si ho   Marshall představuje.   Celkovou nekvalitu vyrovnaně   doplňuje to, že žádná z   postav nemá sebemenší   charisma a věrohodný lidský   kontext a jejich příhody se   tak mění v nudné   poskakování figurek, které   jsou vám ukradené.
CHIPS: Bláznivá hlídka (CHiPs)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.3.2019
Dobře ubíhající   krimikomedie, která nemá   žádné zvláštní nápady,   extra vtipné ani napínavé   scény, a stejně dokáže   diváka udržet vzhůru bez   pocitu marnosti. Případně   bez pocitu, že jede za   fekálním vozem - párkrát   sice tesně, ale přesto,   zůstali autoři ještě v   zóně vtipu. Ocenit se dá   dobrá kamera a celkový   feeling; když dokonce   člověk, který jako já   nemá k motorkám žádný   vztah si to užívá a cítí   jejich radost z jízdy, pak   musí pokrývka hlavy jít   dolů :-)
Jsem vrah (Jestem mordercą)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.1.2020
Další ťafka české   kapitalistické   kinematografii, zaměřené na   degeneraci estetického a   morálního cítění a   politickou propagandu. Poláci   dokazují, že se dá i dnes   udělat film o něčem, že   může být po všech   stránkách kvalitní a   nemusí stát jako roční   rozpočet průměrného   vojvodství. Snímek oproti   českým blábolům sahá do   historie střízlivě a   nesnaží se vsugerovat, že   "ty komunysti tak ty lidi   trapili". Protože se   dotýká reálného případu   vražd, je situován v   konkrétní době, ale je to   nadčasový příběh o   lidech, jejich pohnutkách a   selháních s tragickými   konci. Mladý kriminalista,   který se ujme vedení   vyšetřování, si projde   věrohodnou cestu od   začátků s obrovským   nasazením a neotřelými   nápady, až ke zlomu, kdy   nedokáže přiznat   pravděpodobnou chybu a   raději se veze na vlně   ocenění a odměn. I kdyby to   někoho stálo život... Pokud   má někdo pocit, že je to   příběh o zlých soudruzích   fízlech za totáče, zatímco   "demokratičtí"   policisté za současného   totáče by nikdy nic   takového neudělali a stejně   jako dnešní činovníci by   svou moc nezneužili, k tak   pronikavé inteligenci těžko   co dodat.
Klukanda (Tomboy)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.5.2019
Nevím presnje co sem. Asi   kluka. Nerežím to fubec.   Mojy rodyčy teho taky   neřeží. Fubec si teho oni   nevschimat. Oni djolají   další malý djetji nebo oni   djolají. Si hraju s dalšíma   djetma hlavnje sou to   afrofrancouzy. Jejych rodyčy   taky nic neřeží a jenem   djolají další malý moji   kamalát. Buudu si rikat   MIgel. Au rodyčom se nelibit   to. Zaostalý rodyčy, já sem   vyjimečné a mám právona   uvjedmjelou jinakost. Už vým   co sem - sem opčan   budoucnosti. Chfalte pana co   rozdava granty!
Kocour Bob (A Street Cat Named Bob)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.6.2019
Nic proti Bowenovi a jeho   životnímu příběhu. Když   dokázal odejít ze světa   drog, dá se jen pogratulovat   a popřát hodně štěstí v   další životní etapě. Film   sám je v pohodě   doporučitelný třeba jako   představení pro školáky,   aby si uvědomili, že tam je   to snadné, zpátky polezete   po stěně nebo chcípnete. Na   této úrovni příběh   funguje, bohužel je i druhý   levl, který to celé   sráží. A nemyslím kravinky   jako pouličního kocoura, co   vypadá jako dobře živený   výstavní šampion a hladový   feťák mu kupuje konzervy   tuňáka, to bych nějak   přešel. Kdyby se k Jamesovi   nepřifařil kocour, nikoho by   nezajímal a nejspíš už by   nebyl. Zájem lidí, co tu   dvojici potkali, patřil   kocourovi, který je tak   úžasně ťuŤuňuňu, můžu   se s ním vyfotit? A pak šup   to na FB apod, hele jakýho   klásnýýho kocoulka jsem   viděla! Když se to trochu   zviditelní, chytnou se   příležitosti další média   - můžem o vás (tedy vaší   kočce) napsat? A co kdybyste   napsal knížku? nebo   několik, vaší kočce   pořídíme vlastní mobil, a   web, a eshop, ať nám to   pěkně sype. Jak se vám   líbí svět, kde člověk je   všem u prdele?
Královský slib
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.12.2022
I když se v čase posuneme o   víc než dvacet let zpět,   lepší to u nás v   pohádkové tvorbě nebylo.   Tady se sešla velmi   nepříjemná herecká   kumpanie nad hloupým   scénářem a nikdo to   excelentními výkony nahoru   neposouval, právě naopak.   Koukat se dá jen na Lucku, z   těch dvceti procent je deset   jejích.
Legenda o strážci hrobky (Guardians of the Tomb)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.6.2019
Neinvenční splácanina   rádobyarcheologického   pokladového hledání a   zvížátkového   hororthrilerku, tentokrát se   super zlejma sklípkanama.   Když se objevila klišoidní   průrva s bublající lávou,   bylo o hodnocení rozhodnuto.   Místa, kde se něco děje,   jsou do trapnosti blbá, a   mezi tím je do trapnosti
ukecaná vata. Takže si   nevyberete, přepnutí to   jistí.
Lego DC Super hrdinové: Aquaman (Lego DC Super Heroes: Aquaman: Rage of Atlantis)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.2.2019
Lego DC SH série má i   lepší kousky, ale i   tentokrát je to zábava pro   děti i dospělé. Kdo jednou   přistoupil na koncept   jednoduchého světa Lego   kostiček, který takto v akci   úžasně podporuje dětskou   chuť si to pak sám   'přehrát', bude spokojen.   Kostičkoví superhrdinové DC   jsou mi řádově   sympatičtější než   toporní 'živí', kterým z   xichtu nesleze výraz   zavilého existenciálního   dramatu. Tihle sypou z   rukávů svých hrdomundúrů   jednu vtipnou hlášku za   druhou, a svět stihnou   zachránit taky. Aquaman si v   téhle podobě sice nemůže s   chutí přihnout z flašky,   ale jinak je při síle a   síla je s ním :-) Příběhu   nechybí dobrá zápletka a   spád, jen proti předchozí   vlastní konkurenci je to   příběh méně výrazný.
MEG: Monstrum z hlubin (The Meg)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.3.2019
Přiznávám, že jsem neměl   předchozí informace, takže   v skrytu duše jsem doufal,   že to třeba bude o Meg z   Griffinových. Snad jste taky   viděli díl na téma   Hvězdných válek, kde se   mihne jako asteroidové   monstrum, ten půvabný nápad   by stál za rozvinutí :-)   Očekávání Meg Griffin   vzalo své, ale trochu mě   úvodem poděsila stopáž.   Skoro dvě hodiny plácání   ve vodě, no ještě ža tam   není Kostner, který by tři   hodiny řešil, zda má s   žralokama výt nebo jim   doručovat poštu. Film se   naštěstí pěkně rozjede a   vlastně není co mu vytknout.   Zajímavé prostředí,   solidní efekty, příběh   dobře odsejpá, dokonce je tu   i neotřelý způsob, kterak   by se přerostlá archaická   bestie mohla dostat do našeho   světa (tedy, když   překousnete nesmysl, že by   tvor zvyklý na tlak v hloubce   11 km mohl stejně bujaře   nahánět otylé chlapečky na   čínské pláži). Stathamovi   role dokonale sedla a od   thajského pivního povaleče   až po otrlého záchranáře   jede jak fretka. Tvůrci   dokázali sladit napětí,   občasný humor i romantiku do   zábavného kolotoče, který   si člověk užije. Takže   výsledkem je v rámci   obehraného žánru   spokojenost. Diváky, co si   stěžují na malou dávku   krve bych odkázal na HR   oddělení kterýchkoliv   jatek, nejlépe v Polsku :-)
Morbius
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.12.2022
Film osloví leda tak dr.   Fauciho a jeho soukmenovce.   Morbius si pro svou potřebu   vyrobí speciální verzi   kovidu, která jemu přinese   prospěch, a ostatní, no, ti   jsou pro jeho rasu potravou.   Samozřejmě, nic se nesmí   přehánět, aby to nelidem   moc nekazilo imidž. Morbius   kouše saje rdousí jen z   rasové nutnosti, zato jeho   kamarádíček pro   potěšení, tak mu to   zarazí. Prostě takový echt   veselý a barevný purim.
Mysli taky jako chlap (Think Like a Man Too)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.12.2022
Viva Las Vegas. Setkání u   auta hned na začátku mi   vnuklo naději, že to možná   bude snesitelná a místy i   humorná jednohubka, jaké se   už nerodí. A vážně,   nerodí. Postav (naprosto   nesympatických)   nekontrolovatelně přibývá,   nedokázal jsem se v nich   vyznat (a že jsem se o to   nesnažil). S trochou   přeskakování je jich   odhadem 16-18, což je tak o   čtrnáct víc, než by bylo   snesitelné. Už v případě   mužské části jsem mnohdy   ztrácel přehled kdo je kdo,   a ženská obsada je kromě   dvou jak naklonovaná. Na   humor v tom počtu už nezbylo   místo. Škoda, ten malý   záblesk tam byl.

TV Program

ČT1 - Máme rádi zvířata

00:35 - 01:05

20 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Feral (2018)

00:25 - 01:40

30 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

NOVA - Nevyřízený účet (2013)

23:35 - 01:45

80 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Prima - Jack Reacher: Poslední výstřel...

23:00 - 01:50

115 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190579
Osobností: 697887
Fotografií: 764077
Plakátů: 376710
Obsahů a biografií: 178306
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Strážmistr Topinka (2019) [TV se...

Aj na konci sveta sa niečo deje

Strážmistr Topinka
Seriál vychádza z Doktora   Martina, ktorý sa tu   sporadicky mihne. A aj keď v   origináli Topinka nebola moja   najsympatickejšia postava,   více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 7 / 10

Ukradené auto (1999) [TV epizoda...

Ukradené auto
Otec Ericoj veme klíčky od   auta kvůli škrábanci a že   není zodpovědný a tak Kelso   sežene jiné auto, ale to je   údajně kradené, tak celá   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

O těle a duši (2017)

O těle a duši
Musím se přiznat, že v   maďarské kinematografii mám   určité (a ne malé) mezery,   ale tuhle podívanou bych si   troufl doporučit každému   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Romantický víkend (1999) [TV epi...

Romantický víkend
Jede se na chatu, ale Kelso se   líbá s jinou holkou a tak ho   tam sebou Jackie nechce, ale   potom jí Kelso chybí. Eric   se dává dohromady více s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Vánoce (1998) [TV epizoda]

Vánoce
Správně "praštěnej" díl,   jede to vpřed, střídají se   situace a hlášky a scénky   jsou některý mimořádně   povedený, bavěj všichni,   ale super je Kelso hlavně u   kradení stromečku:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10