Duben
ohodnotit

Dobytí Tygří hory

Zhi qu weihu shan

Další název:
智取威虎山; The Taking of Tiger Mountain
Země:
Rok:
2014
Délka:
141 minut

Obsah filmu Dobytí Tygří hory

 
Počas občianskej vojny si bandita Jastrab vybudoval nedobytnú pevnosť na Tigrej hore, odkiaľ terorizuje okolie. Je rok 1946 a územím prechádza oddiel Oslobodeneckej armády pod velením kapitána 203, ktorý sa rozhodne infiltrovať a rozbiť Jastrabov gang. Začína sa súboj, v ktorom pôjde o silu zbraní rovnako ako o bystrosť myslí.
FESTIVAL ČÍNSKYCH FILMOV 2016

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Tsui HarkTsui Hark  
hraje:
Chan-jü ČangChan-jü Čang.....Yang Zirong [49]   
Tony Leung Ka FaiTony Leung Ka Fai.....jestřáb [56]   
Kenny LinKenny Lin.....203 [26]   
Yu NanYu Nan.....Ma Qinglian [35]   
Liya TongTong Liya.....Bai Ru [29]   
Han GengHan Geng.....Jimmy [30]   
scénář:
Tsui HarkTsui Hark  
Li YangLi Yang  
Chi-An LinLin Chi-An  
Bing WuBing Wu  
Zhe DongZhe Dong  
námět:
Bo QuQu Bo  
kamera:
Choi Sung-FaiChoi Sung-Fai  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
mandarínská
 
 
Zvuk:
Dolby Atmos
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Dobytí Tygří hory >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.10.2019
Režisér Tsui Hark, coby ikona hongkongského   akčního filmu, má na svědomí tento snímek,   který by vlivem jeho jména mohl stát za to. No,   zůstalo to na půl cesty. Válečný příběh z   období čínské revoluce, která by tak měla   být na základě skutečných událostí, byla   zfilmována dle knihy 'Boobs in Snowy Forest' od   Bo Qu. Šablona děje je jasná. Ti zlí jsou   bandité a státní moc je ta dobrá. Snímek je   plný patosu, ve kterém evropský divák asi   těžko od sebe rozezná jednotlivé postavy. Je   jich tu moc a je z toho s prominutím   setsakramentský guláš. Akční scény stojí za   to, ale bohužel místy je viditelné použití   CGI efektů. Např. CGI výbuch, CGI odlétnutí   nějakého vozidla, CGI dopad vozidla na určené   místo. Bystré oko to místy skutečně na   nereálné animaci v pohybu pozná. Snímek   postrádá i nějaké to logické válečné   hrdinství. Všude sníh a mráz, mihotající se   spousta postav, sem tam nějaká ta akční   scéna, avšak nudnost každou další minutou   tradičně dlouhé stopáže bohužel nabírá na   intenzitě. Tsui Hark sice opět potvrzuje svoji   genialitu, ale celkově snímek ve své   popcornové náladě přeci jen vyznívá poněkud   mdle.
corea
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.8.2019
Vůbec mi nevadí čínští soudruzi bojující   za osvobození své země od Japonců a následně   od gangsterů podporovaných Západem. U tohoto   filmu mám problém s příliš pohádkovým   ztvárněním jinak vážně se tvářící   zápletky, přepálenou délkou a stylizací   vyloženě pro čínské publikum (zahraniční   koprodukce jsou přizpůsobené i nečínskému   publiku a obecně jsou řekněme mentálně   pochopitelnější). Vizuálně dobře   zvládnuté, včetně efektů a boje, jen kamera a   střih mě občas vytáčely postupy, které byly   až nepříjemné a snad to byla snaha   připodobnit se západní filmařině, ovšem   nejméně 20 let dozadu. Vrcholem filmu je útok   tygra, nesmírně silná scéna a skvěle podaná   ve všech ohledech. Na velké OLED totální   zážitek. Jako filmová jednohubka se to celkově   dá, největším nepřítelem ale není ten   srandovní lord Jestřáb, nýbrž přehnaná   délka.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.11.2016
Barevná, velkolepá cetka z Číny
Nejen, že nám Čína určuje s kým se máme   bavit a dováží sem haldy levných cetek a   krámů, které bývají ještě nekvalitní a   jedovaté. Oni nás už i balamutí   dobrodružnými pohádkami, které působí   legračně a úsměvně ač jsou asi na vážné   téma. Válečnou historii Číny moc neznám. No   jinak je to dlouhé, ukecané, ale velkolepé,   barevné, vybuchující se špatnými digi efekty   a znova bych tuto podívanou nedal ani za   kontejner levných nudlí a panenek zdarma. Jinak   akce celkem ušla a pár scén bylo zajímavých,   tak nakonec toto hodnocení.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10