Zari

Komentáře uživatele Tomas165

Tomas165

Tomas165 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 3
Lída Baarová
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.1.2016
Výkmit z průměrné šedi
Konečně velkolepé dílo v   porevoluční šedi českých   filmů s výjimkou   "Sekala". Filip   Renč znázornil život této   slavné herečky v průhledně   čistých symbolech vztahu   mezi pozemskou krásou a její   ďábelskou odvrácenou   stranou, která je chvilkově   překonána láskou. Výborný   výkon hlavní představitelky   -jak Táni Pauhofové, tak   Zdenky Procházkové jako   staré Lídy v klasickém   Renčově filmovém formátu,   který je tak obtížné   vytvořit. Výborná   fotografie, včetně   "inpainting" Lídy a   její matky do dobového   .Berlína.To vše lemováno   skvělou hudbou O. Soukupa.   Nemám žádných pochyb o   tom, že jde o nejlepší   Renčův film a současně   Oscarové dílo první   třídy.
Osm hrozných (The Hateful Eight)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.1.2016
Průměrný Quentin
Tak to máme za sebou, pokus o   Sergia Leoneho v Tarantinově   narcistním pojetí. Vše, co   z toho vychází, je občas   fascinující záběr na   krajinu a možná skrytá   myšlenka za Božími muky   lemujícími cestu   dostavníku, že dobro beztak   "zařve". Při onom   "zařvání" však   teče příliš mnoho krve a   létá mozková hmota. Vůbec   nechápu, proč by to měla   doprovázet Morriconeho hudba,   což tento velký skladatel   také ihned pochopil a napsal   "hudbu". Oceňuji   však Tarantinovo úsilí o   vymanění se z trapných   amerických škatulek a   kýčovitých póz v akčních   filmech. Ještě, že jsem byl   ušetřen od 3D.
Revenant Zmrtvýchvstání (The Revenant)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.1.2016
Vnucování útrap
Film je založen na   překonávání nadlidských   útrap jednoho osudu na cestě   k "vyrovnání   účtů". Tvůrci   vytvářejí posloupnost   schémat útrap   dobrodružného hrdiny, do   nichž nekompromisně   vtlačují chudáka DiCapria.   Ten se topí v ledové vodě   až k pojídaní vnitřností:   jen by mě zajímalo, zda,   pokud by hrdina nepřežil,   musel by   "nepřežít" také   DiCaprio. Z toho mi jasně   vychází, že tentokrát byl   režisér v roli   "rejži", kterého   DiCaprio poslouchá za cenu   možná ohrožení vlastního   života, takže paradoxně   přesvědčivost hrdiny vyvane   v žáčkovské poslušnosti   vůči nadměrně   ambicióznímu rejžovi. Při   zpracování silného tématu   tedy není zapotřebí dorazit   herce, aby se dostavil   účinek. V tom zcela chybí   rejžovi umělecká invence.   Film však je technicky   bravůrní, což sečteno s   neúčinností   kvantitativního pohledu na   umění a děleno dvěma   dává mé hodnocení asi   7/10.
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
A Resurrection

A Resurrection

Spalovač mrtvol

Spalovač mrtvol
Spalovač mrtvol

Naposled navštívené:
A Resurrection

A Resurrection

Spalovač mrtvol

Spalovač mrtvol
Spalovač mrtvol