Jeden svět
ohodnotit

Lída Baarová

Další název:
Hodina pokušení; Devil's Mistress
Rok:
2016
Délka:
106 minut
Premiéra v ČR:
21.1.2016
„Příběh ženy, která milovala Ďábla.“

Obsah filmu Lída Baarová




 
Česká herečka Lída Baarová je v roce 1934 pozvána do berlínských filmových ateliérů Babelsberg, považovaných za evropský Hollywood. Po počátečních potížích nakonec okouzlí i davy fanoušků v celém Německu. Tisk ji vynese na titulní strany jako jednu z nejkrásnějších žen Evropy. Užívá si slávy i náklonnosti Gustava Fröhlicha, tehdejšího idolu všech německých žen. Ten je nejen jejím partnerem před kamerou, ale stane se i jejím milencem. Obdiv neskrývá ani sám Hitler, který po návštěvě ateliérů Baarovou pozve k soukromé audienci na Říšském kancléřství. Hvězda Baarové strmě stoupá. Lída s Fröhlichem se nastěhují do luxusní vily na prestižní...
 
Související odkazy
 
Rozhovor: Filip Renč … část první

Nedávno vyšel na DVD a Blu-ray discích film o Lídě Baarové. Nejen o něm jsme si ale povídali s jeho rež... číst dál

 
 
RECENZE: Ani ostuda, ani zázrak. Lída Baarová je romance na vývoz

Už předem budil vášně a po večerní premiéře je znovu rozdmýchá, ale spíše případ Lída Baarová než stejnojmenný film, který jde ve čtvrtek do kin. číst dál

Hodnocení: 65 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

johny4
Hodnocení:
Přidáno: 15.7.2023
Lída Baarová,
Hezký film, žel z konce filmu vytvořil pan   režisér paskvil, patrně potřeboval   daramatický konec a natočil nesmysl. Lída   Baarová nestála před soudem a nebyla odsouzena,   nestála pod šibenící a samozřejm nedostala   ani žádnou milost. Baarová byla sice   vyšetřována, ale pak propuštěna s tím, že v   době ohrožení republiky se ničeho nedopustila.   Pan režisér Renč by se měl věnovat jiným   tématů,jestliže nechce dodržet historii.
New
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.7.2023
Opovrhované herečky
Tuhle dobu většina z nás nezažila. Těžko   hodnotit lásku k vrahovi a jeho   "soudruhům". Baarová po sobě   zanechala hodně filmů, se svým   "strnulejším" herectvím. Na její   filmy se koukat dá, je tedy otázka, zda jí   zatratit, nebo litovat. Prostě se zapletla s   dobou, která nebyla dobrá. Ta doba už   expirovala.
Zajímalo by mě, zda jednou bude   natočeno něco podobného po čase (kdy to   špatné bude také pozapomenuto) i o další   herečce s podobným, ale úplně opačným,   osudem, o Jiřině Švorcové. I ona byla stejně   hloupá. I ona se doživotně zapletla s vrahy,   lobovala za komunisty, kteří v 50 letech také   vraždili nejen své odpůrce. I ona byla na   vrcholu slávy. Na některé její filmy se také   dá koukat i dnes. I ona některým lidem pomohla   z maléru ... i ona po změně politické situace   padla na drž.u ... sice jí nehrozila smrt, ale   opovržení většinové společnosti se dočkala.   Přesto někteří na ní vzpomínají jako na   osobu, která pomáhala ... Já osobně jsem jí   rád neměl, líbil se mi o ní vtip, že se bude   stěhovat do Indie, kde prý jsou krávy   posvátné a nesmějí se střílet. Přesto si   myslím, že i ona by si po čase zasloužila   podobný film, jako Baarová s podobným osudem   ... Na rozdíl od Baarové Švorcová svou   hloupost nikdy neuznala a zůstala pevná v   původním přesvědčení až do smrti.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.12.2020
Láska je někdy slepá,,,,
O Lídě Baarové se říkalo, že byla naivní a   pro roli by udělala cokoliv, ale byla jediná   taková? NE určitě ne, film se mi celkem líbil   ačkoliv první půle není tak zajímavá a   občasné řečičky a romantika mě nebavily. Ale   zas tohle nebyl akční film, že. Na její lásku   se špatným mužem více asi doplatila později   její rodina a také chybou bylo odmítnutí   natáčení filmů v Americe, ale po bitvě je   každej chytrej. Konec filmu je nejsilnější,   jak scéna s Goebbelsem co zhasíná lampičku,   tak řeč novinářky v podání Hany Vagnerové,   ano nic není kolikrát jen bílé a černé. Na   naše poměry působí snímek velmi slušně po   výpravné i technické stránce, jak je do   detailu pravdivý nevím, ale na závěr samotná   slova Lídy Baarové. „To je právě to. Co   jsem z toho měla? Byla jsem pošetilá, blbá,   slávou opilá a proti své vůli jsem se vlastně   nepěkně zapletla do dějin. A za tuhle   pošetilost jsem strašně krutě zaplatila...“
green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.12.2020
Životopisné filmy mám ráda, ale tady jsem   hodně zklamaná. Takhle laciné pojetí svého   životního příběhu si Lída Baarová   nezasloužila, ať už byla v reálu jakákoliv.   Táně Pauhofové to sice slušelo, ale co se   hereckého charisma týče, prohrávala se Zdenkou   Procházkovou, starší představitelkou téže   postavy, vysoko na body. Křížův Hitler   působil směšně, zato němečtí herci G.   Burkhard i K. Markovics se svých rolí zhostili s   profesionálním přehledem. Podivná, rádoby   erotická scénka s krbem a plameny je vrcholem   nevkusu. Kupodivu mnohem povedenější mi   připadaly scény, které s Baarovou přímo   nesouvisely - např. hrůzná Křišťálová noc,   či Zorčino ponížení a její sebevražda.
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.9.2020
Pokusím se zapomenout na svůj velmi vyhraněný   osobní názor na hlavní postavu a vyjádřit   pouze dojem z filmu jako takového i když to   není lehké od sebe oddělit. Film má na naše   poměry až nebývale kvalitní mezinárodní   obsazení a jak Karl Markovics tak Gedeon Burkhard   zvládli své party výborně. Táňa Pauhofová   ale v hlavní roli už zdaleka tak brilantní   nebyla a jako fatální kiks mi přišlo obsadit   Pavla Kříže do role Adolfa Hitlera. Navíc jako   životopisný film je to dost nepřesné a řekl   bych nemístně zidealizované (krajně   nemístně). Ocenit se dá naopak kvalitní   výprava a důslednost v dobových reáliích. I   tak je to ale podle mého jenom průměrný film a   režisér Renč by si měl už konečně   uvědomit, že je sice dobrý filmař ale žadný   Oliver Stone nebo Woody Allen.
PORTER
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.1.2019
Pro mě zajímaví hlavně z historického   hlediska,s hereckými výkony spokojenost s   některými míň P.Kříž jako Hitler   špatný,Goebbels zas naopak dobře   vybraný.T.Pauhofová jako Lída nebyla vůbec   špatná.
Ostrovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.1.2019
A komu tím jako prospějete? Otázka, která mi   vrtá hlavou po shlédnutí Lídy Baarové v   aktuálním pojetí Filipa Renče. Obraz Lídy   jako někoho, kdo si vlastně ani moc   neuvědomoval, co se to kolem ní děje, mi   přijde.. vlastně nevím, jestli jde o naivitu,   filmařské neumění nebo snahu o hledání   obhajoby pro neobhajitelné.
T2
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.7.2018
║Rozpočet CZK 80miliónov║Tržby Celosvetovo   $2,478,000▐ mdlé až hrôza, po pol hodine to   úplne otupí smerom do kómatu, skôr než kino   film to má bližšie k TV inscenácii ale veľmi   nevýraznej, či len zlej /?%/
MildaX
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.4.2018
Příběh Lídy Baarové je kromě vztahu s   Goebellsem poměrně málo známý. Bohužel   filmové provedení Filipa Renče mě moc   nebavilo. Výprava asi nákladná, ale to   zpracování nenadchne. Táňa Pauhofová hraje   dobře, ale nějak mi do charakteru Lídy   Báárové nepasuje. Sumasumárům zklamání z   Renčova promarněného pokusu.
alik46
Hodnocení:
Přidáno: 7.1.2018
Lída Baarová
V podstatě souhlasím, že film mohl být daleko   lepší. Některá obsazení a výkony jsou   opravdu děsná. Co mě opravdu zaujalo, tak byla   neskutečná podoba Zdenky Procházkové s   osmdesátiletou Lídou na rozdíl od dost   nepodobné Pauhofové s mladou Lídou.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih4494minih4494Botostroj (1953) 
Botostroj n
minih21847minih21847Utrpení mladého Boháčka (1969) 
Utrpení mladého Boháčka n
minih177249minih177249Zlatá maska (2020) [TV pořad] 
Zlatá maska n
minih32894minih32894Holka na roztrhání (2002) 
Sweet Home Alabama n
minih39395minih39395King Kong (2005) 
King Kong n
minih40714minih40714Poslední leč Alfonse Karáska (1987) [TV film] 
Poslední leč Alfonse Karáska n
minih24554minih24554Případ mrtvých spolužáků (1976) 
Případ mrtvých spolužáků n
minih48608minih48608Měsíc s dýmkou (1967) [TV inscenace] 
Měsíc s dýmkou n
minih29225minih29225Austrálie (2008) 
Australia n
minih7770minih7770Freddyho smrt - poslední noční můra (1991) 
Freddy's Dead: The Final Nightmare n


Hodnocení:n12345678910
Lída Baarová (2016)Lída Baarová (2016)Lída Baarová (2016)Lída Baarová (2016)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10