Jeden svět
ohodnotit

Obsah filmu Zaklínač

 
Zaklínač (Henry Cavill) putuje světem a za úplatu zbavuje lidi monster a dalších příšer, které obyvatelům stěžují jejich život. Při svém putování však zjišťuje, že příšery jsou to poslední, čeho by se měl obávat.
Seriál vyrobený v produkci společnosti Netflix na motivy knižní ságy Andrzeje Sapkowskiho. Spolu s Geraltovým příběhem můžeme sledovat i osud čarodějky Yennefer (Anya Chalotra) a princezny Ciri (Freya Allan) z Cintri, jejichž životy se s Geraltovým prolínají v různých časových rovinách.

Autor: Frolíček
 
Související odkaz
 
RECENZE: Zaklínač se ve třetí sérii probral, nejspíš už je ale pozdě

Překvapivě dobře si vede třetí řada seriálu Zaklínač. Vzhledem k tomu, že se jedná o poslední s Henrym Cavillem v hlavní roli, nabízí se otázka, zda to spíše než zmrtvýchvstání není jen poslední záchvěv. číst dál

Hodnocení: 65 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Marly
Hodnocení:
Přidáno: 11.7.2022
Geralt to prostě umí
Co víc si můžete přát? Henry Cavill tuto   postavu opravdu miluje a je to naprosto vidět.   Jako Geralt do toho dává vše a snaží se co   nejlépe dialog, aby si jej přizpůsobil. Pokud   jde o Yennifer a Ciri, odvedly docela dobrou   práci! Nemůžu se dočkat, až uvidím, co to   udělá s jejich kariérou.
Bojové scény jsou   vynikající, brutální a dobře choreografické.   Kinematografie je také docela skvělá, nic   opravdu nevyčnívá, ale svět, který   vytvořili, je přinejlepším krásný. Sám jsem   během několika záběrů poznal několik   krásných míst, kde se zaklínač natáčel,   některé se dají opravdu docela snadno odhalit,   jelikož se jedná o sousední státy :)
Pokud   máte rádi fantasy série, jako je Hra o trůny   nebo se vám líbily knihy nebo hry, myslím, že   to bude příjemné překvapení pro všechny,   kteří to sledují.
PS: Odkaz na interaktivní   mapu, která vysvětluje posloupnost všech   hlavní událostí. -   https://www.witchernetflix.com/en-gb
Pecik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.7.2022
Naprosto perfektní zpracování Zaklínače ve   kterém si jak čtenáři tak hráči najdou své   grafický 1a, o struhujicim příběhu ani   nemluvě. Určitě něco co na filmovém plátně   chybělo!
Ramilie
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.2.2021
Nemáte vůbec šanci vypěstovat si k postavám   větší vztah. Chybí tomu taková správná   slovanská atmosféra (kterou narušují   černošští herci - ano, černoši jsou lidi a   určitě by měli vystupovat i ve filmech, ale   necpěte je prosím někam, kam nepatří). Děj   šíleně zmatený a přestože znám první knihu   Poslední přání velmi dobře, špatně jsem se   orientovala. Proč takhle šíleně skákali v   rámci jednoho dílu? Mohli krásně věnovat   každé jedné povídce z první knihy jeden díl   a bylo by to jistě přehlednější... Geralt se   Stregoborem se znali z dřívějška a podle toho,   jak to zmrvili v seriálu, vůbec nedávalo smysl,   proč by Geralt kvůli jeho záchraně povraždil   Renfri s její skupinou - co by v tom bylo za   menší zlo? Ze vznešené královny Calanthé   udělali ožraleckou hulvátskou jeřábnici (a   Pavettě nebyla ani trochu podobná). Z Cahira   udělali... to jsem vlastně ani nepochopila   pořádně co? Byl to nějaký bláznivý   trans-doppler nebo co? Bylo to tak zmateně   udělané, že jsem nepochopila, kdo je tam kdo...   A proč by se vydával za Myšilova, kterého   předtím zabil.... Středověká města nic moc,   v Rinde jeden barák a jeden stan... Prostě v   tomhle ohledu hrůza. Navíc jak se asi snažili,   aby to bylo akční, tak to přepálili a pro mě   to byla jedna velká "akční" nuda.   Marně jsem čekala na nějaký úžas, mrazení,   dojetí, humor, skvělé vyprávění a děj, jako   jsem zažívala při hraní třetí hry nebo   poslechu první audioknihy. Abych to ale jen   nekritizovala, tak musím říct, že Henry je   skvělý jako Geralt a fakt si to užívá. Také   se mi ještě líbili Marigold a Yennefer (ale   nelíbilo se mi, jak se Geralt choval k   Marigoldovi - ano, štval ho a někdy vytáčel,   ale byl to zároveň jeho nejlepší přítel, nic   takového jsem v seriálu nezaznamenala, furt na   něj jen řval; na druhou stranu seriálová Yen   mi byla sympatičtější). A taky se mi líbila   příroda.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.1.2020
Na Zaklínače se da dívat několika   způsoby:
1. Znáte knihy či polský seriál a   chcete se podívat, co s větším rozpočtem   američtí soudruzi vyvedli.
2. Znáte hry a   chcete vidět pokračování v podobě seriálu.  
3. Čekáte kdy a kolikrát se Henry Cavill   svlékne a je vám vcelku jedno, že někdo   černej byl původně bílej.
Za mě bod jedna a   tři a s tím jsem si vystačila.
Kromě Henryho   neznámé ksichtíky, výprava slušná, méně   krve než v Hrách o trůny, a i já neznalec jsem   posléze pochopila časovou osu. Oceňují méně   dílů, i český dabing Jiřího Dvořáka a   Indka v roli Yennefer mě nechala úplně   chladnou. Daleko víc mě kdysi odstřelil černý   Lancelot v Once upon a time.
aribary
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.1.2020
Škoda amerikanizace
Četl jsem knížky,hrál hry a tak jsem se hodně   obával toho co z Netflixu vypadne za paskvil.No   musím přiznat,že mne první serie mile   překvapila.Monstra sice nic moc,Jennefer bych si   taky asi představoval trochu jinak a nečíst   knížky asi bych měl jako Zaklínačem   nepolíbený divák trochu zmatek v prolínání   různých časových období ale jinak na první   rozjezdovou sérii celkem dobré a Geraltova   práce s mečem bravurní (Blaviken).Nejsem   rasista,ale ti černoši   tam.......?????Scénáristi by mohli trošku   přitvrdit a hlavně pokud má seriál jeden   totální nedostatek,tak je znělka.Chápu,že,,   pásli ovce valaši" by asi neprošlo ale   pořád by to bylo lepší než znělka   současná.Vždyť se nechal použít jakýkoli   motiv z her, kde je hudba fantastická.....tak že   sice s výhradami ale jako fanda dávám sedm z   deseti a uvidíme co dál...

Tak rok se sešel   s rokem a právě jsem ,, přežil" druhou   řadu Zaklínače ,kterou včera Netflix uvedl. To   slovo,, Přežil" jsem použil z mého   pohledu oprávněně. První sérii jsem ohodnotil   sedmi hvězdičkami i z částečného   fandovství....ale po téhle druhé sérii už jde   fandovství stranou. První dva díly jsem měl   pocit že mi pořád něco vadí k lepšímu   zážitku a pak jsem omylem pustil část dílu v   původním znění s českými titulky a najednou   to bylo o dost lepší .Tak že doporučení   první vypněte dabing už jenom z toho důvodu   že občasná sprostá slova která hlavním   hrdinům ve vypjatých situacích ujedou v   angličtině znějí podstatně lépe a barvitěji   než neustále se opakující a chvílemi už   trapné české KU_VA .Kdo četl a hrál   Zaklínače tak ví co je Marigold zač. Bohužel   v téhle sérii z něj udělali místo lamače   dívčích srdcí a ozdoby dámských ložnic   bezdomovecky vyhlížejícího santusáckého   přizdisráče. Kaer morhen, Vesemir a parta   zaklínačů je kapitola sama pro sebe a přiznám   se asi zatím největší zklamání. Výprava   dobrá , hrad sice vypadá spíš jako kříženec   Helmova žlebu a Windsoru ale veškerá   slovanskost vzala za své už v první sérii   zejména hereckým obsazením.
Bohužel až na   Vesemira a Eskela nemáte vlastně možnost se s   jednotlivými zaklínači seznámit blíž(třeba   to ještě přijde v dalších dílech)a než se   rozkoukáte ,tak je Eskel a spousta dalších   zabita a z přísného Vesemira , nejstaršího   ze zaklínačů se vyloupne bodrý pupkatý   tatík který by nevycvičil ani pudla.
A hlavně   padesát procent času zabírá politika, politika   a zase politika. Chápu ,je důležitou   součástí příběhu ale všeho moc škodí a   dívat se neustále na Fringillu a její techtle   mechtle úplně od příběhu Ciri a Geralta   vytrhávají. Mnohdy prostě méně bývá více.   To samé platí i o příšerách z druhé řady   seriálu .Když jsem uviděl bazilišky na Kaer   morhen byl jsem nadšený, ale bohužel předtím   jsem musel zhlédnou jakousi obří stonožku s   prasečí hlavou a kravskými rohy a hÓÓÓÓdně   nepovedeného ,,draka" vyvolaného z jiné   sféry se kterými udělal během pěti vteřin   Zaklínač šmik a šmik a bylo po souboji .To   už by snad bylo lepší tyhle scény vynechat   úplně. A nejvíc mne dorazila ,,indická"   svatyně Melitelé a hlavně představitelka   Nenneke...to už jsem doopravdy nedával. No abych   to nějak pomalu uzavřel .Cavill jako Geralt (ale   bez dabingu) dobrý, Ciri po první uběhané   sérii dostala konečně trochu prostoru ke hraní   a celkem se jí daří ale Yennefer..já   nevím...asi jsem zaujatý..ale tohle má být   řečeno slovy klasika ,,andělská   mrcha"??To ani omylem. Navíc je vidět že   tvůrci podstatně snížili věkovou skupinu pro   kterou je seriál určen. Nejsem zastáncem   potoků krve a erotiky za každou cenu ale sami si   porovnejte první sérii s druhou a zjistíte že   v tomto pokračování je umělé krve oproti   první asi tak 10% a erotika zmizela   dočista....tak že se ptám QUO VADIS   WITCHER....a dávám tomuto pokračování pouze 4   hvězdy.....
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.12.2019
Tolik povyku...
Byl kolem toho takový hype jaká je to pecka a   přitom jsem spíš zklamaný. Cavill v hlavní   roli je dobrý, výprava také, ale co se podle   mě nepovedlo je to přeskakování v časové   ose, nejednotnost epizod (možná je to různými   režiséry), někdy nejasnost příběhu (epizoda   s drakem) a korunu tomu dal konec poslední   epizody. Smysl tomu jistě dají další série,   pokud zájem neopadne a Netflix je nezařízne.   První série tak vypadá jenom jako   překombinovaná ochutnávka.
SSandra
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.12.2019
Příběh celkem slušně dodržuje knižní   předlohu i když skáče z minulosti do   současnosti a ten kdo nečetl knížky asi bude   mít trochu problém pobrat co se kdy odehrává   (v době kdy se příběh odehrává je Yennefer   něco přes 100 let takže její výcvik není   současnost a přitom to tak často působí).   Některé postavy se povedly (Geralt, Ciri,   Myšilov např.), jiné jsou horší ale dá se na   ně celkem zvyknout (Yennefer, Triss) a další   jsou vysloveně proti původnímu příběhu   (Istred, Fringila Vigo). Jinak tedy mi nezbývá   než konstatovat, že doufám, že současná   hyperkorektnost a snaha nacpat dříve   utlačované lidi všude kde se dá brzy pomine, v   životě jsem neviděla tolik černochů v jednom   díle, navíc v díle, kde vůbec nemají být,   resp. dvě černošky tam jsou (Zerrikánky) a   všichni ostatní jsou více či méně bílí   (což název Severní království celkem jasně   evokuje, na severu se melanin opravdu moc   netvoří). Celkově asi budu trochu za kacíře,   ale původní polský seriál se mi líbí mnohem   víc i když není "tak dokonalý" jako   dílo Netflixu. Za co však má Netflix obrovskou   pochvalu je kvalitní český dabing okamžitě   při uvedení, takhle to má být. Druhou sérii   však doufám pojmou trochu jinak, trochu víc   věrněji lore.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.12.2019
Knihy jsem nečetl a hru nehrál. Velké   očekávání všech fanoušků Zaklínače mě   nadchlo a těšil jsem se na to až to   začne.
Některé díly byly ale zklamání,   dlouhé povídání a trochu jsem se v tom i   ztrácel. Konec první série mě však   přesvědčil koukat na ty další které   přijdou.
p.a.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.12.2019
Co to je?
Myslel jsem že mě bude vytáčet Cavill, ale ten   mě nakonec vůbec nerušil (až na to že je z   něj skoro vedlejší postava). Ženské postavy?   Co to je? Vždyť i NPC ve hrách měly větší   charisma. Pro mě to je jedna nesympatická   ženština vedle druhý. Chlapi jsou tam ze   slabochy, záporáky, rasisty, komický figurky a   kanónenfutr. Prolínání časových linek je   taky na houby. Postava žije, další díl je   mrtvá a pak zase žije - zbytečný chaos.   Lepší nadprůměr.
naineko
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.12.2019
Něco málo mi nesedlo, ale jinak celkem   spokojenost. S obsazením nemám problém, hlavně   po stránce hereckých výkonů. Na Triss si   musím drobet zvykat. Vadí mi Jaskier (fakt mu   nebudu říkat Marigold), ale ten už ej takový   ze své podstaty. Příběhově je to fajn.   Některé scény (Brokilon, Temerie) mohly být   méně komorní, nicméně závěrečné bitvě   právě komornost dala realističtější nádech.   Rozčilovala mě cudná necudnost (ukažeme prsa a   zadky, a soulož, ale bedlivě a přepečlivě   něčím zakryjeme oblast mezi koleny a   pupkem).

Pokud měl někdo problém s   proplétáním různých časových rovin, měl by   zvážit návrat k četbě leporela, případně   slabikáře. Tam takové přetížení mozku   určitě nehrozí.

Stravitelné i pro diváky   nepolíbené předlohou a kteří fantasy nemají   moc v lásce.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih41215minih41215Parfém: Příběh vraha (2006) 
Das Parfum - Die Geschichte eines Mörders n
minih83096minih83096Sousedská hlídka (2012) 
The Watch n
minih5630minih5630Čintamani a podvodník (1964) 
Čintamani a podvodník n
minih112277minih112277Krycí jméno U.N.C.L.E. (2015) 
The Man From U.N.C.L.E. n
minih5464minih5464Čelisti 3 (1983) 
Jaws 3 n
minih27550minih27550Šestý smysl (1999) 
The Sixth Sense n
minih47488minih47488Astro Boy (2009) 
Astro Boy n
minih9362minih9362Jan Žižka (1955) 
Jan Žižka n
minih12495minih12495Milování zakázáno (1938) 
Milování zakázáno n
minih6567minih6567Dobrodružství rabína Jákoba (1973) 
Les aventures de Rabbi Jacob n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10