Modrá karbunkule (1984) [TV film]

Modrá karbunkule (The Adventures of Sherlock Holmes: The Blue Carbuncle)
84.5 %
 
 

The Adventures of Sherlock Holmes: The Blue Carbuncle

Další název: Dobrodružství Sherlocka Holmese: Modrá karbunkule; Modrý drahokam

    Žánr: krimi
    Země: Velká Británie
    Délka: 53 min.
Londýnská policie má od samého začátku v případu ukradení vzácného modrého drahokamu zcela jasno. Ukradl ho John Horner, bývalý kriminálník. Ten si sice založil rodinu, a od té doby již žije poctivě a pracuje jako kamnář, to ale policii nezajímá. Na místě činu byl. Ovšem kde se nachází modrý drahokam nesmírné ceny se zatím nikomu nepodařilo zjistit.

Sherlock Holmes se dostane k případu úplně náhodou. Poslíček Peterson mu brzy ráno přinese do bytu mrtvou husu a černou buřinku. Tyto dva předměty nalezl pozdě v noci, protože vyrušil několik pořádně společensky unavených pánů při tom, když nechtěně rozbili okno. Pánové se rozutekli, protože si mysleli, že je to policista, a husa a buřinka zůstaly ležet na zemi. Na radu své manželky odnese Peterson předměty k Sherlocku Holmesovi. Detektiv si ponechá buřinku a husu si odnese poslíček na Štědrovečerní večeři. Ovšem ještě tentýž den se vrací celý vzrušený. Při kuchání husy bylo totiž nalezeno něco opravdu zvláštního. Velký modrý drahokam. Jak se klenot dostal do husy a kdo je skutečným pachatelem může zjistit jedině Sherlock Holmes, samozřejmě spolu s dr. Watsonem.  Autor: Out-Of-Way

režie:
David Carson
 
 
hraje:
Jeremy Brett (Sherlock Holmes), David Burke (Dr. Watson), Rosalind Knight (grófka z Morcar), Ken Campbell (James Ryder), Desmond McNamara (John Horner), Amelda Brown (Jennie Horner), Brian Miller (inšpektor Bradstreet), Rosalie Williams (pani Hudson)
 
 
námět:
Arthur Conan Doyle
 
 
scénář:
John Hawkesworth
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.