Řecký tlumočník (1984) [TV film]

Řecký tlumočník (The Adventures of Sherlock Holmes: The Greek Interpreter)
76.4 %
 
 

The Adventures of Sherlock Holmes: The Greek Interpreter

Další název: Grécky tlmočník

    Žánr: krimi / drama
    Země: Velká Británie
    Délka: 56 min.
Řecký tlumočník

Na vyšetřování případu se tentokrát podílí nejen dr. Watson a Sherlock Holmes, ale i jeho starší bratr Mycroft, o jehož existenci neměl doposud dr. Watson ani tušení. Mycroft je členem klubu Diogenes, a právě zde je obeznámen s velice zvláštní a záhadnou příhodou, kterou zažil pan Melas. Ten byl několik let hlavním řeckým tlumočníkem v Londýně. Před dvěma dny ho pozdě večer navštívil muž, který nutně potřeboval jeho služby. Po téměř dvouhodinové jízdě kočárem se ocitli u velkého domu na neznámém místě. V domě se setkávají s dalším mužem, který mu vysvětlí, že když bude spolupracovat, dobře ho odmění a také mu jasně naznačí, že pokud bude dělat problémy mohlo by se mu něco nemilého přihodit.

V domě pan Melas pozná neznámého muže, který je zde vězněn. Neznámý muž má zavázaná ústa a své odpovědi na otázky píše křídou na tabulku. Když se pan Melas ujistí, že dva muži nerozumí řecky ani slovo, začne do vět, které překládá, vkládat své krátké otázky. Tak se dozví jak se vězněný mladík jmenuje, jak dlouho je zadržován a ještě pár dalších podstatných údajů. Dozvěděl by se toho určitě mnohem více, jenže najednou do místnosti vstupuje mladá žena a hostitel návštěvu okamžitě ukončí. Pan Melas chce pomoci svému krajanovi a obrátí se o pomoc na Sherlocka Holmese.  Autor: Out-Of-Way

režie:
Alan Grint
 
 
hraje:
Jeremy Brett (Sherlock Holmes), David Burke (Dr. Watson), Charles Gray (Mycroft Holmes), Alkis Kritikos (pán Melas), George Costigan (Wilson Kemp), Nicholas Field (Harold Latimer), Anton Alexander (Paul Kratides), Oliver Maguire (inšpektor Gregson)
 
 
námět:
Arthur Conan Doyle
 
 
scénář:
John Hawkesworth, Derek Marlowe
 
 
kamera:
Mike Popley
 
 
hudba:
Patrick Gowers
 
 
producent:
Michael Cox
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.