Ve vlastním zájmu (2005) [TV epizoda]

Ve vlastním zájmu (In eigener Sache)
80 %
 
 

In eigener Sache

    Žánr: krimi / akční
    Země: Spolková republika Německo
    Délka: 45 min.
Wolff s Borkmannem vyšetřují záhadné úmrtí mužů, kteří vždy byli obvinění z týrání svých žen. Všichni zemřeli stejnou smrtí, utopili se ve vaně a později byli nalezeni v řece.

Majitel autodílny, 39letý Frank Schöller byl nalezen mrtvý v řece Sprévě, ve které strávil více než pět hodin, než jej našli a vylovili z vody. Měl rozbité hodinky, ručičky se zastavily mezi jednou až druhou hodinou v noci.

Wolffova a Borkmannova první cesta ve vyšetřování vedla do autodílny, kde je uvítal Rolff Schöller, bratr utopeného. Toho smrt bratra ranila, ale více zpráva dolehla na mladou vdovu Doris, i když to mezi nimi dosti skřípalo. Mrtvý u sebe měl tajně vynesený podtácek se 13 čárkami z hospody u Kühna. Doris Schellerová Wolffovi prozradila, že s mužem intimně nežila, ale aniž to muž věděl, nacházela oporu v jeho bratru Rolfovi. Patolog zjistil, že utopený nezemřel ve Sprévě, ale kdesi v koupelně ve vaně, a to je již jenom krůček ke vraždě. K tomu v žaludku měl zbytky omamného prostředku a kolem těla víc než zřetelné pruhy, které napovídají, že před smrtí byl přivázán.

Wolffovi se blíží výročí narozenin. Tom vyzvídá na Vereně, co by stálo zato sehnat jako dárek, ta si vzpomene, že dříve, než se narodila, táta hrál v kapele a sbíral vinylové desky. Když byli Doris i Rolff Schöllerovi zbaveni podezření, Borkmann objevil zprávu, která je dosti podobná případu Schöller. Před půl rokem byl nalezen na břehu jezera Wannsee stejně utopený dentista Thorsten Wengler, který měl praxi v Postupimi. V těchto případech, kdy jde o domácí násilí, je vrah odhalen, ale kriminalisté musí zabránit další vraždě muže, který má vrah v plánu...  Autor: jarda53

režie:
Reinhard Münster
 
 
hraje:
Jürgen Heinrich (Andreas Wolff), Steven Merting (Tom Borkmann), Nadine Seiffert (Verena Wolffová), Oliver Korittke (Rolff Schöller), Gruschenka Stevens (Doris), Karin Giegerich (dr. Ruth Schenk), Irene Rindje, Friederike Wagner, Emily Behr (Pia Sterzová), Robert Lohr, Ulrich Voß (Johann Schenk), Helmut Krauss, Alexander Hörbe (dr. Geritz), Wolfgang Stüßel (Frank Schoeller)
 
 
scénář:
Ralf Löhnhardt
 
 
kamera:
Anton Klima
 
 
hudba:
Arno Fisser, George Kochbeck
 
 
výprava-architekt:
Heinz-Günter Körner
 
 
kostýmy:
Monika Jacobs
 
 
střih:
Bernhard Wießner
 
 
zvuk:
Andreas Walther
 
 
vedoucí produkce:
Ralf Blankenburg
 
 
masky:
Kurt Adler, Nicole Weber
 
 
výkonný producent:
Rainer Jahreis
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.