Královnin manžel (2016) [TV epizoda]

Královnin manžel
80 %
 
 
    Žánr: životopisný / drama / historický
    Země: Velká Británie
    Délka: 46 min.
„Dala jméno celé jedné epoše. Premiérová řada výpravného britského historického seriálu o prvních letech vlády královny Viktorie.“
Po královské svatbě, v jejímž závěru se s panovnicí diskrétne rozloučil lord Melbourne, si Viktorie s Albertem v soukromí užívají štěstí, po dvoudenních líbánkách je však třeba se vrátit k vládnutí. A Albert se nudí a připadá si neužitečný. Na náladě mu nepřidávají ani některé dvorní zvyklosti, které mu neustále připomínají nedostatečnost jeho postavení. Příležitost k nalezení svého místa nachází díky konferenci, pořádané v Londýně Britskou společností proti otroctví. Drobné vítězství nad zkostnatělými dvorními tradicemi slaví i Viktorie. Na pořad dne se také dostává otázka založení rodiny, v dědičné monarchii mimořádně důležitá. Slečně Skerrettové mezitím pomůže v naléhavém soukromém problému pan Francatelli, nyní jde o to, nakolik byla tato pomoc nezištná.
Česká televize

režie:
Oliver Blackburn
 
 
hraje:
Jenna-Louise Coleman (Victoria ), Tom Hughes (princ Albert ), Daniela Holtz (baronka Lehzenová ), Nell Hudson (Skerrett ), Eve Myles (paní Jenkinsová ), Adrian Schiller (Penge ), Ferdinand Kingsley (Francatelli ), Basil Eidenbenz (Lohlein), Tommy Knight (Brodie), David Oakes (princ Ernest ), Nigel Lindsay (sir Robert Peel), Peter Bowles (vévoda z Wellingtonu), Robert MacPherson (Anson), Anna Wilson-Jones (lady Emma Portmanová ), Jordan Waller (lord Alfred Paget ), Margaret Clunie (Harriet, vévodkyně ze Sutherlandu), Catherine H. Flemming (vévodkyně z Kentu), David Bamber (vévoda ze Sussexu), Terence Beesley (Buxton), Scott Arthur (Peeler), Samantha Colley (Eliza)
 
 
scénář:
Daisy Goodwin
 
 
kamera:
John Lee
 
 
hudba:
Ruth Barrett
 
 
výprava-architekt:
Michael Howells
 
 
kostýmy:
Rosalind Ebbutt
 
 
střih:
Daniel Greenway
 
 
zvuk:
Alex Alcántara, Wayne Brooks, Gareth Bull, Adam Mendez, Javier Valdés
 
 
výkonný producent:
Rebecca Eaton, Daisy Goodwin, Dan McCulloch, Damien Timmer
 
 
producent:
Paul Frift
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.