Chladnokrevně (2007) [TV epizoda]

Obrázek není k dispozici.

In Cold Blood

    Žánr: historický / drama / romantický
    Země: Irsko / Kanada / Spojené státy americké
    Délka: 55 min.
Král Jindřich VIII. kvůli zavraždění strýce vyhlásí válku Francii. Všichni s ním souhlasí, ale kancléř kardinál Thomas Wolsey má jiné cíle a také soukromý plán, ve kterém je jeho místo na papežském stolci. Wolsey ujistí francouzského velvyslance a biskupa Bonniveta, že válce se lze vyhnout. Zároveň získá sira Thomase Mora k vytvoření dohody, která zaručí v Evropě mír. Ve chvíli, kdy se Wolsey zabývá těhotenstvím královy milenky Alžběty Blountové, schyluje se na Jindřichově dvoře k revoltě, jelikož vévoda z Buckinghamu dává najevo, že právě on je právoplatným dědicem trůnu. Když Buckingham přistihne svou dceru v posteli s vévodou ze Suffolku, Jindřich odmítá nařídit jakýkoliv trest, pokud mladá žena neobviní vévodu ze znásilnění.
Jindřich se obává, že je královna Kateřina Aragonská prokletá, neboť ta mu nedokáže dát syna. Wolsey navrhuje schůzku na nejvyšší úrovni s francouzským králem, na níž bude podepsána dohoda o všeobecném a věčném míru. Přípravy k dohodě jsou v plném proudu a Wolseymu se dostává od Bonniveta ujištění, že příštím papežem bude. Mezitím se Buckingham, poté co mu Jindřich odmítl satisfakci, snaží získat velvyslance ve Francii sira Thomase Boleyna pro spiknutí s cílem získat vládu nad monarchií.
Ačkoliv je Kateřina vůči Francouzům podezřívavá a nesouhlasí s návrhem, aby jejich mladou dceru Marii zaslíbili coby budoucí manželku synovi francouzského krále, Jindřich odmítá učinit cokoliv, co by mohlo zhatit jeho cestu do Francie, kde má podepsat dohodu. Veškerá vyjednávání ohledně schůzky na nejvyšší úrovni dostává na starosti Boleyn, který se postará o to, aby jeho dcery Anna a Marie byly připraveny této příležitosti plně využít. Wolsey informuje Jindřicha o těhotenství lady Blountové a Buckingham začne spřádat plány na dosažení trůnu.

režie:
Charles McDougall, Steve Shill
 
 
hraje:
Jonathan Rhys Meyers (král Jindřich VIII), Sam Neill (kardinál Thomas Wolsey), Callum Blue (Anthony Knivert), Henry Cavill (Charles Brandon), Henry Czerny (hrabě z Norfolku), Natalie Dormer (Anna Boleynová), Maria Doyle Kennedy (královna Kateřina Aragonská), Nick Dunning (Thomas Boleyn), Jeremy Northam (Thomas More), Kristen Holden-Ried (William Compton), Steven Waddington (vévoda z Buckinghamu), Ruta Gedmintas (Elizabeth Blountová), Joe Van Moyland (Thomas Tallis), Matt Ryan (Richard Pace), Perdita Weeks (Mary Boleynová), Aidan Turner (Bedoli), Marcello Magni (Sarto), Brendan McCormack (kapitán), Anna Brewster (Anna z Buckinghamu), Alan Devine (Wolseyův sekretář), Jonathan Ryan (francouzský velvyslanec), Barry McGovern (biskup Bonnivet), Slaine Kelly (Jane Howardová), Catherine Byrne (Alice Moreová), Mark Lambert (William Cornish), Eric Higgins (podkoní), Arthur Riordan (kněz ve zpovědnici), Jonathan White (Hopkins), Bláthnaid McKeown (princezna Marie), Geoff Minogue (Boleynův sekretář), David Coakley (soudní vyhlašovatel), Padraic Delaney (George Boleyn), Myia Elliott (lady Anne Cliffordová), Sean Pertwee (strýc krále Jindřicha)
 
 
námět:
Michael Hirst
 
 
scénář:
Michael Hirst
 
 
kamera:
Ousama Rawi
 
 
hudba:
Trevor Morris
 
 
kostýmy:
Joan Bergin
 
 
střih:
Wendy Hallam Martin
 
 
zvuk:
Daniel Birch, Garrett Kerr, Kirk Lynds, Dale Sheldrake, Lou Solakofski, Jane Tattersall, Conor O'Toole
 
 
zvláštní efekty:
Brendan Byrne (supervize), Paul Byrne
 
 
vizuální efekty:
Bret Culp, Robert Munroe, Josa Leah Porter, Brian A. Smeets, J.P. Giamos
 
 
masky:
Jennifer Hegarty, Deirdre Fitzgerald
 
 
výprava:
Tom Conroy
 
 
výkonný producent:
Tim Bevan, Eric Fellner, Michael Hirst, Sheila Hockin, Charles McDougall, Morgan O'Sullivan, Steve Shill, Benjamin Silverman, Teri Weinberg
 
 
producent:
James Flynn, Gary Howsam
 
 
kaskadér:
Branislav Martinak, Lubomír Mišak, Giedrius Nagys, Donal O'Farrell, Marek Tóth, Philippe Zone
 
 
asistent zvuku:
Martin Gwynn Jones
 
 
casting:
Frank Moiselle, Nuala Moiselle
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.