Trapný padesátky (2017) [TV seriál]

Trapný padesátky
32.8 %
 
 
    Žánr: komedie / rodinný
    Země: Česká republika
    Délka: 32 min.
„Nový komediální seriál o třech ženách, které se rozhodly, že to ani v padesáti nezabalí. Zaběhl se vám manžel? Zaběhněte se také!“
Klára Melíšková
Mia

„Zítra bude slunečno.“

50 let. Energická, rozesmátá, suverénní žena, plná síly a (do jisté míry hraného) optimismu. Miluje chlapy (všechny) a někdy je nesnesitelná (pořád), ale i tak ji všichni mají rádi (nakonec). Je trochu mrcha, s muži to umí skvěle, dobře je zná, a proto už si o nich nedělá žádné romantické iluze. Je dávno (třikrát) rozvedená, má dospělou dceru. Pod veselou maskou je ovšem velmi osamělá. Maruš pracuje v televizi jako rosnička, ovšem před nedávnem ji přesunuli na dopoledne. Není zas tak slavná, jak tvrdí, svoji slávu zveličuje.

Alena Mihulová
Anča

„A není to blbý?“
50 let. Zestárlá naivka. Nikdy se nestarala sama o sebe. Vždy potřebovala, aby jí někdo potřeboval. Z mládí přešla rovnou do manželství. Stala se dokonalou hospodyňkou v dokonalém domě s dokonalými dětmi a dokonalým manželem, který neustále někam běhá. Manželství se „kupodivu“ rozpadne tím nejtrapnějším možným způsobem. A Anča najednou zjišťuje, že neví o životě zhola nic. A že není nic úžasnějšího než se po hlavě.

Václav Kopta
Standa

50 let. Restituent – majitel domu, kde se nachází Hangár Padesátek i Kavárna DepcaFé. Je na svůj dům i na sebe náležitě hrdý, vypracoval se z bývalého veksláka. Ve skutečnosti Standa není takový debil, jak vypadá. Když jde do tuhého, dokáže i pomoct.

Marek Holý
Kavárník

30 let. Sympatický, popletený smolař, který se usilovně snaží, ale jako by se mu všechno vzpouzelo. Miluje Klotyldu, i když ta na něj stále ječí. Kavárník dokáže pozorně naslouchat, s čím se mu lidé svěřují. Takže je vlastně člověkem na svém místě. Kavárník bere svůj život popleteného a věčně seřvávaného pohromáře se sympatickým nadhledem. Je častým spojencem Padesátek proti všem nepřízním života ve Standově domě.

Berenika Kohoutová
Klotylda

23 let. Klotylda je dívka s pěti P: panovačná pravdařka, pivařka, pěvkyně a prudička. Rozešla se s Kavárníkem a teď mu chodí pravidelně dělat do DepcaFé scény. Dokonce začne kvůli tomu v kavárně zpívat s jazzmanem. Moc neví, co se životem a než to zjistí, pije pivo. Má prořízlou pusu, její drzost někdy Padesátkám pomáhá a každopádně je osvěžuje. Klotylda bude fungovat jako oprsklý protiklad často utrápeným ženám v přechodu. Někdy ovšem budou její problémy překvapivě podobné potížím Padesátek. V závěru každého dílu Klotylda zpívá v DepcaFé s Jazzmenem.

Igor Bareš
Bohouš

54 let. Manžel posléze bývalý manžel Anči. V Ančině dokonalé domácnosti se dusil, začal hodně běhat, spíš prchat, až utekl docela. Bude občas chodit do DepcaFé najíst, vždy oblečen v běžeckém. Trpí totiž po Ančině odchodu hlady.

Emil Viklický
Jazzman

Inventář DepcaFé podobně jako klavír, na který skvěle hraje. Tichý pozorovatel, který občas něco utrousí.
Česká televize

zvuk:
Martin Svojger
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.