Přízrak z masa a kostí (1989) [TV epizoda]

Přízrak z masa a kostí (Flesh and Blood)
80 %
 
 

Flesh and Blood

    Žánr: drama / mysteriózní / krimi
    Země: Velká Británie
    Délka: 154 min., (celkem 3 epizody)
„Vražda sociální pracovnice jako součást rafinované smrtící hry.“
1.

Předvánoční čas. Povolání detektiva občas člověka zavede na nečekaná místa. Inspektor Taggart se účastní svatby Janie Rossové, která se zamilovala do odsouzeného bankovního lupiče Charlieho Forbese a rozhodla se s ním spojit svůj život. V té chvíli ještě nikdo netuší, jak krátký ten život má být. Druhého dne ráno je její tělo objeveno v postranní uličce, kde ji někdo opakovaně surově přejel autem. Její smrt mohla souviset s nikdy neobjevenou kořistí z Charlieho loupeže. Nebo také s hororovými RPG hrami, kterým holdovala se skupinou podobně založených přátel. V paralelním příběhu sledujeme drobného kriminálníka Martina Duffyho, který se shodou okolností dostal k výbušninám. S horkým zbožím mu má pomoci kumpán z hospody a bývalý kasař George McKnight, jenž plánuje svou poslední velkou akci.

2.

Vrchní inspektor Taggart a seržant Jardine vyšetřují vraždu Janie Rossové, která se velice aktivně zúčastňovala hororových her a tajně se provdala za vězně Charlieho Forbese. Jednou z možných stop je i hra Honba za pokladem, kterou mladá žena připravovala pro své přátele o vánočních svátcích. Při procházení plánované herní trasy Jardinovi pomáhá kamarádka zavražděné Fern McCulloghová a zdá si, že si oba velmi rozumí. Kasař George McKnight se svým komplicem Duffym mezitím plánují na Silvestra loupež milionu liber, nacházejícího se v sejfu vlivného podnikatele Bernieho Sullivana. Duffyho ale skřípne jistý Flynn, zastupující zájmy skutečných majitelů ukradených výbušnin.

3.

Taggart s Jardinem vyšetřují vraždu mladé sociální pracovnice Janie Rossové. Domek, který si na Vánoce pronajala od jejích rodičů rodina McKnightových, zničila nečekaná exploze a inspektor Taggart tak musí i na Boží hod vyrazit do terénu. Neštěstí přežil jen syn McKnightových Andrew, který je možná ve skutečnosti kdysi dávno uneseným dítětem podivínské, ale velmi zámožné paní Cameronové. Ta je však ve svém domě nalezena mrtvá a doktor Andrews usuzuje, že jí do hrobu nejspíš někdo pomohl. Tajemný Flynn zatím marně pátrá po Duffym, jenž po výbuchu, který zabil rodinu McKnightových, zmizel. Inspektor Taggart už si ale pomalu začíná skládat celkový obraz událostí, v němž se obě linie pátrání potkávají.

Zdroj: Česká televize

režie:
Alan Macmillan
 
 
hraje:
Mark McManus (detektiv šéfinspektor Jim Taggart), James MacPherson (detektiv seržant Mike Jardine), Tony Rohr (Flynn), Gerard O'Hare (Martin Duffy), Roy Sampson (George McKnight), Dorothy Paul (Violet McKnightová), Simon Donald (Andrew McKnight), Hilary Maclean (Fern McCulloch), Karen Westwood (Janie Rossová), Leon Sinden (podplukovník Ross), Morag Forsyth (Marion Rossová), Margo Cunningham (paní Cameronová), Harriet Buchan (Jean Taggartová), Iain Anders (superintendent Jack McVitie), Robert Robertson (Dr. Stephen Andrews), James Logan (Bernie Sullivan), Andrew Byatt (Charlie Forbes), Stuart Davids (Duncan Knox), Duncan Bell (Tom McAllister)
 
 
scénář:
Glenn Chandler
 
 
kamera:
Walter McGill
 
 
hudba:
Mike Moran
 
 
zvuk:
Robert Bryce
 
 
producent:
Robert Love
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.