Chladné čtení (2009) [TV epizoda]

Chladné čtení (Cold Reader)
80 %
 
 

Cold Reader

Další název: Taggart: Chladné čtení

    Žánr: krimi / drama / mysteriózní
    Země: Velká Británie
    Délka: 47 min.
„Při vyšetřování vražd může vizionářství přijít vhod i skotské policii.“
Po skončení hokejového tréninku, provedení očisty a za nenávistných pohledů se studentka Elaine Donohoeová vydá domů. Je jí však po cestě násilím přehozen pytel přes hlavu a hrubým násilím je unesena. Její rodiče o ní nemají tři dny žádné zprávy, není ani ve škole, zavolají tedy glasgowskou policii. U kontrolovaného řidiče byla nalezena kabela, která patří Elaine. Taška nese stopy krutého zacházení, řidič tvrdí, že ji nalezl. Policie není o nic chytřejší. Paní Donohoeová přivede svoji rodinnou přítelkyni, jasnovidku Clare Vorlandovou. Její vidění říká, že Elaine byla unesena osobou, která odjela ve starší bílé dodávce. Inspektoru Burkovi se takové vyšetřování nelíbí, policie ve 20. století již využívá jiných metod. Stuart Fraser sleduje záznamy, které nahrála jedna z univerzitních kamer v době, kdy dívka již byla nezvěstná a doufá, že nalezl tu správnou bílou dodávku. Auto je zaregistrované na Morag Shearerovou, členku hokejového týmu, tedy ženu, co Elaine viděla jako poslední. Lesbička Morag ale svou dodávku nahlásila jako ukradenou, když zmizela ze servisu, kde pracuje její bratr James. A policie je zase na počátku.

Jasnovidka Clare má další vidění. Elaine jí dává znamení, že leží někde v lesíku, je mrtvá, již přešla na druhou stranu, matka se hroutí. O případ se začne zajímat tisk, o vystoupení média Clare se stupňuje zájem veřejnosti. Ta je však po představení zraněná z pušky, ale má kliku, ke smrtelnému zranění chyběl jen jeden centimetr… Donohoeová je po dalším vidění nalezena pod mostem ve vodě s rozbitou hlavou. Přibývají důkazy, které napovídají, že za vraždou stojí Morag Shearerová, v její skříni je nalezená zakrvácená hokejka. Inspektor Burke a Jackie Reidová použijí na podezřelou osobu lest, do které se vrah chytí…

Epizoda je v televizi uváděná pod názvem Médium  Autor: jarda53

režie:
Adrian McDowall
 
 
hraje:
Blythe Duff (detektiv seržant Jackie Reidová), John Michie (detektiv inspektor Robbie Ross ), Alex Norton (detektiv šéfinspektor Matt Burke ), Colin McCredie (detektiv konstábl Stuart Fraser ), Lesley Harcourt (patoložka Gemma Kerrová), Julie Duncanson (Clare Vorlandová ), Alan Francis (Kieran), Finlay McLean (Gill Donohoe), Jane Stabler (paní Donohoeová), Pollyanna McIntosh (Morag Shearerová ), James McAnerney ( Jamie Shearer ), Charlotte Allan (Veronika), Gavin Jon Wright (manažer)
 
 
scénář:
Glenn Chandler (hlavní tvůrce seriálu), Dominic Morgan, Matt Harvey
 
 
kamera:
Grant Cameron
 
 
hudba:
Paul Stirling Taylor
 
 
střih:
Kevin Loder
 
 
zvuk:
Cy Jack
 
 
producent:
Graeme Gordon
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.