Na ostří nože (1986) [TV epizoda]

Na ostří nože (Knife Edge)
76.7 %
 
 

Knife Edge

Další název: Taggart: Ostří nože

    Žánr: krimi / drama / mysteriózní
    Země: Velká Británie
    Délka: 152 min., 3 části (51+51+50)
„Detektivové Taggart a Livingston vyšetřují objev ženy s useknutou nohu... Další případ skotské policie.“
1.

Na okraji Glasgow objeví u dálnice řidič náklaďáku amputovanou lidskou nohu K případu jsou povoláni vrchní inspektor Taggart a detektiv seržant Livingstone, kteří se zpočátku nemají příliš čeho chytit. Doktor Andrews pouze určuje, že končetina patřila zhruba čtyřicetileté ženě. Souběžně sledujeme jistého George Brycea, zaměstnance místního řeznictví, od nějž údajně před pár měsíci odešla žena. A také hypnoterapeuta Alexe Dewara, který až příliš ochotně navazuje důvěrné vztahy se svými pacientkami. Během pomalu se rozbíhajícího vyšetřování zažije Livingstone i perné chvilky, když se dostane do konfliktu s nebezpečným motorkářským gangem Pekelných andělů.

2.

Taggart a Livingstone vyšetřují vraždu zatím neznámé ženy, jejíž odřezané dolní končetiny byly nalezeny na dvou různých místech v okolí Glasgow. O to větší poprask způsobí nález třetí amputované lidské nohy na golfovém hřišti, který může znamenat jediné – další oběť. Inspektor Taggart kromě náročného případu čelí i problémům ve vztahu se svou ženou Jean. Po odchodu dcery z domova to manželům vyloženě neklape. Nyní se navíc zdá, že přepracovaný detektiv nalezl zalíbení v atraktivní Rhoně Cameronové, která policii s vyšetřováním pomáhá.

3.

Policii v Glasgow se zatím stále nepodařilo zjistit totožnost mrtvé ženy, jejíž amputované končetiny byly nalezeny na různých místech v okolí města. Jako zatím poslední se objevil její trup, zabalený do tartanového plédu. Díky tomuto nálezu již Taggart s Livingstonem alespoň vědí, že žena podlehla střelným zraněním. A v záhybech plédu bylo také objeveno pírko, které expert určil jako holubí. Při prověřování chovatelů holubů se v hledáčku detektivů ocitne i George Bryce, jehož podezřelé chování jsme sledovali od samého počátku. Že je někdo podezřelý však ještě nemusí nutně znamenat, že je vinen.


Zdroj: Česká televize

režie:
Haldane Duncan
 
 
hraje:
Mark McManus (detektiv šéfinspektor Jim Taggart), Alastair Duncan (detektiv seržant Peter Livingstone), Robert Robertson (dr. Stephen Andrews), Harriet Buchan (Jean Taggartová), Iain Anders (superintendant Jack McVitie), Dave Anderson (Dave McSwean), Monica Brady (Edna Bryceová), Don Gallagher (detektiv Dave Watson), Iain Glen (Scott Adair), Corinne Harris (Rosy Frenchová), Stuart Hepburn (detektiv Kenny Forfar), Andrew McCulloch (Fred Swan), Julie Miller (Caroline Pattonová), Nancy Mitchell (paní Barnetová), Claire Nielson (Rhona Cameronová), Alex Norton (George Bryce), Siobhan Redmond (Judy Morrisová), Christian Rodska (Alex Dewar), Louise Scott (Lena), Judy Sweeney (Jane Forfarová), June Watson (Jessie Clarková), Finlay Welsh (Angus Robinson), Jan Wilson (Betty Swanová)
 
 
scénář:
Glenn Chandler
 
 
střih:
Fergus MacKinnon
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.