Krvavé peníze (2002) [TV epizoda]

Krvavé peníze (Blood Money)
85 %
 
 

Blood Money

    Žánr: drama / mysteriózní / krimi
    Země: Velká Británie
    Délka: 65 min.
„Glasgowská policie vyšetřuje vraždu promotéra boxerských zápasů.“
V boxerském ringu probíhá zápas mezi Jimmym Sullivanem a Andym Corbettem. Přihlížející diváci jsou bojem znechuceni, jeho vývoj je jednostranný. Andy, který má viditelně navrch, do soupeře tluče, a když rozhodčí ukončí zápas a vyhlásí vítěze, spatříme mezi diváky kriminalisty Matta Burka, Robbiho Rosse i Stuarta Frasera, kteří se baví. Promotér Bobby Walker je spokojen s výsledkem, přesto vyhodí svou milenku. Nemá uctivých slov pro věčně opilého dr. Briana Herona a pohádá se s manželkou. U Walkera vstoupí do kanceláře nevítaný návštěvník, udeří muže těžítkem do hlavy, na krk mu pověsí smyčku, do pusy mu nacpe nějaké bankovky a vykrade trezor se 40 tisíci liber.

Kriminalisté zahájí vyšetřování vraždy. Zjistí, že výsledek zápasu byl domluven, pevné alibi nikdo nemá. Andy Corbett se již delší dobu schází s manželkou promotéra, který o nevěře manželky věděl, proto všechny životní pojistky vypověděl. Jeho žena nedostane téměř nic. Vrchní komisař Burke na zápase spatřil mezi diváky i Sammyho Cassidyho, kterého důvěrně zná již od dětských let. Později odešel žít do USA - u něho je podezření, že v případu vraždy hraje nějakou roli. Dr. Heron začal skartovat lékařské zprávy a při této práci je vyrušen a zavražděn. Cassidy telefonicky vyhrožuje a žádá své peníze, ty dostane a hned mizí na letiště. Jimmy Sullivan má přítelkyni, dluhy a neshody se svým otcem, proto plánuje větší množství zápasů, ale neví, že jeho lékařské zprávy jsou zmanipulovány. Má nádor na mozku, je na něj uzavřena pojistka. Když zemře při zápase, jsou tu lidé, kteří obdrží přes milión liber. Je nutno jej zastavit, pokračovat v naplánovaných zápasech...  Autor: jarda53

režie:
Brian Kelly
 
 
hraje:
Blythe Duff (Jackie Reidová), Alex Norton (Matt Burke), John Michie (Robbie Ross), Colin McCredie (Stuart Fraser), Tamara Kennedy (Sheila Crombieová), Paul McCole (Andy Corbett), Simon Tait (Mickey Sullivan), Kathleen McDermott (Caroline Taylorová), Gail Watson (Craigová)
 
 
scénář:
Glenn Chandler, Martin McCardie
 
 
kamera:
Oliver Cheesman
 
 
hudba:
Gregor Philip
 
 
kostýmy:
Rhona Russell
 
 
střih:
Angela Slaven
 
 
zvuk:
Brian Milliken
 
 
výkonný producent:
Eric Coulter
 
 
producent:
Graeme Gordon
 
 
kaskadér:
Carter Ferguson
 
 
casting:
John Hubbard
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.