Stíny nad Stockholmem: Vraždy na konci ulice (2016) [TV epizoda]

Stíny nad Stockholmem: Vraždy na konci ulice (Beck - Vägs ände)
80 %
 
 

Beck - Vägs ände

Další název: Beck 33 - Vejs ende; Kommissar Beck - Tödliche Sackgasse

    Žánr: krimi / mysteriózní / thriller
    Země: Švédsko / Dánsko / Norsko
    Délka: 90 min.
Matka se vrací domů se synem, kterému odpadl trénink, jejímu muži je držena pistole u hlavy. Padnou rány. Zastřeleným je bývalý policista Rickard Birgersson a nyní bezpečnostní konzultant. Smutné je, že byli zabiti i jeho žena a jejich syn.

Bývalý Rickardův kolega upozorní na bratry Johana a Jense Wredinovy, prodávali kokain a Rickard je vyšetřoval, oni onehdy uvedli, že při policejní kontrole jim z bytu ukradl velké množství peněz, téměř 700 tisíc. Zdá se, že na ten mord mají oba alibi. Jens je ve vězení a vedl dlouhý hovor se svým bratrem, který je již týden na svobodě. Při prohlídce domu zavražděných Steinar Hovland a Oskar Bergman objeví tajnou místnost plnou zbraní. Více však Oskar kouká doma, když zjistí, že mu odešla žena s dcerou. Policie na zbraních najde otisky nejen Rickarda Birgerssona, ale i obávaného zločince Raphaela Santose, který s penězi z vloupaček zmizel. Jeho žena Maria uvede, že její muž byl informátorem policisty Birgerssona. Vrah se společníkem jsou zatčeni, Santos je nalezen zakopaný v zemi.

Beck doporučí svému šéfovi Klasu Fredénovi, aby odstoupil z funkce...  Autor: jarda53

režie:
Jörgen Bergmark
 
 
hraje:
Peter Haber (Martin Beck), Kristofer Hivju (Steinar Hovland), Ingvar Hirdwall (soused), Måns Nathanaelson (Oskar Bergman), Anna Asp (Jenny Bodénová), Elmira Arikan (Ayda Çetinová), Jonas Karlsson (Klas Fredén), Åsa Karlin (Andrea Bergströmová), Anu Sinisalo (Gunilla Urstová), Lo Kauppi (Ulrika, Hovlandova bývalá žena), Nina Sand (Lina, Hovlandova dcera), Fredrik Dolk (Mats Sylvander), Tanja Lorentzon (Maria Santosová), Michel Riddez (Rickard Birgersson), Annika Ryberg Whittembury (Elonita Birgerssonová), Claes Ljungmark (Torsten Nyblom), Anders Berg (Jens Wredin), Evabritt Strandberg (Helena Wredinová), Peter Schildt (Rolf Urst), Sovi Rydén (Anna-Lena Lilja)
 
 
námět:
Stefan Thunberg
 
 
scénář:
Stefan Thunberg
 
 
kamera:
Mats Axby
 
 
hudba:
Adam Nordén
 
 
kostýmy:
Maria Felldin
 
 
zvuk:
Flemming Christensen (zvuk. design), Bo Persson, Stefan Ljungberg, Anders Hörling, Torben Greve (ruchy), Oskar Skriver (ruchy)
 
 
mluví:
Sofia Zouagui (Petra, hlas v telefonu)
 
 
zvláštní efekty:
Johan Harnesk, Robin Blick
 
 
koordinátor kaskadérů:
Kimmo Rajala
 
 
vizuální efekty:
Torbjörn Olsson (supervize), Fredrik Pihl (supervize), Elin Hallberg (koordinátorka)
 
 
masky:
Anna-Lena Melin
 
 
výprava:
Teresa Beale
 
 
výkonný producent:
Lena Haugaard, Henrik Zein, Åsa Sjöberg, Niva Westlin Dahl, Nils Ketil Andresen, Wolfgang Feindt, Bo Thörnwall, Kenneth Wiberg, Lone Korslund
 
 
producent:
Tomas Michaelsson, Lars Blomgren
 
 
kaskadér:
Lars Hjelm
 
 
skript:
Annika Soneby
 
 
casting:
Svante Åhman
 
 
předloha:
Maj Sjöwall (postavy), Per Wahlöö (postavy)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.