Stíny nad Stockholmem: Smrt novináře (2016) [TV epizoda]

Stíny nad Stockholmem: Smrt novináře (Beck - Gunvald)
70 %
 
 

Beck - Gunvald

Další název: Beck 31 - Gunvald; Kommissar Beck - Schüsse auf Gunvald

    Žánr: krimi / mysteriózní / thriller
    Země: Švédsko / Dánsko / Norsko
    Délka: 90 min.
Kriminálník Risto Kangas se vloudí do kuchyně, přišel, aby od kuchaře vymohl dluh, hrozí, že mu uřízne kuchyňským spotřebičem ruku, nakonec mu dává týden na zaplacení.

Investigativní novinář Jakob Wivel se vrátí domů. Někdo mu zvoní u dveří, jde otevřít, sousedka vedle má pocit, že se vedle děje něco zlého. Koukne do chodby ve chvíli, když po schodech odchází osoba v kapuci. První, kdo je z kriminalistů na místě bestiální popravy, je komisař Martin Beck. Na schůzku s Wivelem přichází jeho přítelkyně a kolegyně. Otisky, které se v bytě oběti najdou, patří i Ristovu Kangasovi, který si odseděl 2 roky za vydírání, dnes není opět čistý, má podmínku. Oskar Bergman s manželkou hledají byt, který by zakoupili. Vrah se vrací na místo činu, zabije sousedku, na místo přijde v nepravý čas i policista Gunvald Larsson, po operaci, leží v kómatu. Po Ristovu Kangasovi jde nejen policie, ale i parta vyděračů - a aby byl sdílnější, unesou mu syna. Jen několik lidí vědělo, že Wivel s pomocí Kangase pracoval na napsání knihy podle skutečné události. Finále je akční, zapojí se policie, desítky střel. Vyděrači jsou rozprášeni...  Autor: jarda53

režie:
Mårten Klingberg
 
 
hraje:
Peter Haber (Martin Beck), Mikael Persbrandt (Gunvald Larsson), Tommy Wättring (Vilhelm), Peter Franzén (Risto Kangas), Lisette Pagler (Anna Murlöfová), Per Graffman (Jonas Karpinger), Sovi Rydén (Anna-Lena Lilja)
 
 
námět:
Mikael Syrén
 
 
scénář:
Mikael Syrén
 
 
předloha:
Maj Sjöwall (postavy), Per Wahlöö (postavy)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.