Stíny nad Stockholmem: Žena v dřevěné rakvi (2009) [TV epizoda]

Stíny nad Stockholmem: Žena v dřevěné rakvi (Beck - Levande begravd)
82 %
 
 

Beck - Levande begravd

Další název: Beck 26 - Levende begravet; Kommissar Beck - Lebendig begraben; Beck - Buried Alive

    Žánr: krimi / mysteriózní / thriller
    Země: Švédsko / Norsko / Spolková republika Německo
    Délka: 87 min.
Annika Runfeltová se kvečeru staví na benzínové pumpě, aby si umyla auto. Když je téměř hotová, vnikne jí do auta nezvaná osoba, která ji v přetahované píchne injekci do krku.

Maminka s dcerou jdou parkem na dětské hřiště, kde děvčátko v pískovišti objeví dřevěnou truhlu. Obě se sbalí a odcházejí pryč, maminka zavolá policii. Komisaři Martin Beck a Gunvad Larsson jsou povoláni k případu. V truhle je nalezena mrtvá státní zástupkyně Runfeltová, která v poslední době řešila několik těžkých případů motorkářských gangů. Gumvald navštíví myčku a je zavolán s Beckem i k patologovi, který objevil vpich, do těla bylo vpraveno veterinární anestikum. Je pátráno po motorkáři, vůdci skupiny Matteo Larssonovi, ale ten je nalezen v další dřevěné rakvi bestiálně zavražděn. K vážnému případu je stáhnuta z dovolené i detektiv Lena Klingströmová. Sportovkyni se při běhu přes les propadne noha do díry, je nalezena další rakev s mrtvolou muže. Zdá se, že jde v pořadí o první případ. Policie si myslí, že mají vraha, který v noci zemřel, ale další obětí sériového vraha se má stát komisař Martin Beck…  Autor: jarda53

režie:
Harald Hamrell
 
 
hraje:
Peter Haber (Martin Beck), Mikael Persbrandt (Gunvald Larsson), Måns Nathanaelson (Oskar Bergman), Stina Rautelin (Lena Klingströmová), Rebecka Hemse (Inger Becková), Ingvar Hirdwall (soused), Peter Hüttner (Oljelund), Bo Höglund (číšník Mats), Frederik Nilsson (Marcus Engmark), Fredrik Hammar (Tommy Jansson), Emil Almén (postava), Camilla Larsson (Anna Jonssonová, patolog), Jessica Zandén (Annika Runfeltová), Peter Järn (Matte Larsson), Anita Wall (Yvonne Lennerholmová), Pia Halvorsen (Astrid Stierncrona), Ida Engvoll (Maria Forsová), Niki Gunke Stangertz (Susanne Pärlskogová), Moa Zerpe (obsluha čerpací stanice), Zardasht Rad (obsluha čerpací stanice), Mats Helin (motorkář), Micke Spreitz (motorkář), Thomas Hedengran (lékař Petera Linda), Tobias Hjelm, Johanna Wilson Lindhé, Bengt Magnusson (hlasatel)
 
 
námět:
Cilla Börjlind, Rolf Börjlind
 
 
scénář:
Cilla Börjlind, Rolf Börjlind
 
 
kamera:
Olof Johnson
 
 
hudba:
Jennie Löfgren, Anders Herrlin
 
 
kostýmy:
Katja Watkins Johansson (návrhy kostýmů), Flora Wingård (asistentka)
 
 
střih:
Thomas Täng
 
 
zvuk:
Stefan Ljungberg (zvuk. technik a dialogy), Jonas Rudels (zvuk. technik), Flemming Christensen (zvuk. design a mix), Olle Tannergård (záznam zvuku), Michael Dela (záznam zvuku a ruchy), Martin Langenbach (ruchy), Niels Arild (mix), Nalle Hansen (mix)
 
 
zvláštní efekty:
Göran Lundström
 
 
koproducent:
Klaus Bassiner, Wolfgang Feindt
 
 
koordinátor kaskadérů:
Kimmo Rajala
 
 
masky:
Anna-Lena Melin (umělecká maskérka)
 
 
výprava:
Lasse Westfelt
 
 
výkonný producent:
Kim Magnusson, Lena Haugaard, Henrik Zein, Åsa Sjöberg, Niva Westlin Dahl, Nils Ketil Andresen, Peter Nadermann
 
 
producent:
Lars Blomgren, Tomas Michaelsson
 
 
překlad:
Tomáš Studený
 
 
skript:
Annika Soneby
 
 
rekvizity:
Jimmy McGann
 
 
asistent střihu:
Linda Jildmalm
 
 
casting:
Niklas Ohlson
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.