Král Drozdí brada (2008) [TV film]

Král Drozdí brada (König Drosselbart)
72.4 %
 
 

König Drosselbart

Další název: Rozprávky bratov Grimmovcov: Kráľ drozdia brada (SK)

    Žánr: pohádka / romantický / rodinný / fantasy
    Země: Spolková republika Německo
    Délka: 59 min.
„Byla kdysi jedna pyšná princezna a král, který ji miloval natolik, že byl odhodlán najít pod tou pýchou dobré srdce.“
Princezna Isabella z Geranienu byla velmi krásná, ale stejně tak pyšná a zlomyslná, a její otec král, s ní měl jen potíže. Rád by ji provdal, a tak pořádal slavnosti, na které zval všechny nápadníky zblízka i zdaleka. Princezně však nebyl žádný vhod. Jeden byl moc malý, druhý moc tlustý a třetí zase moc bledý. Nepochodil u ní ani šlechetný král Richard z Begonienu, kterému se vysmála, že má bradu jako drozd. To už však otci došla trpělivost a přísahal, že ji provdá za prvního žebráka, který se na zámku objeví. Zanedlouho se objevil pod okny potulný šumař v otrhaných šatech, zahrál a zazpíval, a když pak poprosil o almužnu, král dostál svému slibu a dal mu Isabellu za ženu. A tak princezně nezbývalo než následovat manžela. Šli dlouho, a když se princezna ptala, komu patří les, přes který šli, pole, která míjeli, slyšela stále stejnou odpověď. Králi, co mu říkají Drozdí brada. I vzdychala a litovala, že si nevzala krále Drozdí bradu. Všechno by jí to teď patřilo. Místo toho musí žít bez přepychu, bez služebných v nuzném příbytku a chudobě. Musí prát, vařit, udržovat oheň a na trhu v blízkém městečku prodávat nádobí. S každým dnem však práce a krušné zážitky ulamovaly z její pýchy, až se pod ní začala objevovat vrozená dobrá povaha a dokonce píle. A jednoho dne jí manžel prozradí tajemství.

Zdroj: Nova

režie:
Sibylle Tafel
 
 
hraje:
Jasmin Schwiers (princezna Isabella z Geranie), Ken Duken (princ Richard z Begónie / král Drozdí brada), Felicitas Woll (králova sestra Maximiliana), Hubert Mulzer (král August), Arthur Brauss (král Ottokar), Marisa Leonie Bach (komorná), Mareike Lindenmeyer (komorná), Christina Wiederhold (komorná), Timo Jacobs (husar), Manuel Cortez (husar), Arved Birnbaum (řezník), Katrin Filzen (uklízečka Berta), Robert Hofmann (princ Klaus von Nordforsythien), Harald Pfeiffer (králův rádce), Rainer Ewerrien (hostinský), Carolin Weber (rybářka)
 
 
námět:
Jacob Grimm (pohádka "König Drosselbart" z Kinder- und Hausmärchen, 1. díl (1812)), Wilhelm Grimm (pohádka "König Drosselbart" z Kinder- und Hausmärchen, 1. díl (1812))
 
 
scénář:
Anja Kömmerling, Thomas Brinx
 
 
kamera:
Armin Alker
 
 
hudba:
Enjott Schneider
 
 
kostýmy:
Anne-Gret Oehme
 
 
střih:
Gabriela Pötzsch
 
 
zvuk:
Zoltán Litassy ((SK dabing))
 
 
dabing:
Dennis Kinski (Narcis (SK dabing)), Alena Ďuránová (Princezná Isabella (SK dabing)), Hana Makovická (režie (SK dabing))
 
 
výprava:
Otto Kinzer
 
 
producent:
Ingelore König
 
 
režie slovenského znění:
Tamara Čopová (asistentka režie (SK dabing))
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.