Stolečku, prostři se! (2008) [TV film]

Stolečku, prostři se! (Tischlein deck dich)
56.1 %
 
 

Tischlein deck dich

Další název: Rozprávky bratov Grimmovcov: Stolček, prestri sa! (SK)

    Žánr: rodinný / romantický / pohádka
    Země: Spolková republika Německo
    Délka: 59 min.
„Tři bratři, tři kouzelné dary a hamižný hostinský v adaptaci slavné pohádky bratří Grimmů.“
Žili, byli tři bratři Klopstockové, a když přišel čas, vydali se dva starší do světa, aby se naučili řemeslu. Nejstarší Emil truhlářem a prostřední Jockel mlynářem. A protože se oba osvědčili, dostalo se jim neobvyklé odměny. Zatímco Emil si vysloužil kouzelný stoleček, který na přání prostíral ty nejvybranější pochoutky, Jockel si domů vedl osla, kterému stačilo říci Oslíčku, otřes se!, a už se z něj sypaly dukáty. Oba však o kouzelné předměty přišli, když se jimi neprozřetelně pochlubili hamižnému hostinskému, který je vyměnil za obyčejné. Když pak bratři doma svolali celou vesnici, aby se pochlubili, jen si udělali ostudu. Jediný, kdo jim uvěřil, byl nejmladší bratr Max, kterého zatím nikdo nebral příliš vážně. Také on chtěl do světa, aby otci a krásné Lotte dokázal, že není takový nešika, za jakého jej mají. Cestou ho však v lese přepadli loupežníci a oloupili úplně o všechno, a tak nakonec skončil v chaloupce chudého krejčího, který ho jen neochotně přijal do učení. Maxovi však šlo šití od ruky, a jednoho dne dokonce vymyslel pro měšťana Hagena, stejně bohatého jako tlustého, zcela nový typ kalhot. Ty se brzy dostaly do módy a krejčí díky nim zbohatl. I on tedy nakonec odměnil Maxe kouzelným darem, který však na první pohled vypadal jako obyčejný pytel. Také Max se cestou zastavil ve stejném hostinci jako bratři, a i jeho se hostinský pokusil okrást. Max však byl opatrný, víno, které ho mělo uspat, vyléval pod stůl, a když přišel čas, stačilo říci Obušku, z pytle ven!

Zdroj: Nova

režie:
Ulrich König
 
 
hraje:
Remo Schulze (Max Klopstock), Christine Neubauer (hostinská), Michael Brandner (hostinský), Winfried Glatzeder (krejčí), Dietmar Bär (Hagen, měšťan), Ingo Naujoks (náčelník lupičů), Ursula Karusseit (krejčová), Helmut Zierl (otec Klopstock), Ludger Pistor (truhlář), Karin Thaler (Imme - Lottina matka), Franz Xaver Brückner ( Emil Klopstock), Michael Bittinger (loupežník), Wolfgang Winkler (mlynář), Linn Reusse ( Lotte), Christian Polito (Jockel Klopstock), Wolfgang Müller (Staller, sedlák), Hans-Jürgen Stockerl (slepec), Lars Weström (loupežník), Jens Vogt (Johann)
 
 
námět:
Jacob Grimm (pohádka "Tischchen deck dich, Goldesel und Knüppel aus dem Sack" z Kinder- und Hausmärchen, 1. díl (1812)), Wilhelm Grimm (pohádka "Tischchen deck dich, Goldesel und Knüppel aus dem Sack" z Kinder- und Hausmärchen, 1. díl (1812))
 
 
scénář:
David Ungureit
 
 
kamera:
Ludwig Franz
 
 
hudba:
Andreas Weidinger, Christoph Zirngibl
 
 
výprava-architekt:
Bettina Schmidt
 
 
kostýmy:
Daniela Thomas
 
 
střih:
Claudia Fröhlich
 
 
zvuk:
Vitus Bernrieder, Clemens Grulich, Karsten Ullrich, Peter Deininger
 
 
vedoucí produkce:
Andreas Berndt, Christoph Reyer (WDR)
 
 
vizuální efekty:
Erfried Prenissl (supervize)
 
 
masky:
Christine Neubauer, Annett Schulze
 
 
asistent režie:
Veronika Bauriedel
 
 
asistent kamery:
Steffen Dubouis
 
 
producent:
Martin Hofmann, Wolfgang Wegmann, Julia Sturm
 
 
rekvizity:
Wolfgang Mohrhenn, Nicole Schmitt
 
 
casting:
Suse Marquardt
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.