Safari (1986) [TV seriál]

Safari
74.3 %
 
 
    Žánr: rodinný / dětský / příběh / komedie
    Země: Československo
    Délka: 30 min., 13 dílů
„Seriál pre deti a rodinu odohrávajúci sa v Bojniciach.“
Safari je třináctidílný slovenský seriál pro děti i dospělé, který nás zavádí do atraktivního prostředí zámku Bojnice a jeho okolí. Zde se také odehrává příběh s kriminální zápletkou o hledání Bojnického pokladu.
Hlavními hrdiny je čtveřice dětí: Janko a Monika Urbanovi - děti ředitele místní Zoo (M. Dočolomanský), „Sova“ - vnuk profesora Jánského (F. Dibarbora), který je na zámku historikem, a Elen - dcera ředitele švýcarské ZOO, který si přijel pro posledního hlavního hrdinu, vychytralého šimpanze Doda, proslulého svými útěky. Ošetřovatel „ujo Pipišta“ (L. Kostelka) s ním nemá vůbec lehkou práci. Častým cílem Dodových výletů je obchod se zeleninou, pokud si zrovna neusmyslí, že schová Pipištovi jeho mluvícího papouška.
Díky Sovovi a jeho zájmu o historii se děti pouští do hledání podzemních chodeb vedoucích k pokladu. Čeká je hodně práce, ale i nebezpečí.
Do místních lázní přijel i podezřelý cizinec se svým doprovodem. Jeho cílem však není ani tak léčba, ale také poklad.
Klubko záhad je řádně zapletené a vše patřičně komplikují Dodovy eskapády, jeho blízký odjezd do Švýcarska, ale i vztahy mezi hlavními hrdiny a jejich rodiči.
Ve třinácti dílech se rozvíjí veselá, ale i napínává podívaná o jednom velmi nevšedním prázdninovém dobrodružství plném záhad, ztrácení a objevování.
Příběh nezapře rozhodně rysy svého autora V. P. Borovičky, který je velmi známým spisovatelem kriminálního žánru. Zde pro dětského diváka zápletku sice zjednodušil, ale jak je u něho zvykem, udržel napětí až do konce.
Seriál se natáčel nejen na Bojnickém zámku a místní ZOO, ale i ve Dvoře Králové a ZOO Lešné.  Autor: Jarda.ftr

režie:
Radim Cvrček
 
 
hraje:
Katarína Šulajová (Monika, dcera ředitele ZOO), Daniela Magálová (Elen, dcera ředitele švýcarské ZOO), Emanuel Hason (Janko, bratr Moniky), Martin Zatovič ("Sova", vnuk profesora), Zuzana Cigánová (katelánka, žena ředitele ZOO), Lubomír Kostelka (ošetřovatel v ZOO ujo Pipišta), Pavol Mikulík (ředitel švýcarské ZOO), Michal Dočolomanský (ředitel ZOO), František Dibarbora (profesor, dědeček "Sovy"), Karol Čálik (gorila 1), Peter Debnár (gorila 2), Milan Kňažko (Romero), Zuzana Kocúriková (ošetřovatelka), Ľudovít Kroner (zřízenec), Oldřich Velen (historik Šimek), Zdeněk Dvořák, Miloslav Mejzlík, Hynek Kubasta, Milan Kiš, Dodo (opičák), Ivan Giač (role neurčena), Júlia Gregorová (role neurčena)
 
 
námět:
Václav Pavel Borovička
 
 
scénář:
Václav Pavel Borovička
 
 
kamera:
Karel Kopecký
 
 
hudba:
Harry Macourek
 
 
výprava-architekt:
Zdeněk Rozkopal, Marcel Šulc
 
 
kostýmy:
Lubomíra Jančová
 
 
střih:
Ivan Matouš
 
 
zvuk:
Radomír Koutek
 
 
dabing:
Július Satinský (Pipišta)
 
 
masky:
Dušan Brodanský
 
 
spolupráce:
Bohumil Kludský (odborné vedení šimpanze "Doda"), Josefína Kludská (odborné vedení šimpanze "Doda")
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.