Jeden svět
ohodnotit

Rozpaky kuchaře Svatopluka [TV seriál]

Žánr:
Rok:
1984
Délka:
70 minut, 13 dílů
„Seriál, ve kterém diváci poprvé hlasovali a rozhodovali o dalším ději.“

Obsah filmu Rozpaky kuchaře Svatopluka

 
1. Kuřátko
V prvním díle s příznačným názvem Kuřátko přichází mladý adept kuchařského umění a hlavní hrdina seriálu Svatopluk Kuřátko do svého prvního zaměstnání - na místo kuchaře v malém horském hotýlku. Již od prvních kroků v novém prostředí však nezkušený Sváťa naráží na problémy, s nimiž si neví rady. Týkají se především toho, jak se v novém prostředí uvést, zda projevit již od počátku profesní hrdost a pracovní horlivost, či se spíše stáhnout, nechat vše být a pozorovat okolí z pohodlného povzdálí. Být principiální a sobě věrný, anebo jednat podle toho v čí prospěch se zrovna štěstí obrací? Začínajícímu kuchaři museli tehdy pomoc...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
František FilipFrantišek Filip (13 dílů) 
hraje:
Josef DvořákJosef Dvořák.....kuchař Svatopluk Kuřátko   (13 dílů)  
Kateřina MacháčkováKateřina Macháčková.....Hedvika   (11 dílů)  
Radoslav BrzobohatýRadoslav Brzobohatý.....ředitel hotelu Vltava JUDr. Nechvátal   (5 dílů)  
Petr HaničinecPetr Haničinec.....náměstek Blahoš   (5 dílů)  
Nina JiránkováNina Jiránková.....sekretářka Hana Kácovská   (5 dílů)  
Gabriela VránováGabriela Vránová.....recepční Šafaříková   (5 dílů)  
Josef BláhaJosef Bláha.....šéf kuchyně Havránek   (5 dílů)  
Libuše ŠafránkováLibuše Šafránková.....skladnice Stanislava   (4 díly)  
Karel AugustaKarel Augusta.....šéfkuchař Bohouš Slíva   (4 díly)  
Dagmar HavlováDagmar Havlová.....kuchařka Sylva   (4 díly)  
Jiří ValaJiří Vala.....ředitel Vrána   (4 díly)  
Antonín NavrátilAntonín Navrátil.....kuchař Eda Kučírek   (4 díly)  
Jana PaulováJana Paulová.....kuchařka Vendulka   (4 díly)  
Robert VrchotaRobert Vrchota.....vrátný hotelu Divíšek   (4 díly)  
Valentina ThielováValentina Thielová.....vrátná   (4 díly)  
Josef VětrovecJosef Větrovec.....ředitel hotelu Kresl   (4 díly)  
účinkuje:
Josef DvořákJosef Dvořák.....průvodce pořadem   (13 dílů)  
Kateřina MacháčkováKateřina Macháčková.....divák   (1 díl)  
Josef BláhaJosef Bláha.....divák   (1 díl)  
Karel AugustaKarel Augusta.....divák   (1 díl)  
Jiří ValaJiří Vala.....divák   (1 díl)  
Antonín NavrátilAntonín Navrátil.....divák   (1 díl)  
Jana PaulováJana Paulová.....divák   (1 díl)  
Robert VrchotaRobert Vrchota.....divák   (1 díl)  
Josef VětrovecJosef Větrovec.....divák   (1 díl)  
Oldřich VlachOldřich Vlach.....divák   (1 díl)  
Jaroslav MoučkaJaroslav Moučka.....divák   (1 díl)  
Zuzana BydžovskáZuzana Bydžovská.....divák   (1 díl)  
Ljuba KrbováLjuba Krbová.....divák   (1 díl)  
Jiří BruderJiří Bruder.....divák   (1 díl)  
Petr BruknerPetr Brukner.....divák   (1 díl)  
scénář:
Jaroslav DietlJaroslav Dietl (13 dílů) 
Josef DvořákJosef Dvořák.....úprava scénáře   (13 dílů)  
námět:
Jaroslav DietlJaroslav Dietl (13 dílů) 
hudba:
Jiří BažantJiří Bažant (13 dílů) 
kamera:
Jiří LebedaJiří Lebeda (13 dílů) 
střih:
Karel KohoutKarel Kohout (13 dílů) 
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Československá televize, Česká televize
 
 
Typ:
[TV seriál]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Rozpaky kuchaře Svatopluka >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

mikee007
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.12.2017
A zase Jaroslav Dietl
Tento seriál vlastně způsobil, že jsem se   rozhodl stát kuchařem. Tak na mě zapůsobil.   Ještě, že na mě tak nezapůsobila Nemocnice na   kraji města. To by bylo mrtvých...
Faktem je,   že scénárista Jaroslav Dietl odvedl opět   skvělou práci. Zřejmě dostal k ruce výborné   odporné poradce, protože jednotlivé figurky,   jako vypadly z mého profesního života. Ať už   je to neschopný tlučhuba, lakomý číšník,   alkoholik, pruďas, nebo třeba babky od nádobí.   Všechno jsou to brilantně napsané postavy,   kterým člověk jejich postoje uvěří. Stejně   tak příhody a tzv. rozpaky, věrně kopírují   realitu pohostinského byznysu. Samozřejmě, dnes   už by rozpaky byly trochu jiného rázu, ale jako   úsměvná vzpomínka seriál poslouží velmi   dobře. Současní číšníci by si třeba mohli   tréninkově spočítat s kolika talíři běžně   odcházejí číšníci v karlovarském hotelu na   zhruba dvousetmetrovou štreku. Je jich kolem   dvaceti. Dnes má většina číšníků problém   i se čtyřmi.
V seriálu byl použit systém   tzv.kinoautomatu, kdy si diváci sami zvolí, pro   jakou možnost se má hlavní hrdina rozhodnout.   Většinou však nejde o fatální rozhodnutí,   neboť po pár vteřinách se obě dvě možnosti   opět spojí ve stejný děj. Dnes už tato část   působí poněkud rušivě, ale bohužel, už je   to tak natočeno. Nicméně skvěle   natočeno.
Obzvlášť bych chtěl vyzdvihnout   výkon hlavního představitele Josefa Dvořáka ,   který svou roli zvládl skvěle jako herec, i   jako kuchař.
Speciálně ve druhém díle má   běžný člověk možnost poznat, jak to vypadá   v kuchyni, když na oběd, snídani, či večeři   přijde třeba třicet, čtyřicet lidí najednou   a v kuchyni stojí JEDINÝ !!! kuchař. To není   filmařská nadsázka. To se opravdu děje. A i   když někdy své povolání nenávidím, díky   pánové Dietle a Filipe za tento náhled na něj.
Krikri
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.2.2017
Rozporuplný a dramaturgicky poměrně   nevyvážený Dietlovský seriál. Prvních 8   dílů je vcelku koukatelných a v rámci   prostředí, v němž se děj odehrává i   zajímavých, titulní píseň je chytlavá.   Ovšem díly 9 - 12 jsou neskutečná nuda,   takřka nic se v nich neděje a s kuchařinou   mají pramálo společného. Ono skoro hodinu   sledovat úvahy o tom, jestli umístit sporák   doprostřed místnosti nebo do rohu, jak jezdit s   vozíkem do zatáčky a nebo kam se zašantročil   špalek není zrovna dvakrát poutavé. A   nezachrání to ani poslední díl, který se   opět více věnuje kuchařskému řemeslu. Navíc   považuji za velkou chybu, že Sváťa Kuřátko   dost často střídal své působiště. Divák si   pak musí co chvíli zvykat na jeho nové kolegy a   za těch pár dílů si nedokáže k vedlejším   postavám vybudovat nějaké sympatie či   antipatie. V době, kdy měl seriál premiéru   jsem ho nesledoval, tudíž atmosféru diváckého   hlasování nemohu do hodnocení zahrnout.   Celkově hodnotím jako slabý průměr, kdyby se   i zbylá třetina seriálu nesla v podobném duchu   jako prvních 8 dílů, dal bych 6 *, takhle je to   pouze 5.
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.5.2014
Ve své době věhlasný seriál a to jenom proto,   že se diváci oblbovali údajným hlasováním   pomocí blikání světla v domácnostech. Že je   to totální nesmysl, však bylo každému   šumafuk. Bylo i prozrazeno, že ať se vybralo   pokračování jaké chtělo, v obou případech   se děj během dvou tří minut zase sjednotil.   Inu, proti gustu žádný dyšputát. Hlavně, že   to mělo úspěch. Při dnešním pohledu se   jednalo o příběhy typicky socialistické.   Někdy se odehrávali tak pochyderné zápletky,   že to spíše budilo úsměv. Nereálnost   určutých dějství musí být dnes už   víceméně jasná. Ale co. Jako estráda dobrý a   z nostalgie se lze na to podívat i dnes.
New
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.3.2014
Záčátky v hotelu v Krkonoších ... paráda,   klídek, dovolená, idilka ... dál už je ten   seriál moc pracovní a s odpočinkem nemá už   nic moc společného. Takže od desíti k pěti   ... dávám průměrnách osm.
payo1555
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.3.2014
Někdo mi může tvrdit ,že diváci hlasovali   Možná ti ve studiu, ale podle měření   spotřeby energie. Nic, je to blbost. I na tu   dobu. Snad jen ti herci byli výborní a že si to   užívali. Jinak to vyprávění je místy   trapný. Ovšem na pobavení dobrý, ale jinak   ztráta času.
veverka-zrzka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.5.2013
Viděla jsem každý díl a vždy jsem je hltala.   Rozhodování diváků, jak bude děj pokračovat,   je originální a já jej vítám. Je to takové   zpestření celého seriálu.
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.3.2013
Někde jsem četl, že Jaroslav Dietl napsal   šikovně scénář tak, ža ať diváci hlasovali   ano nebo ne, po třech minutách pokračoval děj   stejně. Když jsem si dával pozor na   pokračování po hlasování je to zřejmé.   Jinak před téměř třiceti lety jsem byl ze   seriálu nadšen. Plejáda českých herců v akci   a Josef Dvořák. Když nyní sleduji   několikáté opakování, které bylo jen   vynecháno v ČTV několik let po emigraci   Waldemara Matušky, jsem zklamán. Ještě   prvních šest dílů ano, to bych hodnotil za 8,   další díly za dva, a vychází mi průměr, ke   kterému přidám 2 body za Mistra Dvořáka.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.1.2013
Pohodový seriálek
Jedním souvětím - pohodový seriálek, ve   kterém se nestřílí, nevraždí ani neřeší   nic zásadního, ale přesto, nebo právě proto   se dá na seriál dívat v klidu a pohodě -   prostě situace z obyčejného života jednoho   kuchaře.

V seriálu učinkuje plejáda   výborných herců..., kteří nás zavedou do   kuchyně - mňam - nejradší mam bramborový   salát, řízek, okurku a vepřo knedlo zelo a   tvarohový buchty a... mňam :-)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.10.2012
V době premiéry to muselo být pro televizní   diváky přinejmenším zajímavé, když mohli   sami rozhodovat o tom, jak bude seriál   pokračovat.
To první vysílání si nepomatuju,   byl jsem malý soplivec - bylo mi asi pět   let.Ovšem ta repríza se mi hodně líbila.Ani ne   tak kvůli tomu hlasování, jako spíš to   prostředí té kuchyně, hlavně asi proto, že   jsem už v té době měl s tím také jisté   zkušenosti.
green-tea
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.4.2012
Příběhy Sváti Kuřátka mne osobně nijak   zvlášť nezaujaly ani v době premiéry a   vypínačem jsem tehdy rozhodně necvakala.   Nedávné opakování seriálu jsem zhlédla jen   tak letmo a ujistila se, že to opravdu byla   ptákovina 1. řádu, kterou už vážně vidět   nemusím.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih15338minih15338Pán sedmi moří (1940) 
The Sea Hawk n
minih177323minih177323Intrikáni (2019) 
Schemers n
minih56430minih56430Prorok (2009) 
Un prophète n
minih10831minih10831Krotitelé duchů II (1989) 
Ghostbusters II n
minih32993minih32993Alžbetin dvor (1986) [TV seriál] 
Alžbetin dvor n
minih94552minih94552Eva nera (1976) 
Eva nera n
minih63387minih63387Afrika - V texaském stylu (1967) 
Africa: Texas Style! n
minih74372minih74372Jeptišky od sv. Archanděla (1973) 
Le monache di Sant'Arcangelo n
minih111411minih111411Zvláštní jednotka Echelon 8 (2009) 
Echelon 8 n
minih167984minih167984Šťastný a veselý vrátného Metelky (1982) [TV film] 
Šťastný a veselý vrátného Metelky n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Pokračování příště (2003) [TV pořad]

 Pokračování příště (2003) [TV pořad]
Pokračování příště n
 
Žánr: dokument
Země: Česká republika
Režie: Tomáš Tintěra, Pavel Kačírek, Aleš Sobotka

(neoficiální pokračování)

Josef DvořákJosef DvořákKarel Augusta a Josef DvořákJosef Dvořák a Jiří Vala
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10