Rodinka (2010) [TV seriál]

Rodinka
60.9 %
 
 
    Žánr: komedie / rodinný
    Země: Česká republika
    Premiéra v ČR: 9.12.2010        
    Délka: 30 min., (6 epizod), verze pro kina - 92´
„Rodinná komedie o příhodách z domu, kam se vejdou všichni bez rozdílu věku!“
Nová setkání se „starými“ oblíbenými hrdiny Pavlou, Káčou, Zdeňkem, dvojčaty-raubíři (dnes jsou z nich muži v nejlepších letech) a „novými“ rodinnými příslušníky, o které se rodinka za více než třicet let od svého vzniku rozrostla.

Sympatické na tomto setkání je, že dnešní RODINKA „zdědila“ originální smysl pro legraci, milou ujetost, zálibu v ztřeštěných nápadech i schopnost tolerance a že jde pořád o malou komunitu lidí, kteří se mají rádi a pro které je rodina a vzájemná soudržnost na prvním místě.

Stejně jako kdysi, i dnes je centrem dění RODINKY hala a kuchyně, kde se scházejí a řeší s humorem sobě vlastním všechny trable a legrační i vážnější kolize, prožívají krásné rodinné chvíle… Nebo, a to je novinka, scházejí se v zimní zahradě, kterou Zdeněk přetvořil na „tropy“. Pěstuje zde orchideje, které by mu záviděl i slavný detektiv Nero Wolf. Rodinné porady v tropech mají většinou tak trochu tajnůstkářský ráz. Právě tady rodinná rada řeší třeba problém: Jak se zbavit hodné, ale příliš zvědavé sousedky? Budou to tedy opět setkání, která nabídnou chvíle nabité pozitivní energií a rodinnou pohodou.

Jak zplodit potomka? Kdo vyprávěl malé Daisy pohádky o Zelené Karkulce, Hodných jezinkách či Odbarvené zlatovlásce? Jak dopadli Zdeněk a Káča na tanečních kurzech pro pokročilé? Proč se Andulka schovává před tchýni? Jaký poklad zanechala Babička rodince? Proč Pavle mizí z pračky ponožky? Kdo je Míša a jak se vloupala k rodince? Jak se stal Pavel zámeckým pánem? Proč se rodinný pes jmenuje Alarm? Jaké štědrovečerní překvapení připravil pro rodinu „raubíř“ Petr? Kdo „zamordoval“ vánoční kapry?... To je jenom několik málo dějových motivů, o nichž se více dozvíte ve filmu…

režie:
Dušan Klein
 
 
hraje:
Jana Štěpánková (Pavla), Daniela Kolářová (Káča), Jaromír Hanzlík (Zdeněk), Lucie Vondráčková (Andulka), Lenka Dolanská Vlasáková (Jana), Josef Polášek (Jiří), Petr Forman (raubíř Pavel), Tereza Kostková (Žofie), Petr Kostka (Semerád), Naďa Konvalinková (Květa), Radek Zima (Honza), Markéta Děrgelová (Míša), Jakub Slach (raubíř Petr), Josef Alois Náhlovský (Hora), Agáta Zimová (Daisy), František Němec (Hustopes), Veronika Svobodová (Manča)
 
 
scénář:
Fan Vavřincová, Lucie Konečná (spolupráce)
 
 
kamera:
Roman Pavlíček
 
 
hudba:
Ondřej Gregor Brzobohatý
 
 
kostýmy:
Lucie Ulíková
 
 
střih:
Jan Svoboda
 
 
zvuk:
Jan Čeněk
 
 
zvláštní efekty:
Pavel Policar, ART sfx
 
 
animace:
Michal Křeček (úvodní)
 
 
masky:
Dana Kohoutová
 
 
dramaturgie:
Magdalena Turnovská
 
 
pomocná režie:
Josef Loučím
 
 
výprava:
Robert Vaněk (architekt), Pavel Chalupa
 
 
výkonný producent:
Jiří Holan
 
 
producent:
Miloslav Šmídmajer
 
 
skript:
Dina Hronová
 
 
vrchní osvětlovač:
Jiří Navrátil
 
 
stavba:
Karel Křivka
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.