V zájmu přírody (2006) [TV epizoda]

V zájmu přírody (Inspector Lynley Mysteries: Natural Causes)
80 %
 
 

Inspector Lynley Mysteries: Natural Causes

Další název: Inšpektor Lynley: Prirodzené príčiny

    Žánr: krimi
    Země: Velká Británie
    Délka: 90 min.
„Vyměněné role. Další případ nerovné vyšetřovací dvojice.“
Na obloze svítí měsíc v úplňku, je před půlnocí a v autě se k sobě těsně vinou milenci. Najednou muž vystoupí z auta a odejde dříve, než se žena může vzpamatovat z nečekané situace. Na auto, které nejde otevřít, najíždí terénní vůz a auto dotlačí do jezera.

Ráno, zatímco seržantka Haversová zahajuje vyšetřování na břehu jezera. Inspektor Lynsey se zpovídá na policejní divizi z nařčení z vyhrožování shozením ze střechy, čímž překazil vyšetřování vraždy a jeho policejní kariéra visí na vlásku. První, kdo policii upozornil, že se něco děje, byla ještě sama oběť Edie Covingtonová, když bojovala o život s vodou. Další zprávy přidali její rodiče, u kterých žila po odchodu od svého druha Tima Sumnera. Kdo by měl v těžké době alespoň symbolicky a morálně podpořit Lynseye, než manželka Helena. První, kdo poznal mrtvou, byl její obvodní lékař Wilson, na kterého nová šéfová Fiona Knightová upozorní Barbaru, které je více než podezřelý. Na břehu se sejde i druh oběti s jejich společnou dcerkou Millií. Maminka Edie nejdříve mlčela, ale přesto uvedla, že se dcera v době, když navštěvovala kliniku Trust, vrátila k bývalému příteli muzikantovi Joshi Holcombovi a zřejmě spolu plánovali odjezd do ciziny.

V zamotaném případu chce nezištně pomoci Lynsey, ale inspektorka Fiona Knightová vyžaduje 100% loajalitu. Lynsey při útěku před puškou v řece objeví mrtvolu Joshe Holcomba. Jako podezřelý je zajištěn jeho kamarád Matt Ridgeon. Dojde k ostré hádce mezi Fionou a Lynseyem. Jí nejvíce vadí, že byl na suspendován, a přesto zasahuje do případu...  Autor: jarda53

režie:
Simon Massey
 
 
hraje:
Mary Stockley (Edie Covingtonová), Ben Lannoy (Joshua Holcombe), George Costigan (Owen Harcourt-Baines), Sharon Small (detektiv seržant Barbara Haversová), Bobby Scott Freeman (SOCO), Nathaniel Parker (detektiv inspektor Thomas Lynley), Liza Tarbuck (D.I. Fiona Knightová), Robert Purdy, Catherine Russell (Helen Lynleyová), Nicholas Gleaves (dr. Simon Wilson), Adrian Rawlins (Tim Sumner), Molly Herbert (Millie Sumnerová), Dave Hill (Joe Covington), Patricia Kerrigan (Tilda Covingtonová), Mark Stobbart (Matt Ridgeon), Bruce Bennett, Paul Hickey (Lafferty), Saskia Reeves (Eileen Edwardsová), Neelam Bakshi, Shaun Parkes (D.C. Winston Nkata)
 
 
scénář:
Peter Jukes
 
 
kamera:
Gordon Hickie
 
 
hudba:
Andy Price
 
 
výprava-architekt:
John Asbridge
 
 
kostýmy:
Eleanor Baker
 
 
střih:
Steve Singleton
 
 
zvuk:
Laurence Gale, Richard King, Jamie McPhee, John Mooney
 
 
vedoucí produkce:
Sam Lucas (supervize postprodukce)
 
 
zvláštní efekty:
Chris Lawson
 
 
koordinátor kaskadérů:
Rod Woodruff
 
 
masky:
Irene Napier
 
 
výkonný producent:
Rebecca Eaton (WGBH), Laura Mackie, Richard Stokes
 
 
producent:
Sharon Hughff, Richard Stokes
 
 
kaskadér:
James Grogan
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.