Perla (1998) [TV seriál]

Perla
80 %
 
 
    Žánr: telenovela
    Země: Mexiko
    Délka: 45 min., 208 dílů
Mercedes, bohatá a pyšná žena středního věku, majitelka velké kosmetické společnosti Juvenille, přivede tajně na svět děvčátko. Z mnoha důvodů, v nichž velkou roli hraje zejména společenské postavení Mercedes, musí vše zůstat naprosto utajeno a dítě dáno do sirotčince. Tak se narodilo děvčátko, které dostalo jméno Perla. Netuší nic o svém původu a netuší, když se později setká v internátní škole se sympatickou Julietou, že jsou vlastně příbuzné, resp. Perla je Julietina teta. Julieta je totiž vnučkou pyšné paní Mercedes, obě dívky jsou však stejně staré a přirozeně netuší, že je mezi nimi pokrevní pouto.

Julieta je děvče romantické, téměř až naivní, zatímco Perla se snaží být racionální. Dívky se seznamují s okouzlujícím mužem Robertem, mimochodem potomka majitelů jiné velké firmy a největší konkurence Juvenille. Perla varuje Julietu, aby nepodléhala Robertovu kouzlu, avšak Julieta dá naplno průchod svým citům, zatímco Roberto považuje jejich vztah za pouhý bezvýznamný románek. Odjíždí a Julieta zjistí, že je těhotná. Dítě si ponechá a po jeho narození se rozhodne navštívit svou rodinu, zejména babičku Mercedes, která je v současné době nevidomá. Požádá Perlu, ať jako věrná přítelkyně jede s ní. Dojde však k dopravní nehodě a Julieta umírá. Před smrtí požádá Perlu, ať se postará o jejího syna. Perlu čeká nelehký úkol. Během vteřiny se změnil její život. V podstatě se stala novou matkou malému osiřelému chlapečkovi. Rozhodne se pomstít Robertovi a poznat vztahy v Julietině rodině. Před osleplou Mercedes se vydává za Julietu a pomalu proniká do spletitých vztahů plných intrik v této rodině. Hodlá uskutečnit nejen svou pomstu, ale také ochránit firmu Juvenille před možným naprostým zničením konkurenční Robertovou firmou.

Přítomnost Perly – Juliety působí jak čarovný magnet na Mercedes, které se stále více a proti její vůli vracejí vzpomínky na dítě, které tajně přivedla na svět. Jak dlouho bude ještě trvat, nežli bude odhaleno rodinné tajemství? Dokáže Perla odpustit své biologické matce? Chce opravdu nenávidět šarmantního Roberta, který stále více vstupuje do její mysli? Mladá žena musí v sobě nalézt dostatek síly, neboť cesta k zodpovězení všech otázek bude ještě velmi, velmi dlouhá...  Autor: Hortensie

režie:
Juan David Burns, Antulio Jiménez Pons, Elisa Salinas
 
 
hraje:
Silvia Navarro (Perla - Julieta Santiagová), Leonardo García Vale (Luis Roberto Valderrama), Gina Romand (Mercedes Santiagová), Andrés García Jr. (Alberto 'Junior' Valderrama), Paloma Woolrich (Eugenia Martinez Kaufmanová), Jorge Lavat (César), Rodolfo Arias (Pablo), Roberto Medina (Octavio), Irma Infante (Patricia), Miguel Couturier (Alberto), Mauricio Ferrari (Enrique), Vanessa Acosta (Gina Valderramaová), Rodrigo Cachero (Alexis Santiago), Gerardo Acuña (Bernardo), Simone Victoria (Toňa), Víctor González (Hugo), Eugenio Montessoro (Julio Alcántara), Gabriela Hassel (Rosenda Santiagová), Roberto Carrera (Hector), Daniela Garmendia (Josefina), Betty Monroe, Mariana Peñalva (Regina), Flavio Peniche (Evaro), Eduardo Muñoz (Enriquito), Palmira Pérez (Mariana), María Rebeca (Matilde), Socorro Miranda (Mónica), Karla Rico (recepčná), Adriana Doblado (Belén Sanchezová), Carlos Alejandro Diaz (Raymundo), Martín Cuburu (Benares), Michelle Barquín (Enfermera), José Ramón Escoriza (Felipe Legarreta), Carmen Areu (Otilia Santiagová), Lucía Muñoz (Adriana), Cristina Alatorre (Jazmín), Dieter Koll (Marco), Ana María Rebell (Rosa), Isabela Ripol (Julietita Santiagová)
 
 
scénář:
Carlos Díaz, Francel Diaz Leñero, Enrique Torres
 
 
hudba:
Federico Chávez
 
 
dabing:
Petra Sýkorová (Perla), Petr Štěpán (Roberto), Zdena Herfortová (Mercedes), Eva Gorčicová (Patricia), Aleš Jarý (Alberto), Olga Hegerová (Otilia), Helena Korejtková (Rosenda), Tomáš Sagher (Alexis), David Kaloč (Junior), Eva Jelínková, Přemysl Přichystal, Jaroslav Kuneš, Vladimír Krátký, Jana Janěková, Josef Jurásek, Jana Vaculíková, Martin Sláma, Petr Dočkal, Dita Kaplanová, Jiří Dušek, Jaroslav Dufek, Natálie Mukařovská, Jiří Balcárek, Bedřich Výtisk, Milan Horský, Josef Vrtal, Eva Novotná, Bohumil Klacl, Zdeněk Bureš, Radka Přibyslavská, Ondřej Mikulášek, Ladislav Kolář
 
 
umělecká spolupráce:
Humberto Figueroa
 
 
producent:
José Ambriz, Juan David Burns, Elisa Salinas, Elizabeth Huerta
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.