Parta Maraton (2016) [TV seriál]

Obrázek není k dispozici.
100 %
 
 
    Žánr: sportovní
    Země: Česká republika
Parta maraton vybrána mezi nejzajímavější evropské projekty

Dokumentární seriál České televize Parta maraton bude bojovat na prestižní přehlídce evropských veřejnoprávních vysílatelů Creative Forum v Berlíně. Odborníci jej zařadili mezi dvacet nejzajímavějších projektů letošního roku. Mezi nominovanými je vedle českého docusoapu například herní show Doctor vs Internet z produkce norské stanice NRK či živý streaming životů dvou filmařů Super Stream Me od nizozemského kanálu VPRO.

„Creative Forum je akce, kde se setkávají producenti a veřejnoprávní televize z celé Evropy, vyměňují si zkušenosti a vybírají nejzajímavější nové formáty. Po loňském druhém místě docureality Dovolená z Protektorátu nás velmi těší, že i na letošní Creative Forum byl ze sto přihlášených projektů od 27 různých veřejnoprávních vysílatelů, nominován jeden z našich formátů. Zpětná vazba od evropských kolegů je vždy zajímavá a podnětná,“ říká ředitel vývoje a programových formátů Jan Maxa.

Osmidílná série Parta maraton sleduje šest lidí, kteří chtějí změnit svůj život a tak se bez atletického zázemí pod dohledem ultramaratonce a propagátora běhu Miloše Škorpila, chystají na maraton v Praze.

„Parta maraton je aspirační dokumentární seriál, který sleduje, jaké změny přináší do života pravidelná sportovní aktivita. A protože cesta je cíl, není důležitý čas, za který parta ten maraton nakonec doběhne, ale to, co se o sobě během cesty naučí a co je posune v životě dál,“ popisuje autorka námětu a vedoucí projektu Tereza Zemanová a dodává: „O výběru na Creative Forum v Berlíně jsme se dozvěděli v den, kdy jsme schvalovali poslední epizodu, a bylo to krásné propojení obou příběhů. Příběhů osmi měsíců nejen ze života běžců, ale i tvůrčího týmu.“

Eurovision Creative Forum je každoroční událost, kterou pořádá Evropská vysílací unie (EBU), a jež mapuje programové novinky evropských veřejnoprávních stanic. Slavnostní vyhlášení vítězů v Berlíně letos proběhne 12. září.

Alžběta Plívová
Vedoucí Komunikace a PR, tisková mluvčí
Česká televize

režie:
Pavel Nosek
 
 
námět:
Tereza Zemanová
 
 
scénář:
Kateřina Stibalová
 
 
kamera:
Adam Kruliš, Šimon Havel
 
 
střih:
Lucie Haladová, Petra Raušová
 
 
zvuk:
Ivo Broum
 
 
vedoucí produkce:
Andrea Papírková
 
 
dramaturgie:
Ivo Bystřičan
 
 
výkonný producent:
Klára Dražanová
 
 
vedoucí projektu:
Tereza Zemanová
 
 
kreativní producent:
Petr Kubica
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.