Pan Tau a Aladinova lampa (1975) [TV epizoda]

Pan Tau a Aladinova lampa
72 %
 
 

Další název: Pan Tau und der Blechschaden

    Žánr: dětský
    Země: Československo / NSR / Rakousko
    Délka: 30 min.
Po ztrátě rosničky Julinky přišel Alfons zároveň i o zaměstnání meteorologa. Prodá auto do bazaru a pohádá se s panem Tau, chce žít normálně, bez kouzel. Zatím doma Urbanovi vyklízí podkroví, aby si tam mohl slavný bratr zařídit pracovnu. Nyní by se Alfonsovi kouzelný panáček hodil, ale ten nereaguje na jeho přivolávání.

Otec Urban vyčítá dědečkovi množství krámů, které shromáždil na půdě. Přitom péruje malého Rudlu a s Káťou se pohádá kvůli schůzce s Martinem. Dívka uteče a otec za ní volá, že už se nemusí vracet. V noci maminka starostmi o dceru nespí, ale tatínek také ne. Jde před dům hledat Káťu, ale ta se s ním mine a zamkne dům. Tatínkův riskantní pokus vlézt do ložnice oknem v 1. poschodí skončí pádem ze žebříku do květáku.

Takto vystresovaný pan Urban druhý den ráno absolvuje zkušební jízdy v autoškole. Není divu, že zaviní nehodu, když se srazí s autem, které řídí dědeček vezoucí harampádí na skládku. Pan Tau způsobí kouzlo a vedoucí Antikvy, před kterou se stala bouračka, považuje krámy naložené na autě za vzácné antikvární kousky. Nabídne dědečkovi nesmyslné výkupní ceny a starou petrolejku dokonce přirovná k Aladinově lampě, jakou se mohou pochlubit snad jen v Louvru.

Dědeček za stržené peníze pozve celou rodinu na dovolenou. Tatínek pošle Rudlu pro čepici zpátky do domu a ten objeví ve skříni loutku pana Tau. Rodinka odjíždí a Rudla z dálky ukazuje Alfonsovi malého panáčka. Zůstane Alfons na celou přestavbu sám?  Autor: curil

režie:
Jindřich Polák
 
 
hraje:
Otto Šimánek (pan Tau / Alfonz Urban), František Filipovský (dědeček Urban), Vladimír Menšík (otec Josef Urban), Jiřina Bohdalová (matka Helena Urbanová), Magdalena Šebestová (Kateřina "Káťa" Urbanová), Gustav Bubník (Rudolf "Rudla" Urban), Ladislav Potměšil (učitel v autoškole), Otto Budín (role neurčena), Lubomír Kostelka (role neurčena)
 
 
námět:
Ota Hofman, Jindřich Polák
 
 
scénář:
Ota Hofman, Jindřich Polák
 
 
kamera:
Josef Vaniš
 
 
hudba:
Jiří Malásek, Jiří Bažant, Vlastimil Hála
 
 
výprava-architekt:
Jiří Hlupý (stavby)
 
 
střih:
Zdeněk Stehlík
 
 
zvuk:
Jiří Kejř
 
 
vedoucí produkce:
Gustav Rohan
 
 
animace:
Stanislav Látal, Vladimír Malik
 
 
masky:
Milan Novák
 
 
pomocná režie:
Josef Sandr
 
 
výprava:
Jan Petrů
 
 
nahrál:
Filmový symfonický orchestr, Orchestr Ladislava Štaidla
 
 
dirigent:
František Belfín
 
 
skript:
Pavla Marková
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.