Loket (1977) [TV epizoda]

Loket
88.8 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Československo
    Délka: 47 min.
„Pooperační potíže hokejisty Rezka působí rozruch a doktor Štrosmajer pátrá po tom, kdo vynáší informace. Legendární český seriál o lékařích, sestrách a pacientech.“
Doktor Štrosmajer vysvětluje nespokojenému pacientu Rezkovi smysl léčebných postupů, které mu mají vrátit fyzické i duševní zdraví. Doktor Blažej si koupí vytoužený japonský vůz a když jej předvádí rodině, jeho tchán si zlomí nohu. V nemocnici je uložen na pokoj s Rezkem. Doktorka Králová se vyznává Alžbětě ze své touhy po dítěti. Alžběta se sbližuje prostřednictvím hudby s internistou Řehořem. Ředitel nemocnice je informován o domnělém nezdaru operace loktu Rezka a žádá doktora Blažeje a Štrosmajera o další průběžné informace. Doktor Štrosmajer chce vypátrat, pro jaký účel ředitel tyto informace potřebuje a kdo mu je donáší. Primáře Sovu navštíví jeho snacha Kateřina, aby mu oznámila, že její muž Karel pije a že v jejich manželství dochází k vážnému rozkolu. Primář Sova jede v noci navštívit svého syna na jeho nové pracoviště ve Žďáru, aby si ověřil, zda jeho snacha mluvila pravdu. Když se o tom přesvědčí, napíše Karlovu primáři dopis, že od této chvíle svého syna za chirurga nepovažuje.

režie:
Jaroslav Dudek
 
 
hraje:
Ladislav Chudík (primář ortopedie MUDr. Karel Sova), Ladislav Frej (doktor Karel Sova ml.), Daniela Kolářová (Kateřina Sovová), Marie Motlová (Ema, hospodyně u Sovů), Miloš Kopecký (doktor Josef Štrosmajer), Josef Abrhám (doktor Arnošt Blažej), Josef Vinklář (doktor Cvach), Eliška Balzerová (doktorka Alžběta Čeňková), Jana Štěpánková (anestezioložka MUDr. Dana Králová), František Němec (cévní chirurg MUDr. Řehoř), Josef Somr (ředitel nemocnice Pekař), Ladislav Pešek (primář chirurgie MUDr. František Vrtiška), Nina Popelíková (vrchní sestra Jáchymová), Iva Janžurová (sestra Marta Huňková-Pěnkavová), Andrea Čunderlíková (sestra Ina Galušková-Jáchymová), Josef Beyvl (nemocniční bílý zřízenec), Miroslav Saic (nemocniční zelený zřízenec), Viktor Preiss (hokejista Přemysl Rezek), Hana Maciuchová (Alena Blažejová), Jaroslav Moučka (Kovanda, otec Blažejové)
 
 
námět:
Jaroslav Dietl
 
 
scénář:
Jaroslav Dietl
 
 
kamera:
Jindřich Novotný
 
 
hudba:
Jan Klusák
 
 
výprava-architekt:
Josef Diviš (scéna)
 
 
kostýmy:
Stela Drozdová
 
 
střih:
Jaroslav Kotlant
 
 
zvuk:
Josef Rozhoň
 
 
II. kamera:
Miloslav Borovanský, Petr Čepický, Václav Dort, Jan Tenora
 
 
masky:
Jitka Pazderová, Vladimír Valter
 
 
dramaturgie:
Libuše Pospíšilová
 
 
asistent režie:
Kateřina Paluzgová
 
 
pomocná režie:
Anna Kohoutová
 
 
vedoucí výroby:
Ivo Mathé (vedoucí výrobního štábu)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.