Reoperace (1981) [TV epizoda]

Reoperace
85.6 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Československo
    Délka: 60 min.
„Koná se svatba Karla Sovy a Alžběty Čeňkové a do Týniště přiváží bývalý primář Sova ráznou dr. Fastovou... Legendární český seriál o lékařích, sestrách a pacientech.“
II. série začíná svatbou dr. Karla Sovy a dr. Alžběty Čeňkové. Přicházejí první konflikty a je patrné, že sloužit pod Blažejem nebude pro Karla tak snadné. A udělat si při službě kandidátskou práci bude ještě těžší - zvláště když by tím získal vyšší titul než primář Blažej. Starý primář Sova přivádí do služby v Týništi doktorku Fastovou, ženu ráznou ba svéráznou. Ina Jáchymová žádá dnes už vrchní sestru Huňkovou-Pěnkavovou, aby mohla sloužit noční služby. Blažej to zprvu přijímá s nelibostí, ale pak znovu podlehne jejímu kouzlu. Jeho žena netuší, co všechno tenhle okamžik bude v jejím životě znamenat. Penzionovaný primář Vrtiška zláká doktora Štrosmajera do šachového klubu, ale hned první partie s malou Oldřiškou věru nedopadá slavně.

režie:
Jaroslav Dudek
 
 
hraje:
Ladislav Chudík (primář Karel Sova), Miloš Kopecký (doktor Josef Štrosmajer), Dana Medřická (doktorka Fastová), Ladislav Pešek (primář Vrtiška), Eliška Balzerová (doktorka Alžběta Čeňková), Ladislav Frej (doktor Karel Sova ml.), Josef Abrhám (doktor Arnošt Blažej), Jana Štěpánková (anestezioložka MUDr. Dana Králová), František Němec (doktor Řehoř), Iva Janžurová (sestra Marta Huňková-Pěnkavová), Josef Dvořák (Václav Pěnkava), Andrea Čunderlíková (sestra Ina Galušková-Jáchymová), Jaromír Hanzlík (řidič Roman Jáchym), Hana Maciuchová (pani Blažejová), Nina Popelíková (vrchní sestra Jáchymová), Věra Tichánková (Trochtová, sestra v Týništi), Jana Paulová (Veronika, sestra v Týništi), Václav Sloup (Kabíček, správce v Týništi), Marie Brožová (babička), Karel Effa (nemocniční zřizenec), Ludmila Roubíková (vrátná v nemocnici), Jana Boušková (zdravotní sestra), Zuzana Burianová (zdravotní sestra), Roman Skamene (pořezaný pacient), Robert Vrchota (šachista), Alice Rodová (Oldřiška)
 
 
námět:
Jaroslav Dietl
 
 
scénář:
Jaroslav Dietl
 
 
kamera:
Jindřich Novotný
 
 
hudba:
Jan Klusák, František Polák (hudební dramaturg), Miloš Holeček (hudební režie)
 
 
výprava-architekt:
Josef Diviš
 
 
kostýmy:
Stela Drozdová
 
 
střih:
Jaroslav Kotlant
 
 
zvuk:
Josef Rozhoň
 
 
II. kamera:
Miloslav Borovanský, Václav Dort, Petr Vaněček, Jan Tenora
 
 
masky:
Jitka Pazderová
 
 
dramaturgie:
Jaroslav Homuta, Jaroslav Kotouč, Eberhard Scharfenberg
 
 
asistent režie:
Milena Poláková, Eva Josefíková
 
 
vedoucí výroby:
Petr Švejda (vedoucí výrobního štábu), Miloslav Rež (vedoucí výrobního štábu)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.