Silvestr (1976) [TV epizoda]

Silvestr
44 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Československo
    Délka: 68 min.
Majitelé domků, které se budou bourat, chodí podepisovat smlouvy o prodeji. Jde to velice snadno, ale větší potíže se dají předpokládat. Vítek Marek přichází domů a pověřuje svojí matku (Ludmila Roubíková) úkolem, zajít k Bavorům a vyjednat kompromis s bouráním jejich domu a s možnou stavbou autoservisu.

Předseda Bavor tuto akci nepodpoří a dostává se do křížku se ženou Jitkou, které Bohunka v afektu naznačí, že se změnila, a že v rodině není vítaná. Jitka (Jiřina Bohdalová) si sbalí pár svých věcí a odchází.

Bohunka se dozvídá od otce, že Přemek pracuje kdesi v Ústí v pracovní oblasti vzduchotechniky, dělá v partě a všichni jsou s jeho prací spokojeni. Na Simalce se koná poslední Silvestrovské rozloučení se starým rokem a přivítání s novým, a hned návštěvníci po půlnoci zaujmou pracovní pozici, kdy s krumpáči a posléze s bagry starou hospodu zbourají. Na začátku nového roku přichází nelichotivá zpráva, že se stavební činnost zastavuje, z důvodu nevyřešení dálniční přípojky....  Autor: jarda53

režie:
Evžen Sokolovský
 
 
hraje:
Zdeněk Buchvaldek (předseda MěstNV František Bavor), Jiřina Bohdalová (Jitka Bavorová, Františkova žena), Milena Steinmasslová (Bohumila Bavorová, Františkova dcera), František Němec (architekt Jan Mikuláš), Jiří Štěpnička (Vítězslav "Vít" Marek), Ota Sklenčka (Bavorův otec), Josef Bláha (tajemník MěstNV Josef Hlavica), Věra Bublíková (sekretářka předsedy MěstNV Valentová), Alois Švehlík (redaktor okresních novin Karel Švehla), Bedřich Prokoš (vedoucí odboru výstavby Kocman), Karel Koloušek (Adam), Jaroslav Kepka (Zdeněk Svitana), Karel Houska (vedoucí odboru výstavby), Vladimír Krška (šéf krajského investičního útvaru), Václav Jeřábek (ředitel krajského projektového ústavu), Ludmila Roubíková (Marková, matka Vítka), Ladislav Boháč (stavitel Drápal), Martin Růžek (vedoucí odboru výstavby na okrese Chovanec), Josef Chvalina (ředitel školy Šebesta), Eva Svobodová (důchodkyně Růžena Šimonová), Josef Patočka (důchodce Karel Češpiva), Soběslav Sejk (předseda fotbalového klubu), Václav Fišer (první místopředseda), Vladimír Huber (druhý místopředseda), Milan Mach (Mužík), Břetislav Slováček (fotbalista Rudolf "Ruda" Fejfar), František Kovářík (knihovník Sova), Bohuslav Čáp (vedoucí autodružstva Hradec Milička), Miriam Hynková (ředitelka MŠ Vlasta Mrázová, členka Rady MěstNV), Adolf Filip (člen Rady MěstNV Jindřich Španihel), Ludmila Burešová (zahradnice Liběnová), Bohumil Švarc (poručík VB Winter), Eva Jakoubková (učitelka MŠ Kateřina Hanáková), Lenka Holas Kořínková (Barbora z podatelny), Ludmila Šafářová (dívka v salonu), Bohumil Bezouška (hostinský Frič), Libuše Štědrá (číšnice), Antonín Jedlička (muž v hospodě), Julie Jurištová (dívka v salonu)
 
 
námět:
Jaroslav Dietl
 
 
scénář:
Jaroslav Dietl
 
 
kamera:
Vladimír Opletal
 
 
hudba:
Zdeněk Liška
 
 
výprava-architekt:
Milan Starý (výtvarník scény)
 
 
kostýmy:
Lída Novotná
 
 
střih:
Jiří Šebelka
 
 
zvuk:
Zdeněk Stropek, Jiří Zelenka
 
 
II. kamera:
Stanislav Benc, Bohuslav Kudláček, Vladimír Dousek
 
 
masky:
Jitka Pazderová, Josef Borovička
 
 
dramaturgie:
Jaroslav Homuta, Miloš Smetana
 
 
asistent režie:
Radomír Šaňák
 
 
pomocná režie:
Miloš Novotný, Jana Švábová
 
 
dirigent:
František Belfín
 
 
vedoucí výroby:
Alena Čapková (vedoucí výrobního štábu), Dagmar Hornerová (vedoucí výrobního štábu)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.