Místo činu: Norbert (1999) [TV epizoda]

Místo činu: Norbert (Tatort: Norbert)

Tatort: Norbert

    Žánr: krimi / drama
    Země: Spolková republika Německo
    Délka: 88 min.
„Barové tanečnice a prostředí nočních klubů – právě zde by si mohli komisaři Leitmayr a Batic užívat, pokud by zde nešlo o vraždu.“
Tentokráte jsou hrdiny německého kriminálního cyklu Místo činu, který po léta vzniká v mnoha studiích s různými vyšetřovateli, dva mnichovští mužně vypadající „sympaťáci“, komisaři Franz Leitmayr a Ivo Batic. Doplňují se nejen při práci, ale i jako přátelé v osobním životě. Ivo Batic (Miroslav Nemec) jako imigrant z bývalé Jugoslávie vnáší do vyšetřování svůj slovanský emotivní pohled. Leitmayer (Udo Wachtveitl) drží jeho „něžnější“ duši naopak trochu při zemi. Pohled na mrtvé tělo mladé dívky, nadějné závodní plavkyně, nalezené nedaleko jednoho nočního „table-dancing“ klubu, však otřese i zkušenými vyšetřovateli. Batic a Leitmayer se tak trochu nedobrovolně dostanou do prostředí, na které nemají v běžné policejní praxi čas. Svůdné, spoře oblečené dívky, tančící na stolech, je však nevzrušují tolik jako myšlenka na dopadení vraha. Jedním z podezřelých je místní podivín Norbert, žijící osaměle se svým otcem. Norberta navíc těší zájem policistů, kteří kolem něho stahují sítě. Nachází v tom jisté vysvobození z područí tyranského nemocného otce. Když si však Norbert vyvolí Franze Leitmayera jako svého důvěrníka a jediného přítele, mění se občas vyšetřování ve frašku s příchutí hořkosti. Je však třeba okamžitě jednat, protože vrah si vybral svou další oběť.

Zdroj: Česká televize

režie:
Nikolaus Stein von Kamienski
 
 
hraje:
Miroslav Nemec (vrchní kriminální komisař Ivo Batić), Udo Wachtveitl (vrchní kriminální komisař Franz Leitmayr), Michael Fitz (Carlo Menzinger), Jürgen Tarrach (Norbert Heckel), Gerald Alexander Held (Carsten Geyer (jako Gerald A. Held)), Michael Maertens (Tom Diewald), Peter Fitz (Norbertův otec), Angela Sandritter (Sandra Burgstallerová), Sandra Steffl (Lisa Kirchnerová), Sebastian Bezzel (Norbertův spolupracovník), Wolf Brannasky (soudní lékař), Angela Fischer (obsluha), Andreas Heinzel, Alfred Kleinheinz, Marcus Mittermeier (tiskový mluvčí), Oliver Nägele (šéfredaktor), Nina Osterwald (Kathrin Köhlerová), Dirk Salomon (Kramm), Gesche Tebbenhoff (Viktoria von Selb), Elisabeth von Koch (Sandřina kamarádka), Michael Zittel (Peter Kolb)
 
 
scénář:
Harald Göckeritz
 
 
kamera:
Johannes Kirchlechner
 
 
hudba:
Jacki Engelken, Ulrik Spies
 
 
výprava-architekt:
Jochen Schumacher
 
 
kostýmy:
Greta Zeppel
 
 
střih:
Helga Kriller
 
 
zvuk:
Christian Götz, Hubertus Rath, Marcel Spisak, Peter Rappel
 
 
vedoucí produkce:
Jürgen Klauser
 
 
koordinátor kaskadérů:
Jörg Pohl
 
 
masky:
Ellen Weiß
 
 
asistent režie:
Günther Ruckdeschel
 
 
asistent kamery:
Aljoscha Hennig
 
 
fotograf:
Jo Bischoff
 
 
nahrál:
Udo Lindenberg (bubny)
 
 
výkonný producent:
Silvia Koller
 
 
producent:
Veith von Fürstenberg
 
 
rekvizity:
Gabi Pohl, Wolfgang Ruprecht
 
 
casting:
Nicole Fischer
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.