Markýz de Bois Doré (1976) [TV seriál]

Markýz de Bois Doré (Les Beaux messieurs de Bois Doré)
75.7 %
 
 

Les Beaux messieurs de Bois Doré

    Žánr: dobrodružný / romantický / historický
    Země: Francie / Itálie
    Délka: 438 min., 5 dílů cca 80 - 94 min
Podle románové předlohy George Sandové byl napsán scénář k historickému seriálu z doby pronásledování Hugenotů ve Francii.

Píše se rok 1623 - markýz de Bois Doré je starý mládenec, ale lásku mladých žen, které jsou jeho služebnými si neodpírá. Se svým přítelem z mnoha bojů - bodrým Adamasem, se často pouští do bitek, a prohánějí tak po kraji roztroušené skupiny propuštěných žoldnéřů, kteří se zde potulují, loupí a nezřídka i vraždí. Při té příležitosti zachrání mladíka, který se nacházel se svou pěstounkou u cikánské skupinky zlodějského kejklíře - cikána La Flashe. Mladík – Mario, se až nápadně podobá mladšímu markýzovu bratru, který odjel před 18 ti lety do Španělska, odkud se už nikdy nevrátil.

Na zámek přijíždí Lauriane de Beuvre, krásná dívka, kterou markýz Silvain miluje téměř od jejího dětství, a kterou si chce vzít za manželku. Laurianne je však precioska, a žádá jej o několik let odkladu, a důkazu, že je hoden její lásky. Současně se o ni uchází i jistý španělský šlechtic Almivar de Villaraeal, který je spolčen se špionem prince de Condé, farářem Poulainem. Na zámku také pracuje jako správcová madame Bellinda, která se snaží přimět markýze, aby se s ní oženil. Ze msty za jeho odmítnutí se spolčuje s jeho nepřáteli. Mario je skutečně synovcem pána na Bois Doré, a Silvain ho učí všem šlechtickým dovednostem – chování, šermu, tanci…a vůbec se netají tím, že se jednou stane Mario jeho dědicem. Je tu také obrovský poklad, po kterém jdou nejen cikáni, nejen Vilareal a farář Poulain, princ de Condé, ale i Bellinda spolu se žoldnéři…..


MartaH. claraB.  Autor: clara.bow

režie:
Bernard Borderie
 
 
hraje:
Georges Marchal (Sylvain Jean Louis de Bois Doré), Yolande Folliot (Lauriane de Beuvre), Marion Game (Belinda / Prosperina), Michel Albertini (Mário de Brion de Bois Doré), Philippe Lemaire (Adamas), Olivier Hussenot (Jovelin), Jean-François Poron (Guillaime d´Arc), Michel Creton (Skiara d´Alminar Villaréal), Patrick Préjean (La Fleche), François Maistre (Poulain), Jean Martinelli (pan de Beuvre), Georges Atlas, Joëlle Bernard, Robert Berri, Jacques Castelot, Paula Dehelly, Guy Delorme, Bernard-Pierre Donnadieu, Sylvain Lévignac, Serge Marquand, Monique Mélinand, Nelly Benedetti (Mercedes), Jean-Claude Petit, Mimi Young
 
 
námět:
George Sand
 
 
scénář:
Jacques Armand, Maurice Toesca
 
 
kamera:
Michel Carré
 
 
hudba:
Georges Garvarentz
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.