Lip Service (2010) [TV seriál]

Lip Service
90 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Velká Británie
    Délka: 60 min., 12 dílů
Seriál produkovaný BBC Three se na obrazovkách poprvé objevil 12. října 2010. Zachycuje každodenní život skupiny leseb ve věku 20-30 let ve skotském Glasgow. Hlavní herecký trojlístek první série tvoří Laura Fraser v roli upjaté architektky Cat, její ex-přítelkyni Frankie, bohémskou fotografku, ztvárnila Ruta Gedmintas a konečně v roli herečky a nejlepší kamarádky Cat se jako Tess objevila Fiona Button. V dalších rolích se představili například James Pearson jako Ed (bratr Cat), Emun Elliott jako Jay (architekt) či Heather Peace jako Sam (detektiv). Ve druhé, o poznání dramatičtější, sérii se v rolích lékařů představili Anna Skellern (Lexy) a Adam Sinclair (Declan).
Zatím byly natočeny dvě série (druhá se začala vysílat 20. dubna 2012) po šesti dílech. O tom, zda se bude natáčet i třetí série, bude rozhodnuto do konce roku 2012.

„Lip Service“ si našel mnoho věrných fanoušků i mimo řady lez/gay publika. Harriet Braun, tvůrkyně seriálu, k tomu řekla: „Nemusíte být členem dané „skupiny“, abyste porozuměli zobrazeným emocím, ať už je to zlomené srdce, strach z neúspěchu nebo lásky. Koneckonců, já si také užívala „Six Feet Under“ (pozn.: Odpočívej v pokoji, USA, komediální seriál) a to nejsem hrobník!“

Kritiky se však k seriálu vyjádřily velmi protichůdně a silnou opozici samozřejmě zformovala církev a různá náboženská hnutí, která podala několik stížností kvůli sexuálnímu obsahu.  Autor: lucymat

režie:
Sallie Aprahamian, Jill Robertson, Harry Bradbeer, Julian Holmes, John McKay
 
 
hraje:
Fiona Button (Tess Robertsová), Heather Peace (Sam Murrayová), James Anthony Pearson (Ed MacKenzie), Natasha O'Keeffe (Sadie Andersonová), Ruta Gedmintas (Frankie Alan), Laura Fraser (Cat MacKenzieová), Emun Elliott (Jay Adams), Steven Cree (Ryder), Gilly Gilchrist (Alistair Brice ), Anna Skellern (Lexy Priceová), Sinead Keenan (Nora ), Cush Jumbo (Becky ), Stuart McQuarrie (Hugh), Gregor Truter (Rory), Adam Sinclair (Declan Love), Tom Mannion (Cameron Alan), Ian James Cameron (Michael), Lorraine Burroughs (Fin), Roxanne McKee (Lou Fosterová), Neve McIntosh (Lauren), Iain De Caestecker (Darren), Hilary Maclean (Alma), Alana Hood (Bea), Duncan Duff (Tom Sutherland), Valerie Edmond (Jo), Nabil Stuart (Timothy), Moyo Akandé (recepční), Jordan McCurrach (Keiran McIntyre), Linda Cuthbert (recepční)
 
 
scénář:
Harriet Braun, John Jackson
 
 
kamera:
Neville Kidd
 
 
hudba:
Alex Lee, Nick Powell
 
 
výprava-architekt:
Suzie Davies, Emer O'Sullivan
 
 
střih:
Ian Farr, Selina Macarthur, Emma Oxley, Xavier Russell, Anne Sopel
 
 
výtvarník:
Emer O'Sullivan, Nicki McCallum
 
 
výkonný producent:
Harriet Braun, Matthew Read, Derek Wax
 
 
producent:
Anna Ferguson, Polly Williams, Emma Kingsman-Lloyd
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.